DBA: Få forsikret de gadgets du køber brugt

DBA tilbyder nu forsikring på brugte mobiltelefoner, tablets og PC’ere. Forbrugerrådet Tænk er ikke imponeret på købernes vegne.

Apple iPhone 6S (Foto: MereMobil.dk)

Apple iPhone 6S (Foto: MereMobil.dk)

Mindst én gang om året lancerer mobilproducenterne nye topmodeller, og det ses på brugtsalgsmarkedet. Seneste kunne det ses, da Apple lancerede de to nye iPhone 7-modeller.

- Skal du have den nye iPhone? Sælg den gamle nu

Der findes et væld af hjemmesider lige fra DBA, Gul&Gratis og diverse køb og salg sider på Facebook, hvor der sælges brugte gadgets. Alene på DBA blev der i 2015 sat 135.000 iPhones til salg.

Men trods det store brugtmarked, så har 59 procent af de adspurgte danskere svaret, i en undersøgelse DBA har foretaget, at de mener mangel på sikkerhed og garanti er en barriere for at handle brugt.

Det har fået DBA til at udvikle en forsikring på brugt elektronik i samarbejde med forsikringsselskabet Tryg. Forsikringen dækker funktionsfejl, hvis varen stopper med at virke inden for de første seks måneder. Det skriver DR.dk.

Ikke alle produkter kan forsikres

Det koster 249 kroner at forsikrer varer under 2.500 kroner og 349 kroner for varer over 2.500 kroner. Forsikringen dækker dog kun i første omgang Apple-produkterne iPhone, iPad og Mac. Men produkter fra andre producenter vil følge.

 - TIP: Tjek disse 5 ting før du køber en brugt iPhone

- ”Vi har taget udgangspunkt i de varer inden for elektronik, der er mest populære hos os og tilbyder forsikring her. Vi ruller ud gradvist, efterhånden som vi får tilpasset produktet på baggrund af brugererfaringer,” lyder det fra Sofie Folden Lund, der er kommunikationschef hos DBA.

Forbrugerrådet Tænk er ikke imponeret

Den nye forsikring vækker ikke begejstring hos Forbrugerrådet Tænk. De mener, at det er ligeså billigt at købe en udvidet elektronikforsikring, der dækker alle elektroniske enheder i hjemmet, som det er at forsikre et enkelt produkt via DBA og Trygs forsikringstilbud, der endda er på en brugt vare. Men tilkøbsproduktet hos de forskellige forsikringsselskaber forudsætter også, at man har en almindelig indbo-forsikring. Og her kan der hos mange forsikringsselskaber være en selvrisiko, der kan løbe op i omkring 1.000 kroner.

 - Android-brugere får redesignet DBA-app

- ”En typisk elektronikforsikring for en husstand koster i omegnen af 300 kroner om året. Så er dit brugte Apple-produkt dækket sammen med familiens computere, TV, kameraer, stereoanlæg og tilsvarende produkter,” lyder det fra Vagn Jelsøe, der er vicedirektør i Forbrugerrådet Tænk.

Køber man forsikringstilbuddet på et produkt i DBA, så får man enheden repareret eller erstattet med et tilsvarende brugt produkt, hvis det går i stykker inden for dækningsperioden (de første 6 måneder).

Mere til historien

Foruden det nye samarbejde med forsikringsselskabet Tryg, så har DBA også indgået et samarbejde med Webuyit, der kan hjælpe dig af med at komme hurtigt og nemt af med dine gadgets – og uden du behøver sælge til fremmede på nettet.

Top-10: iPhone rydder hylderne

HITLISTE: Danskerne har penge nok. Stigende priser på iPhone, høje elpriser og gaspriser har ikke skræmt køberne væk fra iPhone 14-serien.

(mere…)
Nu skal Apple rette ind – opladecirkus slutter

Et fælles stik til opladning af telefoner er vedtaget i EU. De nye regler gælder også Apple.

(mere…)
Apple Music runder 100 millioner sange

Apple Music har nu rundet 100 millioner sange i deres bibliotek, som fortsætter væksten.

(mere…)
Se dette før du køber iPhone 14 Pro eller iPhone 14

VIDEO: Her er nyhederne i iPhone 14 Pro og de manglende nyheder i iPhone 14. Se denne videotest inden du køber iPhone 14 Pro eller iPhone 14.

(mere…)
Salget af iPhone 14-modellerne skuffer

Apple har angiveligt bedt leverandører om at sænke hastigheden på produktionen.

(mere…)
iPhone 14 test | rigtig god men overflødig

TEST: iPhone 14 er en rigtig god , men prisen er simpelthen for høj og nyhederne mangler. Læs min iPhone 14 test her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram