Kun 1 ud af 10 har Android 6.0 Marshmallow

0

Den seneste opgørelse fra Google viser, at den seneste store Android-version nu er installeret på 10,1 procent af alle aktive Android-enheder.

Opgørelse over udbredelsen af Android-versionerne frem til 6. juni 2016 (Kilde: Google)
Opgørelse over udbredelsen af Android-versionerne frem til 6. juni 2016 (Kilde: Google)

Google frigav Android 6.0 Marshmallow tilbage i efteråret 2015, men status for udbredelsen af den seneste Android-version her mere end otte måneder efter frigivelsen er, at kun 1 ud af 10 aktive Android-enheder har den installeret. Det viser den seneste opgørelse fra Google, som er foretaget i en 7 dages periode frem til 6. juni 2016.

Android 5.0 og 5.1 Lollipop er fortsat den Android-version, som flest har installeret på deres enhed. De to Lollipop-versioner er tilsammen installeret på 35,4 procent af alle enheder. Dette er et fald fra sidste måned på 0,2 procent.

 – Android Marshmallow udrulles langsommere end Lollipop

Større fald ses hos Android 4.4 KitKat, som havde en markedsandel på 32,5 procent i maj til 31,6 procent i juni og Jelly Bean (Android 4.1.x – 4.2.x og 4.3) er gået fra 20,1 procent i maj til nu kun at være installeret på 18,9 procent af de aktive Android-enheder.

Men der er stadigvæk Android-brugere, som både har Gingerbread, Froyo og Ice Cream Sandwich installeret.

Den nye opgørelse fra Google falder ret godt i tråd med, at Forbrugerrådet Tænk netop har fremlagt en undersøgelse, som viser alt for få Android-telefoner opdateres. De har testet 181 telefoner fra de Android-producenter, som sælger bedst i Danmark, og her blev 81 af disse ikke opdateret til en ny Android-version i en periode fra 2012-2015.

 – Mange Android-telefoner modtager aldrig opdateringer

Mere til historien

Har du en Android-telefon, men ikke klar over om den har den seneste Android-version installeret? Så kan du her se, hvordan du tjekker dette.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer