Sådan tjekker du om din Android-telefon kan opdateres

TIP: Du kan med få klik opdatere din telefon til den nyeste Android-udgave, hvis en sådan er tilgængelig. Læs her hvordan du opdaterer din Android.

Android KitKat-figur uden for Googleplex

Android KitKat-figur uden for Googleplex

Mobilproducenterne udsender softwareopdateringer ud ”over-the-air”, hvilket kort sagt betyder, at du med få klik på din telefon kan opdatere den uden tilslutning til computer eller andet, hvis en ny opdatering er tilgængelig.

Men du kan ikke forvente, at få en opdatering til din smartphone, viser en undersøgelse. Forbrugerrådet Tænk undersøgte 181 forskellige mobiltelefoner fra HTC, Huawei, LG, Samsung og Sony og kun 81 af de telefoner havde modtaget en Android-opdatering.

 - Mange Android-telefoner modtager aldrig opdateringer

Du kan tjekke om der er en opdatering tilgængelig på din enhed ved at klikke på ”Softwareopdatering” og derefter punktet ”Om”, her vil det fremgå, hvis en ny opdatering er tilgængelig til din enhed. Det ligger typisk nederst under Indstillinger.

I skrivende stund er den seneste Android-version, Android 6.0 Marshmallow. Og du kan se på din enhed, hvilken Android-version du har.

 - TIP: Hold nu op med at lukke dine apps

Sådan ser du din Android-version

  • Find "Indstillinger" på telefonen. Det kan gøres ved at søge på telefonen efter ”indstillinger”. Du kan også finde "Indstillinger" i telefonens menu.
  • Klik på app-ikonet nederst i midten af skærmen. App-ikonet kan have 6 eller 9 prikker. Det afhænger af, hvilken model og hvilken version af Android, du har.
  • Klik på punktet "Om" eller "Om telefonen." Det varierer fra Android-telefon til Android-telefon, om punktet hedder det ene eller det andet.
  • Find nummeret på det styresystem, du bruger - for eksempel Android 5.0.2. Det kan eksempelvis stå under ”Android-version” eller ”Softwareoplysninger”.

Er der en ny Android-version tilgængelig til din telefon, så er det vigtigt at opdaterer hurtigst muligt. Husk altid at lave en backup af din telefon inden, så du er sikker på ikke at miste vigtige data.

Mere til historien

I januar kom det frem, at Forbrugerrådet Tænk var klar til en retssag om manglende opdatering til smartphones efter den hollandske pendant til Forbrugerrådet Tænk havde stævnet Samsung. De mente, at de var forpligtet til at opdatere softwaren i telefonerne i mindst to år. Det skrev Version2.dk.

Sådan tager du screenshots på Pixel 7 Pro

TIP: Læs her hvordan du tager screenshots på Google Pixel 7 og Pixel 7 Pro – og hvor du finder dem.

(mere…)
Android 14 vil blokere ældre apps 

Google skærper sikkerheden omkring Android-apps. 

(mere…)
Apple klar med sikkerhedsopdatering til gamle iPhones

Den næsten 10 år gamle iPhone 5S, samt iPhone 6 og iPhone 6 Plus er nogle af de modeller, som kan downloade en ny opdatering.

(mere…)
Ny opdatering til iOS 15 er klar

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer, men der er også en opdatering klar til iPads og iPhones, som fortsat kører iOS 15.

(mere…)
iOS 16.3 er klar til download

Apple har netop frigivet softwareopdateringen til iOS 16.3, der byder på rettelser til iPhone. Der er også opdateringer til andre Apple produkter.

(mere…)
Så få enheder har Android 13

Android 13 blev frigivet i august, men det er fortsat ganske få, som har den seneste Android-version installeret.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram