Antennekvaliteten skal atter undersøges – også på data

Tidligere antennetests har vist, at de mest populære og nye smartphones på det danske marked ikke har særlig gode antenner – nu skal de atter testes også for databrugen.

Der har igennem årene været mange skriverier omkring antennekvaliteten i de moderne mobiltelefoner og at de faktisk er for ringe – også i forhold til hvordan de tidligere var.

Store forskelle i mobilernes antennekvalitet

Men nu skal de atter under luppen og testes, så det kan dokumenteres hvor gode de er til at holde forbindelsen – både til tale, men denne gang også til brug af data. Det skriver Business.dk.

Det er Energistyrelsen, der er den øverste officielle telemyndighed i Danmark, som vil forsøge at give klarhed over, at det ikke altid er mobildækningen, som er dårlig, men også de moderne telefoners antenner, der er skyld i forbindelsen kan være dårlig og falde ud.

WEB-TV: sådan udføres en antennetest af din mobil

– ”Vi vil i 2016 få foretaget nye målinger over de nyeste telefoner, og denne gang vil vi også se på datamålinger, altså f.eks. hvordan telefonerne reagerer på Facebook,” forklarede vicedirektør Stig Uffe Pedersen fra Energistyrelsen på telebranchens årsmøde, Tele2016, i København mandag ifølge Business.dk.

WEB-TV: Sådan måles antennekvaliteten på en smartphone

At Stig Uffe Pedersen udtaler, at de vil få foretaget nye målinger er spændende. Fordi ingen tidligere i år har budt ind på opgaven.

Udbud af mobilantenne-tests har fejlet

Ifølge Aalborg Universitets professor Gert Frølund, så er mange af de mest solgte smartphones i Danmark faktisk i den kedeligste ende når det kommer til antennekvaliteten – og der kan være en forskel på faktor 10 på de dårligste og bedste telefoner.

Tidligere har der kun været testet på talekvaliteten, men dataforbruget er større og derfor er en måling på det mindst ligeså vigtig.

Når testen er færdiglavet og resultaterne klar, så kan du læse mere om det på MereMobil.dk.

Mere til historien

Energistyrelsen har overtaget hjemmesiden Tjekditnet.dk og her kan du se, hvilke bredbåndsforbindelser du kan få på din adresse, men også hvilke mobilforbindelser, som giver dig den bedste dækning.

Læs også:

PODCAST: Derfor vil ingen teste hvor ringe din mobilantenne er

Ny antennetest 2023: Her er de bedste telefoner til data og samtaler

En ny uafhængig antennetest konkluderer, hvilke telefoner der er bedst, når du skal på nettet eller tale i telefon.

(mere…)
Hvilken smartphone har en god antenne og giver bedst dækning?

BAGGRUND: Hvilken telefon har den bedste antenne og leverer bedst dækning på data og tale?

(mere…)
Sådan testes antennen på din smartphone

VIDEO: Antennemålinger på smartphones er komplicerede. Se her hvad der kræves, for at teste om din telefon har en god eller dårlig antenne.

(mere…)
Her er telefonerne med de dårligste antenner

Apples iPhone 7 og iPhone X er blandt de dårligste smartphones, når du skal på nettet. Se listerne over mobiler med de ringeste antenner her.

(mere…)
Her er mobilerne med de bedste antenner

En ny rapport trækker bukserne af mobilproducenterne. Her får du hitlisten over telefonerne med de bedste antenner. 

(mere…)
Disse 3 telefoner har de bedste antenner

ANTENNETEST: Her her de tre telefoner, der i antenne-testrapporten udpeges som vinderne på samtale og databrug. Læs mere om mobilerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram