Nexus 5 og Nexus 7 får ikke Android 7.0 Nougat

Har du en Nexus 5 eller en Nexus 7 enhed, så skal du ikke glæde dig for tidligt, for disse opdateres ikke til Android 7.0 Nougat.

LG Nexus 5 (Foto: LG)

LG Nexus 5 (Foto: LG)

Google har, præcis som ventet, meldt ud, at hverken Nexus 5 eller Nexus 7 (2013) enhederne opdateres til Android 7.0 Nougat.

Her er Googles Android-opdateringsplan for Nexus

Dermed gør Google altså ikke konkurrenten efter og opdaterer produkter langt bagud. De fastholder deres egen politik om, at de udsender softwareopdateringer til Nexus-enhederne i maksimalt 24 måneder. Og Nexus 5 og Nexus 7 (2013) blev lanceret i henholdsvis juli og oktober i 2013.

Det betyder også, at Android 6.0 Marshmallow er den sidste store Android-opdatering, som er tilgængelig for disse enheder. De har dog modtaget flere ekstra sikkerhedsopdateringer.

LÆS OGSÅ: TIP: Sådan tjekker du om din Android-telefon kan opdateres

Tidligere har meldingen været fra de forskellige Android-producenter, at de manglende softwareopdateringer skyldes forældet hardware, samt de ikke kunne blive ved med at supporterer det antal enheder, som de sender ud på markedet. Men Google har ikke mange Nexus-enheder at tage hensyn til – derfor må der også lægge en anden forklaring til grund.

Forbrugerrådet Tænk har tidligere kritiseret Android-platformen for ikke, at sende opdateringer ud til produkterne, hvilket de dokumenterede i en undersøgelse, som de foretog.

Mange Android-telefoner modtager aldrig opdateringer

Mere til historien

Apple har altid fået ros for, at de opdatere deres produkter i lang tid. Eksempelvis har iPhone 4S, som Apple lancerede i oktober 2011, været forsynet med opdateringer frem til nu. Enkelte features har dog været skåret fra i f.eks. iOS 9, da hardwaren ikke understøttede disse. iPhone 4S får dog ikke iOS 10.

Disse Mac-computere kan opdateres til macOS Sequoia

LISTE: I efteråret 2024 frigives macOS Sequoia. Her kan du se, hvilke Mac-computere, der kan opdateres til macOS Sequoia.

(mere…)
Disse telefoner får Apple Intelligence

Apple kommer med iOS 18 i efteråret til en række telefoner. Men det er begrænset, hvilke telefoner som understøtter Apple Intelligence.

(mere…)
Så mange iPhone-ejere har iOS 17 installeret

Sidste års store opdatering er ikke blevet taget så godt imod som tidligere opdateringer.

(mere…)
Her er de største nyheder til dit Apple Watch

Apple har givet en forsmag på, hvad vi kan forvente af den næste store opdatering til Apple Watch. Læs om hvad watchOS 11 bringer med sig.

(mere…)
Disse iPads kan opdateres til iPadOS 18

LISTE: Apple har givet en smagsprøve den næste store iPadOS-opdatering. Se hvilke iPads der kan opdateres til iPadOS 18.

(mere…)
iPadOS 18 kommer med lommeregner-app til iPad

Apple har fremvist de kommende software-opdateringer. En af nyhederne i iPadOS 18 er, at iPad nu får sin egen officielle lommeregner-app.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram