Apple Watch salg er faldet drastisk

Apple Watch startede som lyn og torden, men de seneste par måneder er salget droppet drastisk. Android Wear-salget er steget en lille smule.

Apple Watch Edition

Apple Watch (42 mm) i 18 karat gult guld med sort spænderem. Pris (30/3 2016) 125.000 kroner (Foto: Apple)

Apple nærmer sig en formodet Apple Watch 2-lancering, og det kan mærkes på salget, der i foråret er halveret. Faktisk er salget dykket med 55 procent.

Apple Watchs betyding for smartwatch-markedet er ikke ubetydelig, men set over et år er hele smartwatch markedet er faldet med 32 procent.

Apple Watch får ny skærmteknologi

Fra april til juni, i år, blev der solgt 3,5 millioner smartwatches. I samme periode solgte Apple 1,6 millioner ure. Apple sad altså på lidt over 45 procent af smartwatch-markedet, på trods af at de oplever kraftig tilbagegang.

I 2015 blev der solgt 5,1 millioner smartwatches fra april til juni. April 2015 var dog også samme tidspunkt hvor Apple Watch blev sat til salg, men Apple kunne ikke møde efterspørgslen til trods for at de kun lancerede uret i udvalgte lande.

Nyt Apple Watch skal sælge 2 mio. stk. om måneden

Markedet er altså blevet 600.000 enheder mindre på et år, og det på trods af at samtlige andre smartwatch-producenter oplever fremgang i salgstalene. Især Samsungs Tizen ure og Android Wear smartwatch er steget i salgstal.

Ikke alle smartwatches får Android Wear 2.0

Analytikere forventer ikke den store fremgang for smartphonemarkedet i år, selvom der vil komme nye Apple Watch og Google kommer med Android Wear 2.0 til efteråret. Analytikerne mener, at design og funktionalitet er de største problemer, selvom det løbende bliver forbedret.

Mere til historien

De etablerede urproducenter har endnu ikke omfavnet smartwatches, men Tag Hauer og Fossil har dog lanceret Android Wear modeller, som netop er kommet på markedet.

AI-funktioner får Samsung til tops

Samsung er atter i førertrøjen på det globale smartphone-marked, hvilket særligt skyldes de nye AI-funktioner i Galaxy S24-serien.

(mere…)
Sådan gennemtvinger du genstart af Apple Watch

TIP: Dit Apple Watch reagerer ikke? Sådan tvinger du en genstart af Apple Watch på 10 sekunder.

(mere…)
Det bedste smartwatch til Android-telefoner

DUELTEST: Lang batteritid eller omfattende sundhedsdata. Det er hovedforskellene på disse to smartwatches.

(mere…)
Samsung overvejer firkantet skærm til Galaxy Watch

Samsungs smartwatches i dag har en rund skærm, men det forlyder, at de måske bliver firkantede i fremtiden.

(mere…)
OnePlus Watch 2 test | én ting gør hele forskellen

TEST: 100 timer uden en oplader. Lækkert design og relevante funktioner. Læs min OnePlus Watch 2 test.

(mere…)
Nye billige smartwatches fra Xiaomi

Xiaomi har gang i en masse interessante lanceringer på dette års Mobile World Congress. To smartwatches til skarp pris er lanceret.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
18 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram