Flest android-brugere har KitKat og Lollipop

0

Den månedlige oversigt over udbredelsen af de forskellige Android-versioner er klar fra Google, og selvom det går langsomt, så vokser udbredelsen af Marshmallow.

Googles opgørelse over Android-versionernes udbredelse (Kilde: Android/Google)
Googles opgørelse over Android-versionernes udbredelse (Kilde: Android/Google)

Google har nu frigivet den nyeste opgørelse over udbredelsen af de forskellige Android-versioner og det er stadigvæk Lollipop og KitKat, der er de mest udbredte Android-versioner. Men Marshmallow tiltager nu også.

Sidste måned havde Lollipop en markedsandel på 36,1 procent og KitKat på 34,3 procent. I denne måned har de henholdsvis 35,8 procent og 33,4 procent markedsandel. Så selvom de stadigvæk er de mest udbredte Android-versioner, så er deres markedsandel altså faldet.

 – Lollipop er nu mest udbredte Android-version

Og Marshmallow er også vækstet og endda fordoblet deres markedsandel, som sidste måned var på 2,3 procent og nu er på 4,6 procent. Så det kan efterhånden ses, at flere og flere producenter er klar med opdateringer og nye produkter, hvor Marshmallow er med fra salgsstart.

Mest bemærkelsesværdigt er det egentlig, at de gamle Android-versioner: Jelly Bean, Ice Cream Sandwich, Gingerbread og Froyo samlet set fortsat er på mere end hver fjerde aktive Android-telefon.

 – Her er Android N – se alle nyhederne

Inden næste opgørelse er klar kommer Marshmallow til endnu flere enheder, så det er spændende at se hvor mange procent markedsandel, at Android 6.0 kommer op på der.

De seneste tal er indsamlet på besøg i Google Play Store i en syvdages periode frem til 4. april.

Mere til historien

Normalt viser Google ikke versioner på under 0,1 procent markedsandel på deres opgørelse. Dermed er det måske snart slut for den gamle Android 2.2 Froyo på listen, som netop nu er opgjort til at udgøre 0,1 procent af markedet.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer