Google har offentliggjort Android N – se nyhederne

Google har frigivet en meget tidlig preview af den næste store Android-version. Se alle nyhederne i Android N.

Google Android N Developer Preview

Google Android N Developer Preview

Google oplyser på deres officielle blog, at de netop har frigivet en tidlig version af den næste store Android-version, som netop nu går under navnet Android N.

Hvad navnet på den næste store Android-version bliver er endnu uvist, men den byder på en masse nyheder. Det skriver Android Police.

En af de nyheder, som Google lægger mest vægt på selv, er multi window-funktionen. En efterspurgt funktion, som særligt er brugbar i takt med, at brugerne øger deres behov for at være produktive selv på de små skærme. Multi Window gør det muligt, at have flere vinduer åbne på én gang, som eksempelvis to applikationer. I midten er en skillelinje, som du kan flytte rundt på afhængig af, hvor meget du vil se af hver af de åbne apps.

 – Google har frigivet en tidlig version af Android N

Udenfor GooglePlex Android-bygningen, hvor de forskellige Android-figurer for versionerne står.

Udenfor GooglePlex Android-bygningen, hvor de forskellige Android-figurer for versionerne står.

Du kan i oversigten over åbne applikationer vælge hvilke apps, som du vil have vist i multiwindow tilstand.

Derudover er der også kommet en picture-in-picture til store skærme, hvor flere skærme kan vises oveni hinanden, som små vinduer i hjørnet.

Designændringer i Android N

Notifikationslinjen og quick settings-panelet er designet helt forfra i Android N. Det betyder kort og godt et nyt og friskt design, hvor mange af ikonerne bliver flyttet.

Notifikationerne i Android N har en bedre understøttelse af direkte besvarelse af beskeder fra notifikationerne. Og notifikationer fra samme apps kan nu blive grupperet for at give brugerne et bedre overblik.

Indstillingerne har også fået et ”make-over” designmæssigt. Der vises eksempelvis nu mere information ud for de enkelte indstillinger, hvilket gør det muligt at få et bedre overblik over, hvilke indstiller der er valgt. Ligesom en sidemenu også er blevet tilføjet, som gør det nemt at navigere rundt.

Android 6.0 Marshmallow opdateringen har bragt batterisparefunktionen Doze til Android, men selvom denne er blevet til kan der stadigvæk være tidspunkter, hvor det er ressourcekrævende at køre en masse aktiviteter og apps i baggrunden. Dette problem forsøger Android N at løse med ”Project Svelte”.

 – Android 6.0 Marshmallow på vej til Xperia Z-modellerne

Formålet med ”Project Svelte” er, at udviklerne skal hjælpe til med at nedbringe RAM-forbruget i Android.

Strømsparefunktionen Doze bliver aktiveret uanset om din smartphone eller tablet ligger stille eller er i bevægelse. Før blev Dose kun slået til automatisk, hvis den lå stille på en overflade og ikke blev brugt i en længere periode.

Ligesom Apple netop nu tester funktionen Night Shift i iOS 9.3 beta, så kommer der i Android N også en ”nattilstand” til Android.

Android’s bud på en nattilstand vil gøre alle hvide menuer sorte og mere behagelige at bruge i de sene aftentimer, hvor der er mindre lys. Det er også muligt, at få et rødt filter aktiveret, som beholder de hvide menuer, men gør de er knap så generende for øjnene i mørket.

Mere til historien

De store opdateringer fra Android indeholder altid en række større nyheder, som nye features og funktioner. Og Android N indeholder formentlig også langt mere i den endelige version end tilfældet er nu.

Chromebook-sagen: Digitale redskaber i undervisningen er i fare

Den langstrakte sag om brugen af Chromebooks og Google Workspace i folkeskolen trækker endnu en gang ud.

(mere…)
Googles næste foldbare får måske nyt navn

Google Pixel Fold var den første foldbare fra Google. Nu går rygterne på, at efterfølgeren får et andet navn. Læs mere om det her.

(mere…)
Google Magic Editor på vej til alle – også iPhone og iPad

Googles AI-fotoværktøj, Magic Editor, er på vej til Android-telefoner, samt iPhone og iPad i løbet af maj.

(mere…)
Android 15 er ude i beta – se nyhederne

Google har sendt første betaversion af Android 15 ud til offentligheden. Se hvordan du får den.

(mere…)
Ny “find min mobil” virker offline

Google er begyndt udrulningen af den nye "Find My Device". Også dine hovedtelefoner vil kunne spores.

(mere…)
Kilder: Google overvejer betaling for søgninger

Google er presset af OpenAI's ChatGPT, og kan stå foran den største omvæltning i søge-forretningen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram