Ny version af Politi-applikation på vej

0

Den første version af Politi-applikationen er blevet taget godt imod og bruges flittigt, hvilket resulterer i en ny og opdateret version til november.

Politiet stoppr bilist efter overtrædelse af færdselsloven (Foto: Politi)
Politiet stoppr bilist efter overtrædelse af færdselsloven (Foto: Politi)

Det er muligt for borgere at tippe Politiet om alt fra mistænkelige personer til færdelsforseelser via applikationen ”Politi”, som er udviklet af Rigspolitiet. Og applikationen er downloadet af omkring 170.000 brugere, samt resulterer i 40 tips i gennemsnit om dagen. Det skriver Dansk-Politi.dk.

Derudover kan brugere også tjekke stelnummeret på en cykel, man overvejer at købe, så man er sikker på den ikke er stjålet. Dette er en af de meget benyttede funktioner i applikationen. Faktisk bruges den 4-500 gange i døgnet.

Brugerne vurderer applikationen til gennemsnitlig, og har særligt rost den simple brugerflade. Dog har der været kritik af, at de ikke har fået en reaktion fra politiet på deres tip.

– ”Det kan sagtens være tilfældet, for – som der også står i vejledningen til applikationen – er det kun et tip, man giver politiet. Det er ikke tale om en anmeldelse. Så skal man stadig ringe til politiet,” siger politiinspektør fra Nationalt Forebyggelsescenter, Jørn Kjer.

Det er cirka 20 procent af de tips, som borgerne opgiver, der fører til videre disponering og efterforskning af politiet.

Ny version af app på vej

Applikationen kommer i en ny version, der forventes at være klar til download i løbet af november måned.

Den kommende version kommer med flere nye funktioner, som blandt andet er udviklet på baggrund af brugernes efterspørgsel. Hvilke vil Jørn Kjer dog ikke røbe på nuværende tidspunkt.

Politiet håber selvfølgelig også, at der med den nye version vil være endnu flere, som downloader den. Applikationen findes til alle mobile platforme.

Du kan downloade applikationen Politi gratis i Apples App Store, Google Play Store og Microsoft Store.

Screenshots fra applikationen

Mere til historien

Desuden indeholder app’en lokale politinyheder og hjælp til at finde den nærmeste politistation.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer