Sådan skjuler du præ-installerede apps på iPhone

TIP: Se her hvordan du skjuler præ-installere apps på iPhone og iPad, så du slipper for at se på dem.

iPhone 6S Plus

iPhone 6S Plus (Foto: MereMobil.dk)

Apples iPhone, iPod Touch og iPad-enheder kommer fra salgsstarten af med en række applikationer, som f.eks. Gamecenter, Apple Kort, Vejr, Bladkiosk, Ur, Påmindelser, Noter og lignende. Alt sammen applikationer der ikke kan slettes af brugeren.

Det er de færreste brugere, der benytter alle disse apps. Derfor er de mere til gene end gavn for mange. Mange har måske også kun en iPhone med 16 GB hukommelse, og derfor ville det være rart, at få pladsen fri til billeder eller apps man bruger.

Apples topchef, Tim Cook, har i slutningen af 2015 udtalt, at der måske er håb for iOS-brugere, så de på sigt kan få mulighed for at slette nogle af disse ”bloatware”-applikationer.

 - Apple vil (måske) lade dig slette bloatware

Der er dog ingen tidsramme på, hvor længe iOS-brugerne skal vente før denne mulighed bliver en realitet.

Twitter-brugeren @VBarraquito, Jose Rodriguez, har opdaget at der er en mulighed for, at disse præinstallerede applikationer, som man ikke bruger, kan skjules. Det betyder dog ikke, at de slettes og dermed ikke bruger af enhedens hukommelse. Men man slipper for at se på dem.

Sådan skjuler du præ-installerede apps

For at skjule de præ-installerede applikationer, som du ikke benytter på din iOS-enhed skal du til at starte med oprette en ny mappe og derefter skal du trække de ønskede applikationer ind i denne – en for en. Når de så skal ”skjules” gøres dette ved, at trække en applikation ad gangen mod højre, så man opretter en ny blank side inde i selve mappen.

Når dette så er gjort, så skal man uden at løfte fingeren trykke på home-knappen. Her skulle applikationen så gerne forsvinde mod øverste venstre hjørne af telefonen og blive ”usynlig”.

Dette gentages så med alle de applikationer, som man ønsker at skjule. Du kan se hvordan det gøres i videoen herunder.

Det er vigtigt at huske, at dette ikke sletter applikationerne, men altså kun skjuler dem. Det betyder også, at de så stadigvæk kan søges på telefonen via spotlight search, samt at applikationerne vil vises når telefonen genstartes.

Mere til historien

Det er vigtigt, at du med jævne mellemrum laver en back-up af din iPhone eller iPad. Er du i tvivl om, hvordan du gør dette, så kan du se nærmere i dette tip hvordan du laver en backup af iPhone eller iPad.

Top-10: iPhone rydder hylderne

HITLISTE: Danskerne har penge nok. Stigende priser på iPhone, høje elpriser og gaspriser har ikke skræmt køberne væk fra iPhone 14-serien.

(mere…)
Nu skal Apple rette ind – opladecirkus slutter

Et fælles stik til opladning af telefoner er vedtaget i EU. De nye regler gælder også Apple.

(mere…)
Apple Music runder 100 millioner sange

Apple Music har nu rundet 100 millioner sange i deres bibliotek, som fortsætter væksten.

(mere…)
Se dette før du køber iPhone 14 Pro eller iPhone 14

VIDEO: Her er nyhederne i iPhone 14 Pro og de manglende nyheder i iPhone 14. Se denne videotest inden du køber iPhone 14 Pro eller iPhone 14.

(mere…)
Salget af iPhone 14-modellerne skuffer

Apple har angiveligt bedt leverandører om at sænke hastigheden på produktionen.

(mere…)
iPhone 14 test | rigtig god men overflødig

TEST: iPhone 14 er en rigtig god , men prisen er simpelthen for høj og nyhederne mangler. Læs min iPhone 14 test her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram