Telenor åbner for test af Wi-Fi opkald

Telenor har åbnet for test af WiFi-calling for at få afprøvet kvalitet og kapacitet. I testperioden er det kun iPhone 6-modeller, som kan bruge til WiFi-calling.

Wi-Fi calling på iPhone

Wi-Fi calling på iPhone

Teleselskabet 3 har i noget tid tilbudt WiFi-calling til deres kunder, hvis de havde en iPhone 6-model. Nu følger Telenor efter. Det kræver, at man har en af Apples iPhone 6-modeller og den seneste softwareopdatering.

 – 3 har åbnet for Wi-Fi opkald

Med WiFi-calling kan kunderne benytte deres trådløse routere i hjemmet som ”små mobilmaster”, hvilket særligt er en fordel for de der har problemer med dækningen indendørs, eller de der ikke har meget taletid i deres abonnement.

Mobilnetværkene i Danmark er blandt de absolut bedste i verden, og bedre end nogensinde før, men det til trods kan der altså stadigvæk være steder, hvor det er svært at føre en mobilsamtale indendørs. Det kan eksempelvis være signalet er svagt pga. høje træer, man befinder sig i en betonbygning eller har energiruder m.m.  Altså noget der er en forhindring for mobilsignalet at komme fra mobilmasten og til telefonerne.

Men med WiFi calling kan du nu bruge dit trådløse netværk hjemme, eller på jobbet, som ”din egen” mobilmast.

 – Voice over Wi-Fi er en game changer – derfor…

Fremskridt for mobildækningen

– ”Det er en helt ny måde at tænke mobildækning på og et stort fremskridt for de danskere, der har været frustrerede over at have svingende indendørsdækning i deres hjem. Selvom vi er tæt på at have teknologien klar, så er der mange forskellige faktorer, der kan påvirke brugen og oplevelsen af WiFi calling. Derfor tester vi nu teknologien blandt vores kunder, så vi kan høste erfaringer inden den egentlige lancering senere i år,” siger Telenors netværksdirektør Peter Nødbak.

Når man taler via WiFi forbindelsen, så afregnes dette på samme måde som almindelig mobiltelefoni via mobilnettet. Hvis man har et ”fri tale”-abonnement, koster det således ikke noget at benytte WiFi-calling hos Telenor til samtaler i Danmark. Hvis man har et minutafregnet abonnement, betaler man samme pris pr. minut, når man ringer via den trådløse router, som når man ringer via mobilnettet.

Ringes der til udlandet via routeren, betaler man den almindelige takst for udlandstelefoni. WiFi calling virker ikke, når man opholder sig uden for Danmarks grænser. Det skal siges, at WiFi-calling hos 3, virker i udlandet.

 – Her er teleselskabernes planer for Wi-Fi Calling

I testperioden er det som tidligere nævnt kun Apples iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S og iPhone 6S Plus, der kan benytte WiFi Calling. Telefoner fra andre producenter ventes, at følge på et senere tidspunkt.

Telenor har endnu ikke oplyst, hvornår WiFi Calling også vil virke med telefoner fra eksempelvis Huawei eller Samsung og Android generelt.

Mere til historien

Er du ved at føre en samtale på WiFi nettet og forlader dit hjem, kan du tage opkaldet med videre, hvis der er 4G-mobildækning uden for hjemmet. Hvis du derefter bevæger sig ud af 4G-dækning og ind i 3G- eller 2G-dækning, flyttes opkaldet automatisk med uden afbrydelser. Hvis der derimod ikke er 4G-dækning, når du forlader hjemmet, vil WiFi-opkaldet blive afbrudt, og man skal ringe op igen. Teknikken gør det med andre ord muligt at flytte opkald mellem WiFi og 4G-mobilnettet, og mellem 4G, 3G og 2G, men ikke mellem WiFi og 3G- eller 2G-mobilnettet uden 4G som bindeled. Telenor dækker i dag 94 procent af alle danske bopæle med 4G og udbygger løbende sin 4G-dækning.

Læs også:
TDC snart klar med Voice over Wi-Fi

Telenor taber mobilkunder og millioner

Telenor Danmark har store forventninger til 5G.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Jonas Vingegaard og “Friends”-dødsfald trak dataforbruget til nye højder

Danskerne satte igen rekord i dataforbrug. Især én dato stikker ud, skriver teleselskabet Telenor.

(mere…)
Sådan aktiverer du Wi-Fi opkald på iPhone og Android

GUIDE: Du kan med fordel bruge Wi-Fi opkald på iPhone, Samsung og andre Android-telefoner. Læs her hvordan du aktiverer Wi-Fi opkald.

(mere…)
Telia taber mobilkunder – Telenor køber dem

To af de store teleselskaber i Danmark har fremlagt regnskaber.

(mere…)
Hvilken smartphone har en god antenne og giver bedst dækning?

BAGGRUND: Hvilken telefon har den bedste antenne og leverer bedst dækning på data og tale?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram