Android Wear 2.0 fornyer smartwatches

Android Wear blev præsenteret for to år siden, og nu er det tid til at give Android smartwatches en overhaling.

Google IO Android Wear apps

Google I/O 2015, Android Wear apps

Google I/O 2016 er i gang og endnu en nyhed har set dagens lys, nemlig en opdatering til smartwatches der har Android Wear som styresystem. Google siger selv, at dette er den største opdatering i Wears historie.

 – Android 6.0 på vej til Android Wear

Der er en hel række nye funktioner til brugerfladen, det man kalder User Interface, UI, på engelsk. Blandt andet kan man udnytte flere nye genveje, der gør Wear hurtigere at bruge, app karrusellen har fået et løft og der er også en ny besvaringsmetode i besked-appen Hangout.

Lovende forbedringer

En af de ting som de heldige testere allerede har bemærket er hastigheden. Urene føles mere flydende og det tager kortere tid at åbne menuer og apps. I modsætningen til smartphones, er der ikke er så stor forskel i smartwatches indmad, og derfor vil alle formentlig kunne mærke samme forbedringer, hvilket lyder lovende.

Derudover er selvstændige apps nu også en mulighed, så apps kommunikerer direkte via WiFi, Bluetooth eller 3G. Android Wear smartwatches behøver dermed ikke længere være helt så afhængige af smartphones eller cloud-løsnininger. Det er smart hvis du vil bruge uret mere selvstændigt, eller som træningsur hvor du ikke har smartphonen med dig eller i umiddelbar nærhed.

 – Android Wear understøtter nu LTE

Lige nu er der ikke så mange ure med 3G, men det kan måske være hensigten med denne opdatering, at der kommer flere 3G og LTE modeller og dermed meget selvstændige smartwatches. Hvem ved, det kan være fremtiden er, at smartphones bliver et supplement til smartwatches og ikke omvendt, som nu. Samme tendens så vi for år tilbage med smartphones og computere.

Kommer i 2016…

Android Wear kommer senere på året, men er man udvikler, så kan man hente en tidlig version allerede nu. Det er en lidt uklar melding, men de andre versioner af Android er kommet nogle måneder efter I/O, så efteråret er nok det mest præcise bud. Da alle smartwatches med Android Wear ikke må få en masse tilrettelser, som vi kender det fra smartphones, skulle opdateringerne komme hurtigere ud til forbrugerne.

Dette er kun de første informationer om Android Wear 2.0, så løbende vil der sikkert drysse med flere nyheder.

Mere til historien

Android Wear har fået en lidt svær start, men som bekendt er al begyndelse svær og det var formentlig på grund af sparsomt app-udvalg og kvaliteten af disse i starten.

Google-ur skal konkurrere mod Apple Watch

VIDEO: Alt tyder på, at Google er på vej med et længe ventet smartwatch, som skal tage kampen op mod Apple Watch.

(mere…)
Wear OS erobrer større markedsandel

Apple Watch og platformen watchOS er fortsat størst på markedet for smartwatches, men Googles Wear OS er nu noteret for 17 procent af markedet.

(mere…)
Du kan snart betale med Google Pay fra dit smartwatch

Danskere får mulighed for at benytte Google Pay direkte fra et smartwatch med Wear OS.

(mere…)
Samsung nedlægger Tizen på smartwatches – fusionerer med Google

KORT NYT: Tizen på Samsung-smartwatches udfases. Tizen fusioneres med Googles platform Wear OS.

(mere…)
OnePlus Watch kommer ikke med Google Wear OS

OnePlus har bekræftet, at deres smartwatch ikke kommer med Googles Wear OS.

(mere…)
Android-smartwatches minder dig om at vaske hænder

En ny feature har fundet vej til Android Wear OS. I denne corona-tid er den absolut brugbar for alle. Læs om den nye håndvask-feature her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram