Disse tre mobilgadgets fulgte mig i sommer

Her er mine oplevelser med de tre gadgets, der fulgte mig hen over sommeren. Der var plads til glæder og skuffelser.

Samsung Gear V2 og Gear S2 Classic (Foto: MereMobil.dk)

Samsung Gear V2 og Gear S2 Classic (Foto: MereMobil.dk)

Da vi lukkede døren til MereMobil.dk’s kontor i Odense C, for at arbejde anderledes og mere fleksibelt i sommermåneden juli, havde jeg tre mobilgadgets på mig hjem. Jeg vil gerne kort beskrive mine oplevelser med produkterne.

Når en ferieperiode sætter ind, så holder jeg normalt fast i den telefon, som jeg senest har afsluttet test af, med mindre den var helt håbløs, naturligvis. Resten af årets perioder skifter jeg telefon i takt med, at nye mobilprodukter lander.

Jeg har ikke, som mange fejlagtigt tror, en telefon der er min egen. Enhver telefon testes fuldt sat op med alle mine data, apps osv. Med andre ord. Jeg tester ikke en telefon, og så har ”min egen” telefon ved siden af.

Det blev en god mobilsommer, men Virtual Reality synes jeg godt nok er spild af tid.

Sony Xperia X Performance – gode billeder, god ydelse

Sony Xperia X Performance (Foto: Sony Mobile)

Sony Xperia X Performance (Foto: Sony Mobile)

I april fik jeg det første bekendtskab med Sonys nye Xperia X-serie. Det skete på en tur til Japan, hvor Sony havde inviteret til et kig ind bag kulisserne. Turen står tilbage som en fed oplevelse. Skønt vejr i Tokyo, interessante teknisk indblik og ikke mindst alt for meget rå fisk.

Juli gik med Xperia X Performance i lommen. Jeg fik taget en masse fantastisk gode billeder, og havde en absolut velfungerende smartphone. Desværre synes jeg batteritiden, trods 2.700 mAh batteri, var udfordret. Der var sjældent noget særligt overskud tilbage ved sengetid.

Sony Xperia X Performance leverede generelt varen, og man kan godt mærke den ekstra power der ligger i hardwaren, når der sammenlignes med de andre, mindre modeller, i X-serien. Særligt fingeraftrykslæseren i hjemknappen, ud for tommelfingeren, er en virkelig god oplevelse. Dens naturlige placering, og hurtige oplåsning gør, at telefonen opleves som ulåst.

Jeg kan efterfølgende konkludere, at min karakter på 5 ud af 6 stjerner, var det rigtige valg. Du kan herunder læse min test af X Performance.

TEST: Xperia X Performance yder lidt ekstra

Samsung Gear S2 – det vigtigste er klokken

Samsung Gear S2 Classic

Samsung Gear S2 Classic

Vi testede Samsung Gear S2 Classic i februar som opfølgning på Gear S2 testen fra november 2015. Det var min anmelderkollega Jacob Smidt, der stod for disse tests. På grund af min almindelige ”fjendtlighed” overfor smartwatches, og Jacobs åbenlyse begejstring for kategorien, valgte vi, at han skulle teste. Jeg blev efterfølgende tilbudt et Gear S2 Classic til låns hen over sommeren.

Gear S2 Classic var en rigtig god smartwatch-oplevelse, men opladning hver nat irriterede mig. Jeg undrede mig også over urets manglende evne til at detektere min motion korrekt. Uret mente tit jeg havde cyklet f.eks. 25 minutter, uden jeg overhovedet havde været i nærheden af en cykel.

Via Google fandt jeg frem til, at det åbenbart er en generel fejl, der ikke engang er rettet i Samsung Gear Fit 2, som jeg netop har testet. Det værste var, at auto-featuren ikke kan deaktiveres. Derimod var jeg glad for designet og komforten på Gear S2 Classic.

Jeg må stadig konkludere, at et smartwatchs vigtigste feature er, at den kan vise klokken og bibbe med notifikationer. Jeg savner stadig en killer-feature der forsvarer investeringen – uanset mærke og producent.

Samsung Gear VR – sommerens skuffelse

Galaxy S7 Edge med Gear VR (Foto: Samsung)

Galaxy S7 Edge med Gear VR (Foto: Samsung)

Jeg kan godt forstå Samsung forærer Gear VR væk sammen med en telefon. Det er nok årets mest hypede gadget, og vinder prisen som årets mest ligegyldige gadget.

Jo Virtual Reality (VR) er da imponerede, og har en vis WOW-faktor, når man prøver det første gang. Men det er ALT for nørdet og rode rundt i menuerne. Det er ikke åbenlyst, hvordan videoer i formatet fra YouTube vises korrekt, og så er opløsningen ikke optimal.

Dertil kommer, at man er fuldkommen lukket inde, og ens venner er lukket ude. Hvis du synes mobilen eller PlayStation / computerspil kan være egoistisk, så der det INTET sammenlignet med styrthjelmsbrillerne. ”Se lige der,” siger mange der har Gear VR på – men ingen andre kan se noget som helst.

Jeg ser enkelte perspektiver i Virtual Reality f.eks. en virtuel fremvisning af boliger, hvor man kan ”gå” tur i kvarteret, boligen osv. Eller besøge fjerne destinationer. Men her i 2016 er Virtual Reality noget man prøver, leger med, siger WOW og lægger det tilbage på hylden, for efterfølgende at glemme alt om det.

Nå ja. Linser der dugger og støv / ridser der tydeligt ses, får du gratis med.

TEST: Læs vores anmeldelse af Gear VR

Mere til historien

Efteråret starter for alvor om lidt. Jeg ser særligt frem til anmeldelsen af Samsung Galaxy Note 7 og en ny iPhone. Desuden bliver det ret interessant at se hvad Sony og Huawei har i ærmet inden jul.

Hvorfor trækker Sony sig ikke fra smartphones?

Sony Xperia-telefonerne sælger ikke nok. Hvorfor trækker Sony sig ikke ud og dropper smartphones?

(mere…)
Pressemateriale for Sony-telefoner lækket

KORT NYT: Evan Blass har lækket nye billeder, som ligner pressematerialer fra Sony.

(mere…)
Officielle billeder afsløret af kommende Sony-modeller

Senere i maj afholder Sony event, hvor det ventes de lancerer Xperia 1 VI og Xperia 10 VI. Officielle billeder er lækket. Se dem her.

(mere…)
Sony Xperia 1 VI lanceres snart

KORT NYT: Rygterne svirrer om, at Sony snart vil annoncere Xperia 1 VI.

(mere…)
Billede afsløret af Sony Xperia 1 VI

Sony Xperia 1 VI ventes, at være den næste topmodel fra Sony. Nu er et billede lækket. Se billedet her og læs mere om telefonen.

(mere…)
Detaljerne om Sony Xperia 5 V

I slutningen af september kommer Sony Xperia 5 V i butikkerne. Her får du detaljerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram