Sådan skjuler du præ-installerede apps på iPhone

TIP: Se her hvordan du skjuler præ-installere apps på iPhone og iPad, så du slipper for at se på dem.

iPhone 6S Plus

iPhone 6S Plus (Foto: MereMobil.dk)

Apples iPhone, iPod Touch og iPad-enheder kommer fra salgsstarten af med en række applikationer, som f.eks. Gamecenter, Apple Kort, Vejr, Bladkiosk, Ur, Påmindelser, Noter og lignende. Alt sammen applikationer der ikke kan slettes af brugeren.

Det er de færreste brugere, der benytter alle disse apps. Derfor er de mere til gene end gavn for mange. Mange har måske også kun en iPhone med 16 GB hukommelse, og derfor ville det være rart, at få pladsen fri til billeder eller apps man bruger.

Apples topchef, Tim Cook, har i slutningen af 2015 udtalt, at der måske er håb for iOS-brugere, så de på sigt kan få mulighed for at slette nogle af disse ”bloatware”-applikationer.

 - Apple vil (måske) lade dig slette bloatware

Der er dog ingen tidsramme på, hvor længe iOS-brugerne skal vente før denne mulighed bliver en realitet.

Twitter-brugeren @VBarraquito, Jose Rodriguez, har opdaget at der er en mulighed for, at disse præinstallerede applikationer, som man ikke bruger, kan skjules. Det betyder dog ikke, at de slettes og dermed ikke bruger af enhedens hukommelse. Men man slipper for at se på dem.

Sådan skjuler du præ-installerede apps

For at skjule de præ-installerede applikationer, som du ikke benytter på din iOS-enhed skal du til at starte med oprette en ny mappe og derefter skal du trække de ønskede applikationer ind i denne – en for en. Når de så skal ”skjules” gøres dette ved, at trække en applikation ad gangen mod højre, så man opretter en ny blank side inde i selve mappen.

Når dette så er gjort, så skal man uden at løfte fingeren trykke på home-knappen. Her skulle applikationen så gerne forsvinde mod øverste venstre hjørne af telefonen og blive ”usynlig”.

Dette gentages så med alle de applikationer, som man ønsker at skjule. Du kan se hvordan det gøres i videoen herunder.

Det er vigtigt at huske, at dette ikke sletter applikationerne, men altså kun skjuler dem. Det betyder også, at de så stadigvæk kan søges på telefonen via spotlight search, samt at applikationerne vil vises når telefonen genstartes.

Mere til historien

Det er vigtigt, at du med jævne mellemrum laver en back-up af din iPhone eller iPad. Er du i tvivl om, hvordan du gør dette, så kan du se nærmere i dette tip hvordan du laver en backup af iPhone eller iPad.

Apple Watch Series 8 – rygter om nyt design

I efteråret kommer Apple Watch Series 8. Rygterne svirrer om, at Apple Watch vil få nyt design.

(mere…)
Mindre opdatering til iPhone

Du kan nu hente iOS 15.5 til iPhone. Der er også opdateringer til iPad, Apple Watch, Apple TV og Mac.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Nyt billigere Apple TV på vej

RYGTE: Skal man tro analytikeren Ming-Chi Kuo, så er Apple på vej med et nyt (og billigere) Apple TV senere i år.

(mere…)
Apple tester USB-C på iPhone

RYGTE: Lightning-stikket får (måske) snart dødsstødet fra Apple. Tests er angiveligt i gang.

(mere…)
Den ikoniske iPod takker af - en historisk æra er slut

Apple oplyser, at det er slut med den ikoniske iPod. Nu "aflives" iPod Touch, som den sidste iPod model.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram