Nexus 5 og Nexus 7 får ikke Android 7.0 Nougat

2

Har du en Nexus 5 eller en Nexus 7 enhed, så skal du ikke glæde dig for tidligt, for disse opdateres ikke til Android 7.0 Nougat.

LG Nexus 5 (Foto: LG)
LG Nexus 5 (Foto: LG)

Google har, præcis som ventet, meldt ud, at hverken Nexus 5 eller Nexus 7 (2013) enhederne opdateres til Android 7.0 Nougat.

Her er Googles Android-opdateringsplan for Nexus

Dermed gør Google altså ikke konkurrenten efter og opdaterer produkter langt bagud. De fastholder deres egen politik om, at de udsender softwareopdateringer til Nexus-enhederne i maksimalt 24 måneder. Og Nexus 5 og Nexus 7 (2013) blev lanceret i henholdsvis juli og oktober i 2013.

Det betyder også, at Android 6.0 Marshmallow er den sidste store Android-opdatering, som er tilgængelig for disse enheder. De har dog modtaget flere ekstra sikkerhedsopdateringer.

LÆS OGSÅ: TIP: Sådan tjekker du om din Android-telefon kan opdateres

Tidligere har meldingen været fra de forskellige Android-producenter, at de manglende softwareopdateringer skyldes forældet hardware, samt de ikke kunne blive ved med at supporterer det antal enheder, som de sender ud på markedet. Men Google har ikke mange Nexus-enheder at tage hensyn til – derfor må der også lægge en anden forklaring til grund.

Forbrugerrådet Tænk har tidligere kritiseret Android-platformen for ikke, at sende opdateringer ud til produkterne, hvilket de dokumenterede i en undersøgelse, som de foretog.

Mange Android-telefoner modtager aldrig opdateringer

Mere til historien

Apple har altid fået ros for, at de opdatere deres produkter i lang tid. Eksempelvis har iPhone 4S, som Apple lancerede i oktober 2011, været forsynet med opdateringer frem til nu. Enkelte features har dog været skåret fra i f.eks. iOS 9, da hardwaren ikke understøttede disse. iPhone 4S får dog ikke iOS 10.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer