Giv Android N sit navn

Google I/O er skudt i gang og dermed lægges der op til en masse udviklingsprojekter. Et af dem er en nye version af Android, som Google ikke selv vil navngive.

Foto: Android

Foto: Android

Vi har haft en masse forskellige slik- og dessertnavne til Android i styresystemets levetid. Men Google, som udvikler og ejer Android, vil gerne have hjælp til at navngive version 7.0 af styresystemet. Hvis man skal følge Androids tradition med at tage næste bogstav i alfabetet, så bør den kommende version starte med N.

Hvad synes du den kommende version skal hedde? Kom gerne med dit bud nede i kommentarfeltet. Hvis du ønsker, at Google skal kende dit forslag, skal du besøge denne hjemmeside. Du kan også følge internettets sjove bud på Twitter, med Hashtagget #NameAndroidN.

 – Google har offentliggjort Android N

Android N er det version 7.0?

Foto: Android

Foto: Android

Men hov, hvordan kan vi vide at det lige netop er version 7.0 og ikke for eksempel, 6.5 eller lignende? Det kan vi ret beset heller ikke, men Google plejer at give et præg ved at indstille tiden på de enheder, som vises til præsentationen, igen en drilsk tradition. Da Google præsenterede nyhederne i deres system, var alle urene indstillet til kl 7:00.

Klokken var da også 7, altså 19, da Google startede præsentationen, men det var i Danmark, og Google ligger i Mountain View i Californien. Derudover varede præsentationen 2 timer, alligevel var klokken hele tiden 7.0 på enhederne.

Google klar med 3D Touch-funktionen i Android N

Det har Android versionerne heddet gennem tiden

Android 1.0 og 1.1 havde ikke noget navn.

1.5 hed Cupcake
1.6 Donut
2.0 Eclair (Vandbaggelseslignende baguette med creme i midten)
2.2 Froyo (frozen yoghurt)
2.3 Gingerbread
3.0 Honeycomb, en android version rettet primært mod tablets
4.0 Icecream sandwich
4.1 Jelly Bean
4.4 KitKat
5.0 Lollipop
6.0 Marshmallow
7.0 ? noget med N?

Mere til historien

England har også prøvet at lade navngivning være op til offentligheden. Det resulterede i at de fleste synes “Boaty Mcboatface” var det bedste navn til et polarforskningsskib. Skibet endte dog med at hedde RRS Sir David Attenborough.


Avatar

Om Tommy Lindegaard

Tommy har i flere år arbejdet med Telia, TDC, HTC, Samsung og Nokia, men er i dag gået selvstændig. Han kan dog ikke helt slippe branchen, så fritiden bliver brugt til at skrive nyheder. Til dagligt er det primært Android smartphones og iPads, der bliver brugt, men Tommy elsker at skifte mellem enheder og andre IT gadgets.