Nexus 5 og Nexus 7 får ikke Android 7.0 Nougat

Har du en Nexus 5 eller en Nexus 7 enhed, så skal du ikke glæde dig for tidligt, for disse opdateres ikke til Android 7.0 Nougat.

LG Nexus 5 (Foto: LG)

LG Nexus 5 (Foto: LG)

Google har, præcis som ventet, meldt ud, at hverken Nexus 5 eller Nexus 7 (2013) enhederne opdateres til Android 7.0 Nougat.

- Her er Googles Android-opdateringsplan for Nexus

Dermed gør Google altså ikke konkurrenten efter og opdaterer produkter langt bagud. De fastholder deres egen politik om, at de udsender softwareopdateringer til Nexus-enhederne i maksimalt 24 måneder. Og Nexus 5 og Nexus 7 (2013) blev lanceret i henholdsvis juli og oktober i 2013.

Det betyder også, at Android 6.0 Marshmallow er den sidste store Android-opdatering, som er tilgængelig for disse enheder. De har dog modtaget flere ekstra sikkerhedsopdateringer.

- LÆS OGSÅ: TIP: Sådan tjekker du om din Android-telefon kan opdateres

Tidligere har meldingen været fra de forskellige Android-producenter, at de manglende softwareopdateringer skyldes forældet hardware, samt de ikke kunne blive ved med at supporterer det antal enheder, som de sender ud på markedet. Men Google har ikke mange Nexus-enheder at tage hensyn til - derfor må der også lægge en anden forklaring til grund.

Forbrugerrådet Tænk har tidligere kritiseret Android-platformen for ikke, at sende opdateringer ud til produkterne, hvilket de dokumenterede i en undersøgelse, som de foretog.

- Mange Android-telefoner modtager aldrig opdateringer

Mere til historien

Apple har altid fået ros for, at de opdatere deres produkter i lang tid. Eksempelvis har iPhone 4S, som Apple lancerede i oktober 2011, været forsynet med opdateringer frem til nu. Enkelte features har dog været skåret fra i f.eks. iOS 9, da hardwaren ikke understøttede disse. iPhone 4S får dog ikke iOS 10.

Google opdaterer ikke længere Pixel 4a

Google siger farvel til Pixel 4a. Den understøttes ikke længere med Android- og sikkerhedsopdateringer.

(mere…)
iOS 17 er klar – download den nu

Apple har netop frigivet den ny store softwareopdateringer iOS 17, iPadOS 17 og watchOS 10. Se alle iOS 17-nyhederne her.

(mere…)
Du kan hente iOS 17 i næste uge

Apple er klar med den næste store opdatering til iPhone og iPad i næste uge, hvor de frigiver iOS 17 og iPadOS 17 til alle.

(mere…)
WatchOS 10 på vej med widgets

SE EKSEMPLER: I næste uge er Apple klar med den store opdatering til watchOS 10, der bringer widgets til Apple Watch.

(mere…)
Apple frigiver vigtige opdateringer til ældre enheder

Har du stadigvæk iOS 15, iPadOS 15 eller macOS 11 eller 12, så er der nu en vigtig sikkerhedsopdatering klar til dig.

(mere…)
Apple klar med ny softwareopdatering

Apple har netop sendt ny softwareopdatering ud til iPhone, iPad og Apple Watch, som du skal installere nu.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram