Android Wear 2.0 fornyer smartwatches

0

Android Wear blev præsenteret for to år siden, og nu er det tid til at give Android smartwatches en overhaling.

Google IO Android Wear apps
Google I/O 2015, Android Wear apps

Google I/O 2016 er i gang og endnu en nyhed har set dagens lys, nemlig en opdatering til smartwatches der har Android Wear som styresystem. Google siger selv, at dette er den største opdatering i Wears historie.

 – Android 6.0 på vej til Android Wear

Der er en hel række nye funktioner til brugerfladen, det man kalder User Interface, UI, på engelsk. Blandt andet kan man udnytte flere nye genveje, der gør Wear hurtigere at bruge, app karrusellen har fået et løft og der er også en ny besvaringsmetode i besked-appen Hangout.

Lovende forbedringer

En af de ting som de heldige testere allerede har bemærket er hastigheden. Urene føles mere flydende og det tager kortere tid at åbne menuer og apps. I modsætningen til smartphones, er der ikke er så stor forskel i smartwatches indmad, og derfor vil alle formentlig kunne mærke samme forbedringer, hvilket lyder lovende.

Derudover er selvstændige apps nu også en mulighed, så apps kommunikerer direkte via WiFi, Bluetooth eller 3G. Android Wear smartwatches behøver dermed ikke længere være helt så afhængige af smartphones eller cloud-løsnininger. Det er smart hvis du vil bruge uret mere selvstændigt, eller som træningsur hvor du ikke har smartphonen med dig eller i umiddelbar nærhed.

 – Android Wear understøtter nu LTE

Lige nu er der ikke så mange ure med 3G, men det kan måske være hensigten med denne opdatering, at der kommer flere 3G og LTE modeller og dermed meget selvstændige smartwatches. Hvem ved, det kan være fremtiden er, at smartphones bliver et supplement til smartwatches og ikke omvendt, som nu. Samme tendens så vi for år tilbage med smartphones og computere.

Kommer i 2016…

Android Wear kommer senere på året, men er man udvikler, så kan man hente en tidlig version allerede nu. Det er en lidt uklar melding, men de andre versioner af Android er kommet nogle måneder efter I/O, så efteråret er nok det mest præcise bud. Da alle smartwatches med Android Wear ikke må få en masse tilrettelser, som vi kender det fra smartphones, skulle opdateringerne komme hurtigere ud til forbrugerne.

Dette er kun de første informationer om Android Wear 2.0, så løbende vil der sikkert drysse med flere nyheder.

Mere til historien

Android Wear har fået en lidt svær start, men som bekendt er al begyndelse svær og det var formentlig på grund af sparsomt app-udvalg og kvaliteten af disse i starten.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer