Mobilen bruges ofte bag rattet – vær opmærksom

Politiet har startet en landsdækkende kontrol af bilister, som benytter mobilen bag rattet. Kampagnen hedder ”Kør bil, når du kører bil”. Læs mere her.

Billeder fra kampagnen "Kør bil, når du kører bil" (Foto: Rådet for Sikker Trafik)

Billeder fra kampagnen "Kør bil, når du kører bil" (Foto: Rådet for Sikker Trafik)

I dag har startskuddet for Rådet for Sikker Trafik’s kampagne ”Kør bil, når du kører bil” lydt, og i forbindelse med dette har politiet startet en landsdækkende kontrol, hvor der er fokus på de uopmærksomme bilister.

Alene siden januar 2016 er mere end 19.000 trafikanter blevet taget i, at benytte håndholdt mobil mens de kørte i trafikken, viser nye tal fra Rigspolitiet.

 - Danskerne mangler fokus bag rattet - på trafikken

Uopmærksomhed er en af de altafgørende faktorer i hver tredje dødsulykke, som sker i trafikken. Derfor er det også det kampagnen fra Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension har fokus på. Kampagnen kører i denne og næste uge (uge 40 og uge 41).

Kigger du på din mobiltelefon i fire sekunder, mens du kører bil, er bilen nået ret så langt længere frem. Se hvor langt den kører på fire sekunder ud fra forskellige hastigheder herunder, ifølge Rådet for Sikker Trafik.

  • 50 km/t.: 56 meter
  • 80 km/t.: 89 meter
  • 110 km/t.: 122 meter

Se kampagnevideoen

Billeder fra kampagnen "Kør bil, når du kører bil" (Foto: Rådet for Sikker Trafik)

Billeder fra kampagnen "Kør bil, når du kører bil" (Foto: Rådet for Sikker Trafik)

Ikke kun mobilen får skylden

Det er ikke kun mobiltelefoner, der tager fokus fra føreren og dermed opmærksomheden fra trafikken. 70 procent af de ting, som tager opmærksomheden væk oftest, er faktisk ting i bilen, som eksempelvis at samle noget op, tage ting i handskerummet, føreren spiser eller drikker, urolige børn, samtaler med medpassagerer, føreren er stresset, bilradioen eller mobiltelefonen.

De fleste kan ikke frasige sig ikke, at have gjort nogle eller flere af tingene alligevel, selvom man ved det tager opmærksomheden væk fra trafikken. Derfor sætter nogle også farten ned, men det er altså ikke altid nok for at undgå ulykker.

 - Ny version af Politi-applikation på vej

Du kan på Rådet For Sikker Trafiks hjemmeside spille spillet ”CrashTestJimmy.dk, hvor du skal forsøge at køre længst muligt med Jimmy og undgå de mange ting, som giver uopmærksomhed i trafikken.

Det er også muligt, at ”teste dig selv” og se hvor lang tid du er om at skrive en besked, samt hvor langt du kører imens. Læs mere på sikkertrafik.dk/korbil (skal besøges fra mobilen) eller send en SMS med teksten ”kør bil” til 1919.

Læs mere om kampagnen på Rådet For Sikker Trafik’s hjemmeside.

Mere til historien

Der er mere end 354 gode grunde til at være opmærksom, når man færdes i trafikken. I perioden 2010-2014 mistede 354 personer livet i en trafikulykker, hvor en eller flere af de involverede var uopmærksomme på ulykkestidspunktet.

1 ud af 3 ved ikke det er ulovligt

En ny undersøgelse fra Kantar Gallup viser, at hver tredje dansker ikke ved det er ulovligt at have mobilen i hånden, når man cykler.

(mere…)
Unge spiller mobilspil når de kører bil

Ny undersøgelse viser, at mere end 10 procent af de unge bilister spiller mobilspil bag rattet, selvom risikoen for noget en ulykke er enorm.

(mere…)
Mobilen koster snart klip i kørekortet

Straffen for at bruge mobilen mens du kører bil skærpes. Fremover koster mobilbrug bag rattet et klip i kørekortet. Det træder i kraft i 2019.

(mere…)
Lastbilchauffør? Har du øjnene på mobilen?

Væsentligt flere lastbilchauffører, end privatbilister, roder i blandt andet smartphonen under kørslen. Gør du? (mere…)

Politiet: Falske teleselskaber på spil

Falske teleselskaber forsøger at lokke personfølsomme oplysninger ud af folk. Vær opmærksom.

(mere…)
Landsdækkende kontrol: Drop mobil og Facebook bag rattet

KORT NYT: Denne uge gennemfører politiet en landsdækkende kontrol, som er rettet mod uopmærksomme bilister.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram