Danskerne mangler fokus bag rattet – på trafikken

1

Hvert år koster uopmærksomhed bag rattet alt for mange liv i trafikken. Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension er klar med ny kampagne, som skal få bilisterne til at have fokus på trafikken.

Kampagne Kør bil, når du kører bil
Kampagne Kør bil, når du kører bil

– ”Kør bil, når du kører bil” – sådan hedder en ny landsdækkende kampagne, som Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension står bag, der kører fra den 15. september til den 5. oktober.

Alt for mange danskere tror, at de uden problemer kan multitaske bag rattet, derfor rodes der med GPS, papirer, tjekkes mail eller sendes SMS-beskeder fra mobilen, mens foden træder på speederen.

Men alt for ofte går det galt. Faktisk er uopmærksomhed en af forklaringerne på, at det går galt i hele 35 procent af dødsulykkerne. Det viser en undersøgelse fra Vejdirektoratet tidligere i år.

Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension er ikke alene med kampagnen for Politiet bakker op og sætter ind med kontroller over for de uopmærksomme bilister i uge 39.

Hvor lidt skal der til…?

Når du kører rundt i trafikken skal der ikke meget uopmærksomhed til. Faktisk er det sådan, at hvis man læser en sms eller mail på sin telefon og kigger væk fra trafikken i blot fem sekunder, mens bilen kører 50 km/t, så svarer det til at køre 70 meter i blinde.

Rådet for Sikker Trafik har også tidligere spurgt bilisterne, hvor mange der har været ved at køre galt pga. uopmærksomhed bag rattet. Og der svarede hele 46 procent, at det havde de oplevet indenfor det sidste år – og 21 procent havde oplevet det flere gange inden for det seneste år.

Er man med i et uheld, så kan man risikere nedsat eller ingen erstatning, hvis det kan bevises, man været så uopmærksom at det kan betragtes som groft uagtsomt. Dog vil skader på andre, ifølge Forsikringsoplysningen, altid være dækket af skadevolderens lovpligtige ansvarsforsikring

Du kan se reklamefilmen herunder.

Og husk altid, at kører ind til siden, hvis et opkald, en sms eller lignende er så vigtig, at det er nødvendigt at handle i trafikken.

Mere til historien

Du vil på forskellige parkeringspladser også blive mindet om, at have fokus på trafikken. Dette gøres ved, at der hænger plakater med ”Ring nu”, ”SMS nu” eller ”Indstil din GPS nu”. Parkeringspladser vil også blive malet i 11 kommuner.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer