Telefoner med Snapdragon 800 og 801 får ikke Android 7.0

6

Har du en smartphone med en Snapdragon 800 eller 801 processor, så bliver du ikke opdateret til Android 7.0 Nougat.

Qualcomm Snapdragon
Qualcomm Snapdragon processor

Hvert år når Google udsender en ny stor Android-version, er der altid en lang række enheder, der ikke længere understøtter softwaren.

Allerede under de mange betaversioner af Android 7.0 Nougat lignede det, at mange smartphones ville blive forbigået med denne store opdatering.

Sony og Google havde indgået et samarbejde om, at Xperia Z3 fik betaversionerne af Android N, men midt i forløbet var telefonen ikke længere understøttet. Sony har nu meldt ud, at denne ikke får den endelige version af Android 7.0 Nougat.

 – Sony: Disse telefoner få Android 7.0 Nougat

Mistanken gik på, at Qualcomm var synderen. Og det holder altså stik da Qualcomm har stoppet understøttelsen af Snapdragon 800 og 801 processorerne i forbindelse med frigivelsen af Android 7.0 Nougat.

I forbindelse med udrulningen af en softwareversion, så spiller alt fra producenterne til teleselskaber og chipproducenter en stor rolle.

Derfor understøttes Snapdraon 800 og 801 ikke

Når Google er færdig med udviklingen af en Android-version så udleverer de den endelige kildekode til blandt andet chipproducenterne og smartphoneproducenterne. Derefter er det op til producenterne at vurdere om opdateringen er kompatibel med de enkelte processorer.

Og nu har Qualcomm altså valgt ikke længere at understøtte Snapdragon 800 og 801 processorerne, som er fra henholdsvis januar og februar 2013.

Qualcomm har ikke meldt ud, hvad den manglende understøttelse af Android 7.0 Nougat til Snapdragon 800 og 801 skyldes.

Dermed betyder det, at mange smartphones, som måske ellers kunne have fået Android 7.0 Nougat altså ikke får opdateringen.

 – Nexus 5 og Nexus 7 får ikke Android 7.0 Nougat

Disse får ikke Android 7.0 Nougat

HTC: HTC One (M9)

LG: LG G2, LG G3, LG G Flex

Motorola: Moto X (2. generation)

OnePlus: OnePlus One, OnePlus X

Samsung: Galaxy Note 3, Galaxy S4, Galaxy S5, Galaxy S5 Active, Galaxy Tab Pro 8.4, Galaxy Tab pro 10.1 LTE, Galaxy Tab Pro 12.2 LTE, Galaxy Alpha, Galaxy Note Pro 12.2 LTE, Galaxy Tab S 10.5 LTE, Galaxy Tab S 8.4 LTE

Sony: Xperia Z Ultra, Xperia Z1, Xperia Z2, Xperia Z2 Tablet, Xperia Z3 Compact, Xperia Z3, Xperia Z3 Tablet Compact, Xperia Z4 Tablet

 – Her er nyhederne i Android 7.0 Nougat

Mere til historien

Også Apple dropper telefoner når der kommer nye software opdateringer. Med frigivelsen af iOS 10 er det iPhone 4S, som ikke længere understøttes. Der kan også være bestemte features eller funktioner, som enkelte modeller ikke får.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer