DBA: Få forsikret de gadgets du køber brugt

DBA tilbyder nu forsikring på brugte mobiltelefoner, tablets og PC’ere. Forbrugerrådet Tænk er ikke imponeret på købernes vegne.

Apple iPhone 6S (Foto: MereMobil.dk)

Apple iPhone 6S (Foto: MereMobil.dk)

Mindst én gang om året lancerer mobilproducenterne nye topmodeller, og det ses på brugtsalgsmarkedet. Seneste kunne det ses, da Apple lancerede de to nye iPhone 7-modeller.

- Skal du have den nye iPhone? Sælg den gamle nu

Der findes et væld af hjemmesider lige fra DBA, Gul&Gratis og diverse køb og salg sider på Facebook, hvor der sælges brugte gadgets. Alene på DBA blev der i 2015 sat 135.000 iPhones til salg.

Men trods det store brugtmarked, så har 59 procent af de adspurgte danskere svaret, i en undersøgelse DBA har foretaget, at de mener mangel på sikkerhed og garanti er en barriere for at handle brugt.

Det har fået DBA til at udvikle en forsikring på brugt elektronik i samarbejde med forsikringsselskabet Tryg. Forsikringen dækker funktionsfejl, hvis varen stopper med at virke inden for de første seks måneder. Det skriver DR.dk.

Ikke alle produkter kan forsikres

Det koster 249 kroner at forsikrer varer under 2.500 kroner og 349 kroner for varer over 2.500 kroner. Forsikringen dækker dog kun i første omgang Apple-produkterne iPhone, iPad og Mac. Men produkter fra andre producenter vil følge.

 - TIP: Tjek disse 5 ting før du køber en brugt iPhone

- ”Vi har taget udgangspunkt i de varer inden for elektronik, der er mest populære hos os og tilbyder forsikring her. Vi ruller ud gradvist, efterhånden som vi får tilpasset produktet på baggrund af brugererfaringer,” lyder det fra Sofie Folden Lund, der er kommunikationschef hos DBA.

Forbrugerrådet Tænk er ikke imponeret

Den nye forsikring vækker ikke begejstring hos Forbrugerrådet Tænk. De mener, at det er ligeså billigt at købe en udvidet elektronikforsikring, der dækker alle elektroniske enheder i hjemmet, som det er at forsikre et enkelt produkt via DBA og Trygs forsikringstilbud, der endda er på en brugt vare. Men tilkøbsproduktet hos de forskellige forsikringsselskaber forudsætter også, at man har en almindelig indbo-forsikring. Og her kan der hos mange forsikringsselskaber være en selvrisiko, der kan løbe op i omkring 1.000 kroner.

 - Android-brugere får redesignet DBA-app

- ”En typisk elektronikforsikring for en husstand koster i omegnen af 300 kroner om året. Så er dit brugte Apple-produkt dækket sammen med familiens computere, TV, kameraer, stereoanlæg og tilsvarende produkter,” lyder det fra Vagn Jelsøe, der er vicedirektør i Forbrugerrådet Tænk.

Køber man forsikringstilbuddet på et produkt i DBA, så får man enheden repareret eller erstattet med et tilsvarende brugt produkt, hvis det går i stykker inden for dækningsperioden (de første 6 måneder).

Mere til historien

Foruden det nye samarbejde med forsikringsselskabet Tryg, så har DBA også indgået et samarbejde med Webuyit, der kan hjælpe dig af med at komme hurtigt og nemt af med dine gadgets – og uden du behøver sælge til fremmede på nettet.

Apple Watch Series 8 – rygter om nyt design

I efteråret kommer Apple Watch Series 8. Rygterne svirrer om, at Apple Watch vil få nyt design.

(mere…)
Mindre opdatering til iPhone

Du kan nu hente iOS 15.5 til iPhone. Der er også opdateringer til iPad, Apple Watch, Apple TV og Mac.

(mere…)
Nyt billigere Apple TV på vej

RYGTE: Skal man tro analytikeren Ming-Chi Kuo, så er Apple på vej med et nyt (og billigere) Apple TV senere i år.

(mere…)
Apple tester USB-C på iPhone

RYGTE: Lightning-stikket får (måske) snart dødsstødet fra Apple. Tests er angiveligt i gang.

(mere…)
Den ikoniske iPod takker af - en historisk æra er slut

Apple oplyser, at det er slut med den ikoniske iPod. Nu "aflives" iPod Touch, som den sidste iPod model.

(mere…)
Dette kan du forvente på Apple Watch Series 8

OVERBLIK: Apple Watch Series 8 er endnu ikke officielt, men rygterne og spekulationerne er godt i gang. Her er lidt af det, som du kan forvente.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram