Google har frigivet en tidlig version af Android N

0

Helt uventet har Google offentliggjort en meget tidlig version af den næste store Android-version – Android N.

Google Android N Developer Preview
Google Android N Developer Preview (Foto: Google)

Til Googles udviklerkonference, Google I/O, introducerede de for første gang en betaudgave af en Android-version og mange havde forventet, at dette også ville være tilfældet til dette års Google I/O. Men allerede nu har Google altså valgt, at frigive det Google selv kalder deres tidligste preview version nogensinde. Det oplyser Google på deres officielle blog.

 – Forsvinder app-oversigten i Android?

Der er nemlig ikke tale om en betaudave, men en alfaudgave, som altså er før i processen end beta.

Dermed er der også tale om et styresystem, som stadigvæk mangler en del arbejde før en lancering, men Google får til gengæld muligheden for at få en masse feedback i de kommende måneder.

Det ventes, at Android N er klar til offentligheden i løbet af sommeren i den endelige udgave, men inden da vil Android N komme i mindst fem previews. Og formentlig være klar i den færdige udgave i juli eller august 2016.

Men hvornår Android N kommer til andre producenters smartphones er uvist. Eksempelvis er det først for alvor nu, at Android 6.0 Marshmallow er begyndt at komme på telefonerne fra salgsæsken, samt opdateringen udrulles til eksisterende enheder på markedet.

Og Android 6.0 Marshmallow blev frigivet til de første enheder (Nexus-produkter) den 6. oktober 2015.

Men her i marts 2016 er Android 6.0 Marshmallow kun installeret på 2,3 procent af alle aktive Android-enheder, ifølge de seneste tal fra Google.

Læs om nyhederne i Android N

Hvem kan få Android N?

Det er allerede nu muligt, at downloade Android N til udvalgte Nexus-produkter via en OTA-opdatering. Det kræver dog, at du har en Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 6, Nexus Player, Nexus 9 eller en Pixel C.

Mere til historien

En af nyhederne i Android 6.0 Marshmallow er, at enhedernes interne hukommelse kan lægges sammen med hukommelsen på et SD-kort. Men flere producenter går alligevel uden om denne feature på deres topmodeller de seneste eksempler på dette er Samsung Galaxy S7, Galaxy S7 Edge og LG G5.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer