Lollipop stadigvæk mest udbredt og Nougat usynlig

9

Google har frigivet den nyeste Android-version, Android 7.0 Nougat, men det er stadigvæk den gamle Lollipop, som er den mest udbredte Android-version. Nougat er endnu usynlig.

Opgørelse over udbredelsen af de forskellige Android-versioner (Kilde: Google)
Opgørelse over udbredelsen af de forskellige Android-versioner (Kilde: Google)

Google har netop frigivet den nyeste opgørelse over udbredelsen af Android-versioner, hvilket sker omkring 3 uger efter lanceringen af Android 7.0 Nougat.

Her er nyhederne i Android 7.0 Nougat

Android 7.0 Nougat er endnu kun frigivet til udvalgte Nexus-enheder, Android One og Pixel enheder. Udbredelsen er også så lille, at det end ikke kan ses på den nyeste opgørelse fra Google.

Det er stadigvæk Android 5.0 og 5.1 Lollipop, som er den mest udbredte Android version. Denne er installeret på 35 procent af alle aktive Android-enheder. Den næstmest udbredte Android-version er Android 4.4 KitKat med 27,7 procent og altså først på tredjepladsen finder vi Android 6.0 Marshmallow, der blev frigivet sidste år.

Marshmallow er nu installeret på 18,7 enheder og nærmer sig altså hver femte Android-enhed.

Lollipops markedsandel er faldet med 0,5 procent og KitKats er faldet med 1,5 procent siden sidste måned.

Det er forskelligt, hvornår de forskellige Android-producenter er klar med Android 7.0 Nougat til deres enheder.

Men der kan sagtens gå en del måneder endnu før Android 7.0 Nougat er klar til eksisterende modeller. Det er end ikke alle producenter, som har meldt ud hvilke af deres telefoner, der får den nyeste Android-version. Dette var HTC hurtigst til at gøre.

Disse HTC-telefoner får Android 7.0

Den første telefon, der kommer på markedet med Android 7.0 Nougat fra salgsæsken er LG V20, det er dog endnu uvist om den kommer på det danske marked.

LG V20 kommer ikke til Danmark

Mere til historien

Har du en telefon med en Snapdragon 800 eller 801 processor, så skal du ikke forvente at modtage Android 7.0 Nougat opdateringen. Qualcomm har nemlig valgt ikke længere at understøtte Snapdragon 800 og 801 processorerne, som er fra henholdsvis januar og februar 2013.

Læs også:

Sony: Disse telefoner får Android 7.0 Nougat

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer