Særligt kvinder har mobilen med til fitness

Netop nu er der travlt i landets fitnesscentre, da danskerne endnu har nytårsforsættet i erindringen og rigtigt mange har smartphonen med – særligt kvinder.

Der trænes samtidig med at smartphonen benyttes (Foto: Telia)

Der trænes samtidig med at smartphonen benyttes (Foto: Telia)

Fitnessglade danskere har ofte deres smartphone med i træningscenteret, hvor den hjælper til med at motivere og holde styr på diverse træningsresultater. Det viser en ny undersøgelse, som YouGov har foretaget foretaget for Telia.

Rigtigt mange benytter smartphonen, som musikafspiller, mens de træner. En tur gennem et træningscenter viser rigtigt mange svedende ansigter med hovedtelefoner i ørerne. Dette ses også i naturen, hvor mange motionscyklister og løbere også har headsettet i ørene. Undersøgelsen fra Telia og YouGov viser også, at 64 procent af alle motionister benytter deres smartphone når de træner. Og ser vi nærmere på den yngre målgruppe, de 18-34 årige, så er andelen helt oppe på 83 procent.

 - TEST: Jabra Sport Pulse - pulsmåling og musik

Undersøgelsen viser også, at 7 ud af 10 motionister bruger den til at lytte til musik, mens vi kæmper med at blive stærkere, hurtigere og måske endda smide et par kilo.

Foruden musikken så er mobil applikationer, som eksempelvis Endomondo eller lignende også populære til træning, hvor det kan måles hvad der forbrændes, distancer og forbrænding. Det gælder 63 procent af dem, som bruger smartphonen til træningen – og faktisk er der 10 procent flere kvinder end mænd, der holder øje med dette.

- ”Selvom den gængse opfattelse måske er, at det er mændene, der er mest gadget-begejstrede og nysgerrige på ny teknik, så viser resultaterne, at det langt fra er så enkelt. Kvinderne formår faktisk i endnu højere grad end mændene at udnytte de teknologiske muligheder i forhold til træning. Måske er det mændenes traditionelle, afvisende holdning til manualer og stigende trang til bare at komme i gang uden nødvendigvis at have styr på alle facetter, som kommer til udtryk også i fitnesscentret,” siger Christoph Nørgaard, privatkundedirektør i Telia.

Der er også flere kvinder end mænd, som udnytter telefonens muligheder for at holde styr på træningsresultaterne, tage billeder undervejs og benytte video-applikationer for at udføre øvelserne korrekt.

Mere til historien

Der er heller ingen tvivl om, at motion, træning og smartphones det bestemt ikke har toppet endnu i den teknologiske udvikling. Til dette års Mobile World Congress fremviste Samsung en smart-sko, der hedder IOFIT, som kombinerer forskellige sensorer med en trænings-applikation. App’en kan være med til at forbedre brugerens balance og kropsholdning i forbindelse med en fitnessrutine eller et sving med en golfkølle.

Disse 5 telefoner anbefales af danske mobilkøbere

HITLISTE: Her er de 5 Android-telefoner, som danske mobilkøbere gerne anbefaler til andre.

(mere…)
Mindre skærmtid øger den fysiske aktivitet

Skoleklasses fokus på skærmtid bekræfter ph.d.-afhandling om emnet.

(mere…)
Apple Watch-brugere får for lidt søvn

God nat! Apple Watch-ejerne sover for lidt.

(mere…)
Brugte telefoner? Nej tak!

Størstedelen af danskerne vil gerne være miljøbevidste, men brugt mobiltelefon eller anden brugt teknik gider kun få.

(mere…)
IDC: Smartphone-salget vil falde i hele 2023

Nye tal viser, at den økonomiske krise har ramt mobilbranchen. Salgstallene vil falde og køberne vil betale mindre end tidligere for telefonerne.

(mere…)
Prisen stiger på mobilabonnementerne

Inflationen og de stigende energipriser får nu betydning for prisen på mobilabonnenterne. Prisen sættes nu op hos Telia. Måske flere følger trop?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram