Topmodellerne falder vildt i pris

8

Besparelser på over 40 procent er ikke ualmindeligt efter kort tid på markedet. Topmodeller falder vildt i pris, viser en prisanalyse.

SmartphoneEfter forholdsvis kort tid på markedet er toppen i den grad taget af priserne på de dyreste topmodeller. Det påvises endnu engang.

Computerworld.dk har tjekket priserne på 19 smartphones, og tendensen er helt tydelig. Priserne nærmest styrtdykker. Eksempelvis er Huawei Mate 5, der kom på markedet i september 2015, faldet 55 procent. Sony Xperia Z5 har et prisfald på cirka 42 procent, mens Samsung Galaxy S7 allerede har fået prisen reduceret med godt 26 procent.

 – Galaxy S7 Edge er årets bedst sælgende Android-telefon

Som altid, når man ser disse prisundersøgelser, er iPhone den telefon der falder mindst i pris, og langsomst, i forhold til, hvor lang tid den har været på markedet. En iPhone 6S har kun fået skåret 18 procent af prisen over de seneste 11 måneder.

Tallene fra Computerworld matcher fuldkommen det vi skrev på MereMobil.dk i maj 2014. Blot en måned efter lanceringen kunne der spares 500 kroner på topmodellerne.

Sådan sparer du mindst 500 kroner på din næste smartphone

Det er langt fra altid nødvendigt at købe den allernyeste smartphone. Tidligere topmodeller. F.eks. en iPhone 6, Samsung Galaxy S6, Sony Xperia Z5 eller Huawei P8 er stadig forrygende gode telefoner, der nu blot er blevet markant billigere.

LINK: Se listen over de pristjekkede telefoner

Mere til historien

Apples produkter har en evne til at holde nogenlunde ens priser, med relativt små forskelle. Det er også sjældent, at en ny iPhone sådan rigtigt kommer på tilbud.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer