Politiet advarer om Pokemon brug

0

Pokémon feberen raser, om det kan mærkes på flere måder. Desværre oplever politiet også travlhed fordi andre generes af Pokemon spillere.

Pokémon Go logo
Pokémon Go

Pokémon er officielt kommet til Danmark, og hen over weekenden har man således kunne møde ligesindede Pokémon spillere.

Ikke alle er lige så begejstrede som spillerne selv. Især ikke hvis spillere går ind i andre folks haver, lejligheder eller andet uden at spørge først – eller hvis de opfører sig underligt på gaden.

Pokémon Go er endelig kommet til Danmark

Politiet advarer mod Pokémon

Det har rent faktisk givet travlhed for folk der ringer til 114, og derfor kommer Nordsjællands Politi med følgende humoristiske opdatering på deres Facebook-side:

 – “POKÉMON, DU SKAL (IKKE) FANGE DEM (ALLE SAMMEN)”

I weekenden blev det officielt muligt at downloade app’en Pokémon Go til mobiltelefonen her i Danmark. Det har givet os en del opkald på 114, for det skaber åbenbart nogle uhensigtsmæssige situationer, når Pokémon Go-spillerne drager ud på livets vej med en vilje af stål og et enkelt mål om at fange Pokémoner. 

Til de uindviede, så er Pokémon Go et spil til mobilen, hvor man skal… Ja, vi har egentlig lidt svært ved at forklare og forstå, præcist hvad det er, men brugerne bevæger sig i hvert fald rundt i det offentlige rum med deres mobiler og fanger Pokémon-figurer på skærmen af deres telefoner. 

Det har som sagt allerede givet nogle udfordringer, når Pokémon Go-spillerne rejser ud i det blå og leder overalt efter Pokémoner. 

For lige at nævne nogle af udfordringerne, kan vi blandt andet nævne, at vi får henvendelser fra butikker, hvor folk vader ind i tøjstativer, vi får henvendelser om trafikanter, der stopper brat op for at fange Pokémon-figurer, vi får henvendelser om uopmærksomme cyklister og fodgængere, og vi får henvendelser om personer, der går ind på privat grund, byggepladser og lignende.

 – Det mest populære mobilspil: Pokémon Go

Derfor har vi en servicemeddelelse til alle Pokémon Go-spillere:

Husk at tænke jer om, når I begiver jer ud på togt. Kig op fra telefonen ofte, når I går tur, og lad telefonen HELT være, når I cykler eller kører bil. Lad være med at gå ind i folks haver, på virksomheders P-pladser og lignende, også selvom Pikachu er der. 

Helt generelt kan vi koge rådene ned til: Vær opmærksom, vis hensyn og begiv jer ikke ind på privat grund.

Vi ønsker jer en god og sikker Pokémon-jagt.

//Nordsjællands Politi”

Mere til historien

Pokémon er et spil som ikke bruger så meget data, men da man er på farten og ofte ikke er forbundet til Wi-Fi kan teleudbyderne alligevel mærke en stigning på netværket.

Læs også:
Reklamer på vej i Pokémon Go

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer