Apple Watch salg er faldet drastisk

Apple Watch startede som lyn og torden, men de seneste par måneder er salget droppet drastisk. Android Wear-salget er steget en lille smule.

Apple Watch Edition

Apple Watch (42 mm) i 18 karat gult guld med sort spænderem. Pris (30/3 2016) 125.000 kroner (Foto: Apple)

Apple nærmer sig en formodet Apple Watch 2-lancering, og det kan mærkes på salget, der i foråret er halveret. Faktisk er salget dykket med 55 procent.

Apple Watchs betyding for smartwatch-markedet er ikke ubetydelig, men set over et år er hele smartwatch markedet er faldet med 32 procent.

Apple Watch får ny skærmteknologi

Fra april til juni, i år, blev der solgt 3,5 millioner smartwatches. I samme periode solgte Apple 1,6 millioner ure. Apple sad altså på lidt over 45 procent af smartwatch-markedet, på trods af at de oplever kraftig tilbagegang.

I 2015 blev der solgt 5,1 millioner smartwatches fra april til juni. April 2015 var dog også samme tidspunkt hvor Apple Watch blev sat til salg, men Apple kunne ikke møde efterspørgslen til trods for at de kun lancerede uret i udvalgte lande.

Nyt Apple Watch skal sælge 2 mio. stk. om måneden

Markedet er altså blevet 600.000 enheder mindre på et år, og det på trods af at samtlige andre smartwatch-producenter oplever fremgang i salgstalene. Især Samsungs Tizen ure og Android Wear smartwatch er steget i salgstal.

Ikke alle smartwatches får Android Wear 2.0

Analytikere forventer ikke den store fremgang for smartphonemarkedet i år, selvom der vil komme nye Apple Watch og Google kommer med Android Wear 2.0 til efteråret. Analytikerne mener, at design og funktionalitet er de største problemer, selvom det løbende bliver forbedret.

Mere til historien

De etablerede urproducenter har endnu ikke omfavnet smartwatches, men Tag Hauer og Fossil har dog lanceret Android Wear modeller, som netop er kommet på markedet.


Avatar

Om Tommy Lindegaard

Tommy har i flere år arbejdet med Telia, TDC, HTC, Samsung og Nokia, men er i dag gået selvstændig. Han kan dog ikke helt slippe branchen, så fritiden bliver brugt til at skrive nyheder. Til dagligt er det primært Android smartphones og iPads, der bliver brugt, men Tommy elsker at skifte mellem enheder og andre IT gadgets.