Studie: Du får ikke kræft af din mobil

Et studie fra Australien viser, at der ikke er nogen sammenhæng mellem vores forbrug af smartphones og kræft i hjernen.

Brug af smartphone miljøfoto TDC Group

I dag bruges smartphonen rigtigt meget til data, uanset hvor man er (Foto: TDC Group)

Fra tid til anden kommer der en debat op, om hvorvidt brugen af smartphones er skadelige for vores helbred. Vi ved at radiofrekvenser og strålerne fra smartphones i nogen grad er skadelige på vores celler, men ikke præcis hvor skadelige de er uden for et kontrolleret miljø, som et laboratorie.

 – Applikation skal lette hverdagen for kræftpatienter

Det australske universitet i Sidney har netop færdiggjort et studie, hvor man så på 34.000 personer kræftpatienter og deres smartphoneforbrug. Man så på data fra kræftpatienter fra 1982 til 2012, altså over en 30 årig periode, mens man sammenlignede med smartphones data fra 1987 til 2012.

Analysen var helt klar for kvinder, hvor der ikke var nogen sammenhæng når man sammenlignede med raske personer i samme aldersgruppe, uanset om de var 20 eller 84 år.

 – Covers mod mobilstråler gør ingen forskel

Med mænd var der en lille stigning, men ikke nok til at give skylden til smartphones, da smartphone-vanerne ikke var anderledes end de raske patienter.

Der var dog en stigning i tilfælde af kræft i hjernen blandt personer over 70 år, men stigningen begyndte allerede i 1982 hvor mobiltelefoni var muligt. Derfor kan lægerne forklare det med, at man i dag er bedre til at diagnostisere kræft hos ældre mennesker.

Mere til historien

Når man producerer en smartphone skal enheden testes for SAR-værdier, men man kan mindste strålingen med brug af headset, sende SMS i stedet for at ringe og begrænse samtalens længde.

Læs også:
Mobilbetaling hittede ved landsindsamling

Xiaomi og OnePlus overskrider SAR-strålingsgrænse

En test af hvor SAR-stråling viser, at Xiaomi og OnePlus overskred grænsen. Læs mere om den omfattende test her. Se vindere og tabere af strålingstesten.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram