3D Touch kan måske laves til alle mobilskærme

En særlig skærm med trykfølsom teknologi er måske ikke nødvendig i fremtiden. Forskere har fundet en unik løsning.

ForcePhone

ForcePhone

Flere varianter af trykfølsomme skærme er begyndt at dukke op med Apples iPhone i spidsen. Nu arbejdes der på en løsning, der kan gøre alle smartphoneskærme trykfølsomme, uden at skulle bygge ny teknologi ind i skærmene, skriver Tek.no.

Det er forskere fra University of Michigan, der har udviklet en løsning kaldet ForcePhone. Til forskel fra for eksempel Apples 3D, Touch der bruger sensorer i skærmen til at føle, hvor hårdt der trykkes, så benytter ForcePhone ultralyd.

Telefonens højtaler vil udsende lyd i området 18 – 24 kHz. Altså uden for hvad det menneskelige øre kan høre. Men telefonens mikrofon kan sagtens høre det. Ud fra hvor hårdt der trykkes, ændres lyden der opsnappes af softwaren, der så omsætter det til handlinger på smartphonen.

Ved at bruge ultralyd, er det heller ikke længere kun skærmen der er følsom. Det er hele telefonen. Man vil for eksempel med et klem om telefonen, kunne vende tilbage til sin hjemmeskærm og med to klem, starte kameraet op.

WEB-TV: Se PressTouch på Huawei P9 Plus

ForcePhone løsningen bliver officielt vist frem på MobiSys konferencen i Singapore, der afholdes den 27. – 29. juni 2016. Herunder kan du se en video om teknologien.

Mere til historien

Ideen til ForcePhone kommer, ifølge udviklerne, fra Batman filmen ”The Dark Knight”, hvor Batman bruger højfrekvent lyd fra alle byens telefoner, til at finde Jokeren.

Læs også:
Web-TV: Sådan bruger du 3D Touch på iPhone

Artikel er skrevet af: Kim Vidkær

Nu skal Motorola-telefoner være stærkere

Et nyt tiltag skal gøre alle nye smartphones fra Motorola mere holdbare.

(mere…)
Skærme er skyld i stigende træthed

Danskerne bliver mere og mere trætte, hvilket skærmen er skyld i, lyder det fra eksperter.

(mere…)
Lysstyrke-fusk? Kan det virkelig passe…

4.500 nits lysstyrke på OnePlus 12. Det er over 40 procent kraftigere end på en Samsung-topmodel.  Det lyder jo vildt.

(mere…)
Ny retning: Skolerne skal være mobilfrie

Telefoner og skærme er ikke velkomne i grundskolen. Det er hovedanbefalingerne, som skolerne netop har modtaget fra børne- og undervisningsministeren.

(mere…)
Samsung fremviser nye foldbare og rollable skærme

Samsung har fremvist prototyper på nye skærmformater, som måske i fremtiden vil ramme offentligheden.

(mere…)
Samsung reagerer på skærm burn-in

Hvad gør du, når skærmbilledet er brændt fast på din Samsung-telefon?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram