3D Touch kan måske laves til alle mobilskærme

0

En særlig skærm med trykfølsom teknologi er måske ikke nødvendig i fremtiden. Forskere har fundet en unik løsning.

ForcePhone
ForcePhone

Flere varianter af trykfølsomme skærme er begyndt at dukke op med Apples iPhone i spidsen. Nu arbejdes der på en løsning, der kan gøre alle smartphoneskærme trykfølsomme, uden at skulle bygge ny teknologi ind i skærmene, skriver Tek.no.

Det er forskere fra University of Michigan, der har udviklet en løsning kaldet ForcePhone. Til forskel fra for eksempel Apples 3D, Touch der bruger sensorer i skærmen til at føle, hvor hårdt der trykkes, så benytter ForcePhone ultralyd.

Telefonens højtaler vil udsende lyd i området 18 – 24 kHz. Altså uden for hvad det menneskelige øre kan høre. Men telefonens mikrofon kan sagtens høre det. Ud fra hvor hårdt der trykkes, ændres lyden der opsnappes af softwaren, der så omsætter det til handlinger på smartphonen.

Ved at bruge ultralyd, er det heller ikke længere kun skærmen der er følsom. Det er hele telefonen. Man vil for eksempel med et klem om telefonen, kunne vende tilbage til sin hjemmeskærm og med to klem, starte kameraet op.

WEB-TV: Se PressTouch på Huawei P9 Plus

ForcePhone løsningen bliver officielt vist frem på MobiSys konferencen i Singapore, der afholdes den 27. – 29. juni 2016. Herunder kan du se en video om teknologien.

Mere til historien

Ideen til ForcePhone kommer, ifølge udviklerne, fra Batman filmen ”The Dark Knight”, hvor Batman bruger højfrekvent lyd fra alle byens telefoner, til at finde Jokeren.

Læs også:
Web-TV: Sådan bruger du 3D Touch på iPhone

Artikel er skrevet af: Kim Vidkær

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer