Lollipop er nu mest udbredte Android-version

0

Den seneste opgørelse over udbredelsen af Android-versionerne fra Google er klar og Lollipop er nu den mest udbredte, mens Marshmallow tiltager.

Den seneste opgørelse over Android-versionerne fra Google - tal indsamlet 7. marts 2016 (Kilde: Google)
Den seneste opgørelse over Android-versionerne fra Google – tal indsamlet 7. marts 2016 (Kilde: Google)

Google har nu frigivet den nyeste opgørelse over udbredelsen af de forskellige Android-versioner og for første gang er det nu Lollipop, som er den mest udbredte Android-version. Den har også været lige i hælene på KitKat længe.

 – Lollipop i hælene på KitKat – Marshmallow stadig for de udvalgte

Men nu har Android 5.0-5.1 Lollipop altså overhalet Android 4.4 KitKat og er med 36,1 procent den mest udbredte Android-version netop nu. Dermed er pladserne byttet om og det er nu KitKat, som er lige i hælene og stadigvæk installeret på 34,3 procent af alle aktive Android-enheder.

Froyo, Gingerbread og Ice Cream Sandwich versionerne er fortsat at se og faktisk har Gingerbread stadigvæk en større markedsandel end den nyeste Android 6.0 Marshmallow.

Dog oplever Android 6.0 Marshmallow versionen netop nu en stor fremgang, og i forhold til sidste måned, så er markedsandelene for denne version næsten fordoblet. Og der er pt. opdateringer på vej ud til blandt andet Sony Xperia Z5-modellerne og Galaxy S6-telefonerne.

 – Android 6.0 Marshmallow på vej til Xperia Z-modellerne

De nyeste Samsung Galaxy S7-telefoner, som kommer i handlen fra på fredag har Android 6.0 Marshmallow fra salgsæsken, så det ventes, at der i næste måned også er en stor stigning i udbredelsen af Marshmallow-versionen.

Tallene er indsamlet via besøg i Google Play Store i en syvdages periode frem til 7. marts 2016.

Mere til historien

Normalt viser Google ikke versioner på under 0,1 procent markedsandel på deres opgørelse. Dermed er det måske snart slut for den gamle Android 2.2 Froyo på listen, som netop nu er opgjort til at udgøre 0,1 procent af markedet.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer