Sony Xperia X Compact – en ny kompakt smartphone

Xperia X har fået en lillebror. Mød Sony Xperia X Compact. Godt kamera og god skræm, der fylder mindre i lommen.

Sony Xperia X Compact (Foto: Sony)

Sony Xperia X Compact (Foto: Sony)

Sony har haft salgsmæssig succes med deres Compact-modeller, men efter introduktionen af den nye X-serie tidligere på året, var der ingen klare meldinger omkring endnu en model i den begrænsede størrelse. Før nu!

Sony Xperia X Compact blev introduceret ved IFA-messen i Berlin. Telefonen udmærker sig ved, at være en smule anderledes end forgængerne i Compact-serien

Skærmen på de 4,6 tommer (HD) er bibeholdt, men det er ikke processoren fra topmodellen, der sidder i telefonen. X Compact har derimod Qualcomm Snapdragon 650 processor, hvilket er samme type, som der sidder i Sony Xperia X.

Den har 3 GB RAM og 32 GB hukommelse. Hvis du har brug for mere plads, kan der udvides med 256 GB via MicroSD-kort.

 - Sony Xperia XZ - mød den nye X-topmodel

Størrelser på X Compact og Z5 Compact

Xperia X Compact129 x 65 x 9,5 mm (135 gram)
Xperia Z5 Compact127 x 65 x 8.9 mm (138 gram)

Nyt kamera

Du får i denne telefon det samme kamera, som det fra den nye topmodel Sony Xperia XZ. Det er 23 megapixels (1/2.3”) opløsning og med såkaldt ”Triple image sensing”.

Det er et kamera, der ved siden af den normale optik, gør brug af laser-autofokus og en RGBC-IR sensor. Denne kan optimere på hvidbalancen hvilket skulle give bedre billeder.

Sony har fremvist nogle testbilleder taget med det foregående kamera fra Xperia X samt den nye Triple image sensing-teknik, og resultatet kan godt ses. Spørgsmålet er, hvor meget det reelt betyder i dagligdagen.

 - Sony: Disse enheder får Android 6.0 Marshmallow

Telefonen har desuden optimeret billedstabilisering, og er, sammen med Xperia XZ, den første telefon i verden med stabilisering på fem akser.

Designet på Compact-telefonen er ændret lidt. Telefonen er pænere end den foregående Z5 Compact, men stadig en smule buttet at se på. Den følger den nye designlinje fra Xperia XZ.

Ny batteri-lade teknologi

X Compact kommer med Adaptive Battery Charge. Det betyder, at batteriet kun lades til 90 procent, for at beskytte battericellerne, så batteriet holder længere, set over telefonen levetid. Ud fra analyse af brugerens adfærd, vil systemet forsøge, at ramme så tæt på de 100 procent som muligt, inden telefonen tages i brug.

Hvis du konsekvent deaktiverer denne ladefunktion, vil systemet over tid, holde op med at bruge den.

Opladning sker via USB Type-C.

Ud fra brugsanalyse forsøger systemet at holde sig så friskt og hurtigt som muligt. Det sker ved at slette apps fra RAM-hukommelsen, der ikke bliver brugt. I modsætning til tredjeparts-apps fjerner denne altså ikke alt fra hukommelsen, men kun det som alligevel ikke skal bruges.

Qualcomm Quick Charge 3.0 er understøttet, men det er kun en standardoplader der findes i salgspakken.

Android 7.0 Nougat på vej

Når Xperia X Compact når forretningerne bliver det med Android 6.0 Marshmallow, men Sony lover, at udsende en opdatering til 7.0 Nougat. En dato er aktuelt ikke offentliggjort.

Du vil kunne købe Sony Xperia X Compact i farverne ”Mist Blue”,”Universe Black” og ”White”.

 - Sony Xperia XZ og X Compact - pris og tilgængelighed

Salget starter i Danmark den 14. september 2016 til en pris, uden abonnement, på 3.499 kroner.

Hovedspecifikationer på Xperia X Compact

- Skærm: 4,6” HD 720p
- Processor: Qualcomm Snapdragon 650 (64 bit)
- RAM: 3 GB
- Hukommelse: 32 GB (MicroSD-kort op til 256 understøttet)
- Fingeraftrykslæser i powerknappen
- Kamera: 23 megapixels (1/2.3”)
- Frontkamera: 13 megapixels (F2.0)
- Batteri: 2.700 mAh (Qualcomm Quick Charge 3.0)
- Mål: 129 x 65 x 9,5 mm
- Vægt: 135 gram
- Android 6.0 Marshmallow

Mere til historien

Som tilbehør vil du kunne købe Style Cover Touch (SCTF10/20). Det er et gennemsigtigt cover, hvor telefonen kan betjenes direkte gennem den transparente overflade.

Sony opgraderer anmelderrost headset

Sony WH-1000XM5 er den nyeste model i serien af hovedtelefoner med støjreduktion. Den nye model kommer med flere opgraderinger.

(mere…)
Sony Xperia 1 IV rækker ud til de kreative

Det er den kreative elite inden for video og lyd, der skal finde Sony Xperia 1 IV interessant. Den nye topmodel er netop offenligggjort.

(mere…)
Sony Xperia 10 IV er et bud i mellemklassen

Prisen er steget 500 kroner, men telefonen har ikke ændret sig nævneværdigt. Sonys nye bud i mellemklassen er Xperia 10 IV.

(mere…)
Sony har fortsat leveringsproblemer med PS5

Salget af PlayStation 5 er et stykke fra, hvordan forgængeren PlayStation 4 solgte. Sony giver leveringsproblemerne skylden.

(mere…)
Sony forbedrer anmelderrost headset

Sony WH-1000XM5 er på vej, forlyder det. Bedre reduktion af støj og en opdatering af lyden, det er noget af det, som WH-1000XM5, skulle byde på.

(mere…)
PlayStation 5 Pro rygtes på vej i 2023

PlayStation 5 har siden lanceringen været svær at skaffe. Nu rygtes det, at en pro-model er på vej - måske næste år.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram