Sådan belaster Pokémon Go mobilnetværkene

Båndbredden der optages i et mobilnetværk af Pokémon Go er ikke stor. Alligevel kan spillet påvirke netværkenes ydelse, lyder det i en rapport.

Pokémon Go logo

Pokémon Go kan udgøre stor belastning af mobilnetværkene

Pokémon Go er vel nok det mest populære mobilspil, nogensinde. Det harmløse spil bruger ikke ret meget datatrafik, men kan alligevel belaste et mobilnetværk ganske meget, lyder det ifølge en analyse fra  netværksfirmaet Procera Networks med base i Californien.

Over en periode på tre timer blev Pokémon Go tilgået af 7 procent af det analyserede netværks 2 millioner brugere. Sessionerne optog kun en lille smule båndbredde, i sammenligning med applikationer som Facebook og Spotify, men fordi applikationen blev brugt af et meget stort antal brugere, på samme tid, gav det alligevel en effekt på ydelsen i netværket.

En session er en forbindelse, der er åben mellem applikationen på telefonen og en server på internettet. Hver gang applikationen skal hente data fra serveren, så oprettes der en forbindelse – en session – hvor der overføres data.

– ”Båndbredden er kun en enkelt faktor i et mobilnetværk. Et parameter som sessioner, en applikation genererer, er ofte overset. Sessionerne kan have indflydelse på elementer i netværket som analyse, afregning og sikkerhed, der skal slås om kapaciteten med støjende apps der konsumerer systemresurser,” lyder det fra Procera Networks.

Pokémon Go er allerede meget ”chatty” for et stykke software med så lille en båndbredde. Spillet brugte kun 0,1 procent af netværkstrafikken, mens Facebook tog 16 procent. Alligevel optog Pokémon Go 1 procent af alle sessionerne.

Selvom det altså er små mængder data der overføres, så genereres der meget trafik på mobilnetværket.

Netværkspåvirkningen kan eksplodere

Hver spiller af Pokémon Go interagerer en lille smule med den digitale verden hele tiden. Det sker f.eks. når en Pokémon fanges, der tjekkes ind på et Pokéstop eller tilsvarende. Hver af disse interaktioner kræver lidt kommunikation med serverne hos Niantic. Læg hertil et stort antal spillere, der på samme tid udfører kommandoer. Alt sammen åbner det nye sessioner i netværket, og det bliver kun værre.

Indflydelsen på netværket kan påvirkes markant fremadrettet, når Niantic f.eks. lader tredjeparter blive en del af den interaktive verden. Det vil give mange nye sessioner og presset på serverload, og netværk, vil blive endnu mere omfattende.

– ”Det kan virke harmløst, men husk Pokémon Go er endnu ikke sprunget fuldt ud med annoncering og sponsorater. Tag brugerantallet og læg til, at hver gang en spiller går et lille stykke, popper en sponsor frem, eller et firma, der betaler Niantic for at være på en bestemt lokation, skal vises. Alt dette skaber nye sessioner og datatrafik ser skal sendes tilbage til spilserverne,” skriver Procera i analysen.

Alt sammen påvirker det netværket, og det skal operatørerne tage med i deres planlægning, lyder det i analysen. Specielt i områder med mange brugere kan applikationer som Pokémon Go give udfordringer.

Mere til historien

Bittorrent er den applikation/teknologi, som laver absolut flest sessioner. P2P teknologien åbner nemlig mange forbindelser hele tiden, og det belaster netværket utrolig meget sammenlignet med alle andre former for dataoverførsel.

Nintendo melder ud om Nintendo Switch 2

Mange venter spændt på den kommende Nintendo Switch 2. Nu er der nyt i sagen fra Nintendo selv.

(mere…)
Officielt slut for Nintendo Wii U og Nintendo 3DS

KORT NYT: Netværkstjenesterne til Nintendo Wii U og Nintendo 3DS er lukket ned og har gjort onlinespil umuligt.

(mere…)
Hvilken Nintendo Switch skal du vælge?

GUIDE: Skal du købe en Nintendo Switch? Hvilken skal du model vælge? Her finder du svaret.

(mere…)
Nintendo Switch 2 udskydes

Først forlød det, at Nintendo ville lancere en ny generation af den populære Switch-konsol i år, men måske er den udskudt

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Nintendo Switch sælger fortsat godt

Det er verdens tredje mest solgte konsol, men salgstallene stiger fortsat. Måske den vil gå helt til tops inden længe?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram