Sådan skjuler du præ-installerede apps på iPhone

TIP: Se her hvordan du skjuler præ-installere apps på iPhone og iPad, så du slipper for at se på dem.

iPhone 6S Plus

iPhone 6S Plus (Foto: MereMobil.dk)

Apples iPhone, iPod Touch og iPad-enheder kommer fra salgsstarten af med en række applikationer, som f.eks. Gamecenter, Apple Kort, Vejr, Bladkiosk, Ur, Påmindelser, Noter og lignende. Alt sammen applikationer der ikke kan slettes af brugeren.

Det er de færreste brugere, der benytter alle disse apps. Derfor er de mere til gene end gavn for mange. Mange har måske også kun en iPhone med 16 GB hukommelse, og derfor ville det være rart, at få pladsen fri til billeder eller apps man bruger.

Apples topchef, Tim Cook, har i slutningen af 2015 udtalt, at der måske er håb for iOS-brugere, så de på sigt kan få mulighed for at slette nogle af disse ”bloatware”-applikationer.

 – Apple vil (måske) lade dig slette bloatware

Der er dog ingen tidsramme på, hvor længe iOS-brugerne skal vente før denne mulighed bliver en realitet.

Twitter-brugeren @VBarraquito, Jose Rodriguez, har opdaget at der er en mulighed for, at disse præinstallerede applikationer, som man ikke bruger, kan skjules. Det betyder dog ikke, at de slettes og dermed ikke bruger af enhedens hukommelse. Men man slipper for at se på dem.

Sådan skjuler du præ-installerede apps

For at skjule de præ-installerede applikationer, som du ikke benytter på din iOS-enhed skal du til at starte med oprette en ny mappe og derefter skal du trække de ønskede applikationer ind i denne – en for en. Når de så skal ”skjules” gøres dette ved, at trække en applikation ad gangen mod højre, så man opretter en ny blank side inde i selve mappen.

Når dette så er gjort, så skal man uden at løfte fingeren trykke på home-knappen. Her skulle applikationen så gerne forsvinde mod øverste venstre hjørne af telefonen og blive ”usynlig”.

Dette gentages så med alle de applikationer, som man ønsker at skjule. Du kan se hvordan det gøres i videoen herunder.

Det er vigtigt at huske, at dette ikke sletter applikationerne, men altså kun skjuler dem. Det betyder også, at de så stadigvæk kan søges på telefonen via spotlight search, samt at applikationerne vil vises når telefonen genstartes.

Mere til historien

Det er vigtigt, at du med jævne mellemrum laver en back-up af din iPhone eller iPad. Er du i tvivl om, hvordan du gør dette, så kan du se nærmere i dette tip hvordan du laver en backup af iPhone eller iPad.

De seneste rygter om kommende iPhone

Bliver 2024 året, hvor Apple kommer med en foldbar iPhone? Eller hvad skal vi forvente af Apples næste iPhone.

(mere…)
Den bedste kameratelefon 2023 – se listen

OVERBLIK: iPhone 15 Pro Max og iPhone 15 Pro er de bedste kameratelefoner i 2023, viser en stor mobilkameratest.

(mere…)
iPhone SE (4. generation) får to features fra iPhone 15 Pro

Det er uvist, hvornår Apple er klar med den næste iPhone SE-model. Rygterne svirrer i stor stil og det forlyder den får to features fra iPhone 15 Pro.

(mere…)
Apple Arcade får flere titler op til julen

KORT NYT: Med julen lige om hjørnet, så er der kommet flere spil til Apple Arcade, hvis du har brug for lidt afslapning.

(mere…)
OLED skærme og flere størrelser på vej til iPad

RYGTE: Selvom 2023 ikke er helt slut endnu, så forventes der ikke nogen nyheder til iPad-fronten i år. Det vil både iPad Pro og iPad Air lave om på i 2024.

(mere…)
iMessage kan nu flyde frit til og fra Android-enheder

Ny app har tilsyneladende nedbrudt en mur mellem Apple og Android. Blandt andet med gruppechat på tværs af platformene.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram