Sony Xperia XZ – mød den nye X-topmodel

17

Den nye topmodel, Sony Xperia XZ, kommer med optimeret kamera, 3 GB RAM og flere smarte funktioner. Læs mere om Xperia-familiens nyeste medlem.

Sony Xperia XZ (Foto: Sony)
Sony Xperia XZ (Foto: Sony)

Sony har introduceret endnu et medlem til Xperia X-familien. Den nye absolutte topmodel i serien hedder Sony Xperia XZ. Sony håber, med denne model, at kunne tilfredsstille de fans og loyale købere, der ikke synes Xperia X Performance levede op til deres forventninger.

Xperia XZ kommer med Qualcomms Snapdragon 820 processor, 3 GB RAM og 32 GB indbygget hukommelse, der kan udvides med op til 256 GB via MicroSD-kort.

Modellen har 5,2 tommer Full HD skærm – altså 0,2 tommer mere skærmareal end Xperia X Performance.

 – Sony Xperia X Compact – en ny kompakt smartphone

Nyt materiale på bagsiden

Sony introducerer et nyt materiale til smartphones med navnet Alkaleido. Mere glans og en følelse af dybde, der forstærker premiumfølelsen, lyder det fra Sony.

Det øvrige design er justeret tilsvarende. Sony har forsøgt at eliminere skarpe kanter, og skabt et såkaldt ”loop surface”. Det er et marketingudtryk for et design, der går hele vejen rundt, som i et loop.

XZ er en smule tyndere og vejer en anelse mindre end X Performance. Herunder kan du se forskellene.

Xperia XZ146,0 x 72,0 x 8,1 mm (161 gram)
Xperia X Performance143.7 x 70.4 x 8.7 mm (165 gram)

Forbedret kamera

Kameraet i Sony Xperia XZ bygger videre på teknologien i de foregående modeller. Der er 23 megapixels opløsning (1/2.3” sensor), men nu introduceres ”Triple image sensing”.

Det kryptiske navn dækker over, at telefonen kombinerer kameraet med laser-autofokus og en RGBC-IR sensor. Laser-autofokus skal måle afstanden til motivet mens RGBC-IR sensoren skulle forbedre farvegengivelsen, da denne sensor kan optimere på hvidbalancen i forhold til omgivelserne

Ved præsentationen fremlagde Sony nogle testbilleder, hvor X Performance og XZ blev testet op mod hinanden, under de samme forhold. Ingen tvivl om, at den nye model giver et bedre resultat. I hvert fald under disse forhold. Størst var forskellen på fotoet, der var taget i mørke.

De to foregående Xperia X-modeller havde en rigtig god billedstabilisering, men også dette har fået et boost. Xperia XZ bliver således verdens første smartphone med stabilisering på fem akser.

WEB-TV: Så vild er billedstabilisatoren i Xperia X

Optimerede funktioner

Softwaren har fået et par nyheder, som nærmest usynligvis arbejder i baggrunden.

Får brugeren mange notifikationer, fra forskellige apps, vil telefonen komme med tips til, hvordan dette løses og optimeres.

Xperia XZ vil også løbende forsøge at holde sig så smooth og flydende som muligt. Den optimerer ved at slette cache fra apps, som ikke bliver brugt. Det er ikke en funktion, der rydder alt, som mange tredjepartsapps. I stedet lærer den ud fra brugerens adfærd.

Adaptive Battery Charge, er en anden nyhed. Denne analyserer også på adfærden. For at beskytte batteriet, og få det til at holde længere, set over telefonens levetid, undgår den opladning til 100 procent, før så tæt på, hvornår brugeren begynder at anvende telefonen.

Tæt på hvor brugeren plejer at stå op vil, vil den så oplade det sidste op til max. Hvis man begynder, at deaktivere denne opladningsfunktion, flere gange over tid, vil systemet selv regne ud, at den ikke skal anvendes.

Født med Marshmallow

Sony Xperia XZ er født med Android 6.0 Marshmallow, og altså ikke den nyeste Android-version. Sony lover, at telefonen senere vil blive opgraderet til Android 7.0 Nougat.

XZ vil fås i farvevarianterne ”Forest Blue”, ”Minimal Black” og ”Platinum”. Den blå variant bliver efterårets farve – en såkaldt signaturfarve.

Qualcomm Quick Charge 3.0 er understøttet, men der medfølger kun en standard oplader i salgspakken, der ikke har hurtig-opladning. Dette er i øvrigt Sonys første telefon med USB Type-C, den nye USB-standard, som stiktype.

Xperia XZ ligger klar i forretningerne den 11. oktober 2016 til 5.499 kroner uden abonnement for 32 GB-versionen.

TEST: Xperia X Performance – yder lidt ekstra

Hovedspecifikationer på Xperia XZ

– Skærm: 5,2” Full HD 1080p
– Processor: Qualcomm Snapdragon 820 (64 bit)
– RAM: 3 GB
– Hukommelse: 32 GB (MicroSD-kort op til 256 understøttet)
– Fingeraftrykslæser i powerknappen
– Vand og støvafvisende (IP68)
– Kamera: 23 megapixels (1/2.3”)
– Frontkamera: 13 megapixels (F2.0)
– Batteri: 2.900 mAh (Qualcomm Quick Charge 3.0)
– Mål: 146 x 72 x 8,1 mm
– Vægt: 161 gram
– Android 6.0 Marshmallow

 – Sony Xperia XZ og X Compact – pris og tilgængelighed

Mere til historien

Den nye Xperia findes også i en 64 GB variant, men denne er indtil videre forbehold Asien regionen, og understøtter i øvrigt også to SIM-kort.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
17 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer