Dansk app minimerer madspild

0

Madspild er et seriøst problem, derfor har nogle danskere lavet en app til at øge opmærksomheden og salget.

YorLocal, dansk app der vil minimere ressourcespild (Foto: YourLocal)
YorLocal, dansk app der vil minimere ressourcespild (Foto: YourLocal)

YourLocal er en app, der understøtter lokalt og bæredygtigt købmandskab. i app’en kan forretninger minutter sætte varer og services til salg, som går til spilde hvis ikke de afsættes her og nu. Folk i lokalområdet bliver via appen på gjort opmærksom tilbuddet og kan købe varen til reduceret pris, hvis de kan slå til her og nu. På den måde kan forretninger reducere ressourcespild, lokale forbrugere kan spare penge, samtidigt med at den lokale handel styrkes.

– To Good To Go – Madspilds app hitter

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men for eksempel madspild er et problem som man kan minimere ved at kigge i køkkenet og bruge de råvarer vi har. Samtidig skal supermarkederne også af med deres varer og her kan man med denne danske app gøre gode køb.

Startede simpelt

YourLocal startede som en lokal SMS-kæde på Vesterbro i København, og blev lanceret som app sommeren 2015. YourLocal blev startet på frivillig basis og er fortsat delvist drevet af frivillige. I dag er der 70.000 brugere og 500 forretninger fordelt over hele Danmark.

YorLocal, dansk app der vil minimere ressourcespild (Foto: YourLocal)
YorLocal, dansk app der vil minimere ressourcespild (Foto: YourLocal)

YourLocal vil gerne sætte fokus på madspild, bæredygtighed og på, hvordan vi som mennesker optimerer vores ressourcer bedst muligt. Det er temmelig spartant, men effektivit og eksisterer kun som en app og er båret af en stor portion hjerteblod fra medarbejdere og frivillige. Dog støtter investorer og supermarkedskæder.

– Bliv guidet til billige overskudsvarer med ny app

De startede udelukkende med små lokale forretninger, men nu er supermarkederne begyndt at komme med. De første 42 supermarkeder inkluderer Irma, SuperBrugsen, Kvickly, REMA 1000 og MENY. Mange flere har annonceret at de vil på. På YourLocal bekæmper supermarkeder og lokale uafhængige forretninger madspild sammen, og der skulle derfor ikke være nogen favorisering. Selvom YourLocal ikke er afhængig af en bestemt kæde mangler Dansk Supermarked med Netto, Føtex og Bilka for at fuldende billedet.

YorLocal, dansk app der vil minimere ressourcespild (Foto: YourLocal)
YorLocal, dansk app der vil minimere ressourcespild (Foto: YourLocal)

YourLocals app kan hentes til iPhone her og Android her.

I skrivende stund er det primært København, Århus, Aalborg og Malmø der er dækket, men med de landsdækkende kælders involvering kan det sprede sig til hele Danmark.

Mere til historien

Det kortsigtede mål er at reducere madspild med 11.000 tons om året i Danmark, og de forventer at have 120.000 brugere og 900 forretninger inden udgangen af året. Herefter er det planen at indtage Tyskland og dernæst USA. Så ambitionerne fejler ikke noget.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer