Nexus 5 og Nexus 7 får ikke Android 7.0 Nougat

Har du en Nexus 5 eller en Nexus 7 enhed, så skal du ikke glæde dig for tidligt, for disse opdateres ikke til Android 7.0 Nougat.

LG Nexus 5 (Foto: LG)

LG Nexus 5 (Foto: LG)

Google har, præcis som ventet, meldt ud, at hverken Nexus 5 eller Nexus 7 (2013) enhederne opdateres til Android 7.0 Nougat.

- Her er Googles Android-opdateringsplan for Nexus

Dermed gør Google altså ikke konkurrenten efter og opdaterer produkter langt bagud. De fastholder deres egen politik om, at de udsender softwareopdateringer til Nexus-enhederne i maksimalt 24 måneder. Og Nexus 5 og Nexus 7 (2013) blev lanceret i henholdsvis juli og oktober i 2013.

Det betyder også, at Android 6.0 Marshmallow er den sidste store Android-opdatering, som er tilgængelig for disse enheder. De har dog modtaget flere ekstra sikkerhedsopdateringer.

- LÆS OGSÅ: TIP: Sådan tjekker du om din Android-telefon kan opdateres

Tidligere har meldingen været fra de forskellige Android-producenter, at de manglende softwareopdateringer skyldes forældet hardware, samt de ikke kunne blive ved med at supporterer det antal enheder, som de sender ud på markedet. Men Google har ikke mange Nexus-enheder at tage hensyn til - derfor må der også lægge en anden forklaring til grund.

Forbrugerrådet Tænk har tidligere kritiseret Android-platformen for ikke, at sende opdateringer ud til produkterne, hvilket de dokumenterede i en undersøgelse, som de foretog.

- Mange Android-telefoner modtager aldrig opdateringer

Mere til historien

Apple har altid fået ros for, at de opdatere deres produkter i lang tid. Eksempelvis har iPhone 4S, som Apple lancerede i oktober 2011, været forsynet med opdateringer frem til nu. Enkelte features har dog været skåret fra i f.eks. iOS 9, da hardwaren ikke understøttede disse. iPhone 4S får dog ikke iOS 10.

Apple frigiver iOS 16-opdatering – retter kamerafejl

Kamerafejlen på iPhone 14-modellerne rettes med iOS 16.0.2, som nu er klar til download.

(mere…)
Første beta af iOS 16.1 til iPhone har et par nyheder

Apple var klar med iOS 16 i mandags, men allerede nu er den første beta af iOS 16.1 klar.

(mere…)
iOS 16 slår iOS 15 i downloads

Ud fra de første dage er iOS 16 downloadet mere end tilfældet var med iOS 15.

(mere…)
Apple er klar med opdatering til iPad

Apple har frigivet nye store softwareopdatering, iOS 16, men de har også ny version til iPadOS – selvom den ikke er nået version 16 endnu.

(mere…)
iOS 16 er nu klar til download – se nyhederne

Apple har netop frigivet den store softwareopdatering til iPhone og Apple Watch. Du kan downloade iOS 16 og watchOS 9 nu. Se nyhederne her.

(mere…)
Apple frigiver iOS 16 og watchOS 9 den 12. september

Apple er klar med dette års store softwareopdateringer til iPhone og Apple Watch på mandag.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram