Sådan passer du på mobilen i vinterkulden

TIP: De pludselige temperaturændringer vi har oplevet denne vinter kan være ”farlige” for din smartphone, ligesom det kolde vejr også kan dræne batteriet. Se hvad du kan gøre.

Testfoto fra ID1 (Foto: MereMobil.dk)

Vintervejret har ramt Danmark – mobilen er ikke glad for kulden (Foto: MereMobil.dk)

Der er ingen tvivl om, at vinteren kan være en hård tid for din smartphone, særligt hvis du benytter den meget udendørs.

OBS! Dette artikel er opdateret med en nyere version. Læs: Mobilen fryser også i kulden – sådan passer du på den.

Et af de absolut største problemer med at bruge telefonen meget udendørs er, at telefonen så varmes godt op – både i hardware-delen, men også af vores kropstemperatur. Problemet opstår når mobilen efter brug lægges i den kolde lomme eller taske igen, så er der risiko for der opstår kondens, hvilket altså kan give trælse skader.

Får man en sådan skade, så kan det være en dyr fornøjelse. Og disse skader er sjældent dækket af reklamationsretten.

 – TIP: 10 tips der forlænger batteritiden på din iPhone

Kulden kan generelt også være hård ved batteriet, og det er derfor en god idé, at lade telefonen helt op, hvis du skal være udenfor i lang tid. Det er batterikemisk kendt, at batteriet taber strøm når det udsættes for hård kulde, mens det modsatte er tilfældes ved megen varme.

 – Hjælp! Min telefon har fået en fugt- eller væskeskade

Fire ting at huske på

  • Opbevar ikke en kold telefon for tæt på huden, da den varme kropstemperatur kan være med til at skabe kondens. Læg derfor hellere mobilen i jakkelommen.
  • Har du ladet din mobil ligge et koldt sted længe (eks. i bilen natten over), så “tø” den langsomt op igen. Dette kan forhindre der dannes fugt/kondens.
  • Sørg for batteriet er ladet helt op inden du går ud i kulden, da frostgraderne aflader batteriet hurtigere end normalt. Ellers medbring et ekstra batteri eller en powerbank.
  • Undersøg hvor lave temperaturer din mobiltelefon er designet til at fungere i. Tjekker du brugsanvisningen, så må Apples iPhone ikke benyttes i frostvejr, mens blandt andet HTC og Samsung oplyser, at deres telefoner går ned til -10 grader og Nokia går helt ned til -15 grader

Dette var blot et par gode råd, som hjælper dig til at passe på din smartphone eller andet elektronisk udstyr i den kolde tid.

TIP: 5 råd der giver batteriet længere levetid

Mere til historien

Skal du ud og køre i vintervejret, så hjælper en ny applikation fra Vejdirektoratet dig med at komme ”lettest” frem og forsøger at guide dig uden om de glatte veje m.v.

Apple advarer: Lav ikke mormor-tricket

TIP: Apple underkender det gamle trick med at smide en våd telefon i ukogte ris.

(mere…)
Så meget kan du spare ved at skifte til en elbil

TIP: En gennemsnitslig pendler kan spare 14.500 kroner om året ved at køre i en elbil på arbejde fremfor en dieselbil. Beregn selv.

(mere…)
Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
Igen relevant: Tjek el-priserne på telefonen

TIP: Se dagspriserne på el. Der er penge at spare, hvis du kan planlægge dit brug af strøm.

(mere…)
5 gode grunde til at undgå apps på dit smart-tv

GUIDE: Dit smart-tv er slet ikke så smart, som du tror. Her er 5 grunde til, at fravælge apps på selve tv-skærmen.

(mere…)
SSD-harddisk test- den bedste og hurtigste

GUIDE: En ekstern SSD-harddisk er nødvendig til backup, videoredigering eller store datamængder. Vi har testet og fundet den bedste SSD-harddisk.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram