HC And fortæller om kræft på iPad’en

0

Det er langt fra nemt, at forklare børn om et kræftforløb. En ny applikation, HC And, forsøger at forberede og mindske utrygheden hos børn.

HC And fortæller om kræft
HC And fortæller om kræft

En ny iPad-applikation har set dagens lys. Den er udviklet i samarbejde mellem H.C. Andersens Børnehospital på Odense Universitetshospital (OUH), indlagte børn og deres familier, samt 10:30 Visuel Kommunikation der holder til i Odense.

Begrebet HC And har eksisteret i flere år, og har til formål, at forberede og mindske utrygheden hos børn, hvor hospitals-begreber ofte er helt ukendte.

 – Studie: Du får ikke kræft af din mobil

Den nye applikation ”HC And fortæller om kræft” er en introduktion til et generelt patientforløb for de yngste børn med kræft, deres familie og omgangskreds.

Informationen i applikationen er speaket af en barnestemme og så er der ”Læring gennem leg med computer/tablet” i animations form. Den primære målgruppe er børn i alderen 4-7 år og denne aldersgruppe lærer via leg og konkret information.

 – Applikation skal lette hverdagen for kræftpatienter

Nogle af filmene afsluttes med spørgsmål og kan være en hjælp for dig, til at vende situationen til en dialog og sikre emnerne er forstået. HC And kan også bruges, som en del af efterbehandlingen, når I er kommet hjem og dit barn har behov for at bearbejde sine oplevelser, igen og igen.

Foruden applikationen ”HC And fortæller om kræft” kan du se mere til HC And på hjemmesiden.

Du kan downloade HC And fortæller om kræft gratis i Apples App Store til iPad.

Billeder fra HC And

 

Mere til historien

På hjemmesiden HC And er der læring om diverse undersøgelser, behandlinger og diagnoser i børnehøjde.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer