Doro 8030 – ny smartphone til seniorerne

MWC: Doro er klar med en ny smartphone til seniorer. Mobilen har alle de egenskaber, som kendetegner Doro-telefoner. Læs mere om den nye Doro 8030 her.

Doro 8030 (Foto: Doro)

Doro 8030 (Foto: Doro)

Ligesom Huawei, LG, Samsung og Sony, så har Doro også benyttet verdens største mobilkonference til at offentliggøre deres nyeste smartphone – og denne er til seniorer. Den nye Doro-telefon hedder Doro 8030 og kommer med Doros specialudviklede brugerflade.

I september 2015 lancerede de under IFA-messen deres Doro Liberto 825, som kom med en 5 tommer skærm.

Doro klar med ny senior smartphone Liberto 825

Skærmen på den nye Doro 8030 er lige knapt så stor – den er nemlig ”kun” på 4,5 tommer, hvilket formentlig henvender sig til de der ikke vil have skærmen er alt for stor.

Men ellers er der en del ligheder mellem de to smartphones, da de kommer med den samme brugerflade.

TEST: Doro Liberto 825 – en smartphone for ældre

– ”Er man ikke er vant til at bruge smartphone-teknologi, kan menustrukturen i ”almindelige” smartphones virke ret forvirrende. De er sjældent særligt intuitive, hvis ikke man er så rutineret i ikoner og apps. Med de seneste to modeller har vi forsøgt at ”vende bøtten” og udvikle en brugerflade, hvor hele menustrukturen tager afsat i, hvad der virker intuitivt for målgruppen – særligt for førstegangsbrugerne,” siger Rudi Iversen, der er Country Manager for Doro i Danmark.

Det der er smart ved Doro’s brugerflade er, at ikonerne fokuserer på handlinger frem for applikationer. Vil brugerne sende et billede, en video eller en SMS, så trykker de blot på ikonet ”send” for derefter at vælge det, som de ønsker at sende altså en SMS, et billede eller en video. Når de så har valgt det, så vælger de, hvem det skal sendes til.

Derudover kommer Doro 8030 også med 4G, en dock og smart opstarts-assistent, der guider brugeren til at få telefonen korrekt opsat fra start.

Så ”teknik-forskrækkede” bliver guides igennem opsætningen ved, at telefonen stiller spørgsmål undervejs.

– ”Vores egne brugerundersøgelser viser, at der i gruppen 65+ er en stadig stigende efterspørgsel på smartphones. Hele 60 pct. har intentioner om at købe en smartphone næste gang, de skal have ny mobiltelefon. Derfor er det vigtig for os, at vores smartphoneportefølje imødekommer forskelle i behov og pengepung,” siger Rudi Iversen.

Doro 8030 (Foto: Doro)

Doro 8030 (Foto: Doro)

Ældre efterspørger smartphones

Mange kender måske fortsat Doro, som eksperten i brugervenlige mobiltelefoner, der kommer med store taster. Men faktisk er hverken Doro Liberto 825 eller Doro 8030 producentens første smartphone.

Doro 8030 er den femte smartphone i rækken fra den svenske mobilproducent. Ligesom også andre producenter har forsøgt, at lancere ældrevenlige smartphones, som blandt andet LG Easy Smart.

 – TEST: LG Easy Smart – klaptelefonen er tilbage

Doro har med deres smartphones valgt ikke at gå på kompromis med det, som for alvor adskiller dem fra andre smartphone producenter. Nemlig de fysiske taster, høj og tydelig lyd, der også fungerer godt med høreapparater og nødknappen, der giver både brugeren og pårørende tryghed.

Doro 8030 kommer også med My Doro Manager, som gør det muligt for familie eller venner, at fjernstyre telefonen når der eksempelvis skal tilføjes nye kontakter, justeres lyd og lys, deles billeder eller ander.

Doro 8030 kommer i farven sort og bliver tilgængelig fra marts 2016 hos blandt andet Telenor.

Doro 830 – specifikationer

 • 4,5 tommer IPS HD skærm
 • 4G/LTE
 • Android 5.1 Lollipop
 • 8 GB intern hukommelse
 • 1 GB RAM
 • 5 megapixels kamera med blitz og video
 • Smartphone med intuitiv og simpel brugerflade
 • Nem navigation og fysiske taster til blandt andet ”Hjem” og ”Tilbage”
 • Certificeret Google™ og Google Play™
 • Kompatibelt med høreapparater (HAC)
 • HD Voice
 • Alarmknap med GPS-position
 • Indbygget assistent, der guider gennem telefonens forskellige funktioner
 • My Doro Manager
 • Ladestation som også fungerer som ur, alarm og billedefremviser
 • Mulighed for ”Forstyr Ikke”-tilstand

Den vejledende udsalgspris på Doro 8030 er 1.799 kroner uden abonnement.

Doros video om Doro 8030

Mere til historien

Da der i 2013 blev lavet en kæmpe test af antennerne i de moderne mobiltelefoner, så var det faktisk en Doro-telefon, som løb med førstepladsen. Det var klaptelefonen Doro PhoneEasy 605, som i den store test havde den bedste antenne.

Fairphone 5 vinder pris

Fairphone har netop vundet en pris, som er uddelt i forbindelse med Mobile World Congress.

(mere…)
Hørefejl? – Doro HearingBuds giver nye muligheder

TEST: Doro HearingBuds skærer igennem kaos og det højlydte. Og så spiller de bare fremragende.

(mere…)
Sådan gør du iPhone super-brugervenlig for ældre
(mere…)
Doro nedbryder skellet mellem headset og høreapparat

Folk med høreproblemer får en ny mulighed med Doros nye, banebrydende headset.

(mere…)
Doro 8210 – ny smartphone klar til seniorerne

Her er Doro 8210, en ny smartphone til seniorerne.

(mere…)
Betjeningen af iPhone bliver lettere for ældre og brugere med funktionsnedsættelse

Doros kernebrugere – generelt brugere med funktionsnedsættelse – er i målgruppen for Apples nye redesignede apps og brugerflade.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram