Antennekvaliteten skal atter undersøges – også på data

0

Tidligere antennetests har vist, at de mest populære og nye smartphones på det danske marked ikke har særlig gode antenner – nu skal de atter testes også for databrugen.

Der har igennem årene været mange skriverier omkring antennekvaliteten i de moderne mobiltelefoner og at de faktisk er for ringe – også i forhold til hvordan de tidligere var.

Store forskelle i mobilernes antennekvalitet

Men nu skal de atter under luppen og testes, så det kan dokumenteres hvor gode de er til at holde forbindelsen – både til tale, men denne gang også til brug af data. Det skriver Business.dk.

Det er Energistyrelsen, der er den øverste officielle telemyndighed i Danmark, som vil forsøge at give klarhed over, at det ikke altid er mobildækningen, som er dårlig, men også de moderne telefoners antenner, der er skyld i forbindelsen kan være dårlig og falde ud.

WEB-TV: sådan udføres en antennetest af din mobil

– ”Vi vil i 2016 få foretaget nye målinger over de nyeste telefoner, og denne gang vil vi også se på datamålinger, altså f.eks. hvordan telefonerne reagerer på Facebook,” forklarede vicedirektør Stig Uffe Pedersen fra Energistyrelsen på telebranchens årsmøde, Tele2016, i København mandag ifølge Business.dk.

WEB-TV: Sådan måles antennekvaliteten på en smartphone

At Stig Uffe Pedersen udtaler, at de vil få foretaget nye målinger er spændende. Fordi ingen tidligere i år har budt ind på opgaven.

Udbud af mobilantenne-tests har fejlet

Ifølge Aalborg Universitets professor Gert Frølund, så er mange af de mest solgte smartphones i Danmark faktisk i den kedeligste ende når det kommer til antennekvaliteten – og der kan være en forskel på faktor 10 på de dårligste og bedste telefoner.

Tidligere har der kun været testet på talekvaliteten, men dataforbruget er større og derfor er en måling på det mindst ligeså vigtig.

Når testen er færdiglavet og resultaterne klar, så kan du læse mere om det på MereMobil.dk.

Mere til historien

Energistyrelsen har overtaget hjemmesiden Tjekditnet.dk og her kan du se, hvilke bredbåndsforbindelser du kan få på din adresse, men også hvilke mobilforbindelser, som giver dig den bedste dækning.

Læs også:

PODCAST: Derfor vil ingen teste hvor ringe din mobilantenne er

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer