3 har åbnet for Wi-Fi opkald

7

Nu kan du benytte Wi-Fi forbindelsen til at forbedre mobildækningen indendørs, hvis du er kunde hos 3.

Tilbage i november 2015 åbnede Telenor for taleopkald via 4G LTE-nettet, som det første teleselskab i Danmark. Teknologien kendes som Voice over LTE (VoLTE). I dag har teleselskabet 3 så lanceret opkald og SMS-beskeder via Wi-Fi forbindelsen, som de første i Danmark. Dette kaldes ”Wi-Fi opkald” eller ”Wi-Fi calling”.

Både Wi-Fi opkald og VoLTE er vigtige teknologier fordi de er med til, at give en samlet set bedre netværksoplevelse. Med VoLTE etableres opkald eksempelvis hurtigere og lydkvaliteten er bedre.

Wi-Fi opkald udnytter de lokale trådløse netværk til at forlænge og forbedre mobildækningen, og det vil give mange danskere markant bedre mobildækning indendørs.

Når Wi-Fi opkald er slået til i telefonen vælges automatisk netværket med det bedste signal, og det er således ikke noget kunderne i dagligdagen skal bekymre sig om.

Starter på iPhone

Der åbnes for kunder med en iPhone 5C, eller nyere iPhone model, den 22. marts 2016 på abonnementerne Fri Tale 20 og 40 GB hos privat og erhvervskunder.

Den 29. og 30. marts kommer øvrige Fri Tale abonnementer med.

Uden at oplyse en præcis dato fortæller 3 desuden, at også en række Android-telefoner også snart får adgang til Wi-Fi opkald.

Aktiver Wi-Fi opkald på iPhone

For at aktivere Wi-Fi opkald på en iPhone skal du gøre følgende:

  1. Vælg Indstillinger > Telefon
  2. Gå til punktet ”Wi-Fi opkald
  3. Tryk på knappen for at aktivere tjenesten.

Når et opkald kører via Wi-Fi forbindelsen skal du blive inden for Wi-FI dækningen under hele opkaldet. Hvis du forlader Wi-Fi området bliver opkaldet afbrudt, da samtalen ikke automatisk kan sendes over på mobilnettet, oplyser 3.

Dette problem bliver løst senere på året, når 3 åbner for Voice over LTE (VoLTE).

Mere til historien

3 er ikke de eneste der arbejder med Wi-Fi opkald. Vi har tidligere skrevet om teleselskabernes planer for åbning for denne service.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer