ID2ME: Vores ID1-telefon er ikke en kopi

ID1 er ikke en kopi af Xiaomi Mi3, lyder det fra ID2ME. Selvom der er visse ligheder forsikrer ID2ME, at deres telefon er skabt helt fra bunden.

Her ses Xiaomi Mi3 til vesntre og ID1 fra ID2E til højre (Foto: MereMobil.dk)

Her ses Xiaomi Mi3 til vesntre og ID1 fra ID2E til højre (Foto: MereMobil.dk)

Da firmaet ID2ME i begyndelsen af 2016 lancerede ID1, fortalte de historien om en dansk produceret smartphone, men hvor dansk er dansk egentlig?

Der gik ikke længe inden man rundt på nettet kunne læse kommentarer fra læsere af forskellige techsites, herunder MereMobil.dk, der synes historien om skabelsen af en dansk telefon fra ende til anden på 14 måneder, lød rimelig fantastisk.

Helt konkrent mener nogen, at ID1 er en klonkopi af Xiaomi Mi3.

Stort set alle telefoner på markedet produceres af meget dygtige fabrikker i Shenzhen i Kina. Her i blandt også OEM-producenter, der fremstiller hvad som helst på bestilling. Eksempelvis kan man bestille en Xiaomi Mi3 M3 Clone og modificere telefonen på en række punkter.

Der kan indsættes forskellige typer af kameraer, processorer og hukommelsesmængder. Køberne har desuden mulighed for at foretage designjusteringer.

- Læs testen af ID1

Kopi nej – inspiration ja

ID1 (ID2ME) og Xiaomi Mi3 (Foto: MereMobil.dk)

ID1 (ID2ME) og Xiaomi Mi3 (Foto: MereMobil.dk)

Overfor MereMobil.dk skyder Christina Agger fra ID2ME spekulationerne ned. ID1 er ikke en kopi af Xiaomi Mi3.

- ”Vores telefon ID1 er bygget helt fra scratch hele vejen igennem. Det startede med et ønske om, at kunne skifte coveret for at gøre mobilen mere personlig. Vi er inspireret af Xiaomi, Nokia og Sony. Målet har været, at gå i en anden retning end Apple – vi ville kigge ud af et andet vindue,” siger Christina Agger.

Christina Agger fortæller videre, at de har samarbejdet med en af Xiaomis konkurrenter ude i Kina.

Hun lægger desuden vægt på, at den største forskel på ID1 og andre telefoner ligger i designet af softwaren, som er helt unikt og en helt ny betjeningsoplevelse.

- Podcast: Derfor tror ID2ME på succes – kom med bagom telefonen

Mi3 klon mod ID1

Nå man ser på bare én af de Mi3-klon telefoner kinesiske producenter kan fremstille, så er der visse ligheder med ID1. I nedenstående eksempel kan køberen vælge mellem to forskellige processortyper, henholdsvis 8 og 13 megapixels kamera samt 1 eller 2 GB RAM.

Men ID1 har plads til MicroSD-hukommelseskort samt dual-SIM hvilket ikke er tilfældet i eksemplet. Knapperne sidder forskelligt, og den største lighed er nok på bagsiden, der så til gengæld ligner uhyggeligt meget.

 

 

ID1Xiaomi Mi3 Clone
Skærm5”5”
Opløsning1080 x 1920 px1080 x 1920 px
ProcessorMediaTek MT6752
64-bit octa-core 1.7 GHz
MediaTek MTK6592 octa core 1.7 GHz
GrafikprocessorMali-T760Adreno 330
RAM2 GB2 GB
Hukommelse16 GB16 GB
Kamera13 megapixels13 megapixels
Front kamera5 megapixels5 megapixels
Wi-Fi802.11 a/b/g/n/ac802.11 a/b/g/n
BluetoothV4.0V4.0
Navigation (GPS)GPS, Glonass, BeidouGPS
Mobilnetværk4G LTE Cat 44G LTE
Batteri2.500 mAh3.050 mAh
SystemAndroid 5.1Android 4.2
Micro SD-kortJaNej
SimkortDual-SIMSingle-SIM
Fysisk størrelse146 x 71 x 8.4 mm144 x 73.6 x 8.1
Vægt140 gram148 gram

Mere til historien

Dancell er et eksempel på en dansk virksomhed som modificerer og importerer produkter fra Kina. Se vores omtale af Dancell Evolution3 Mini og et par andre produkter.

Xiaomi spiller et sikkert kort – tæt på Xiaomi 12

VIDEO: Xiaomi 12 er kompakt, men yder alligevel som en topmodel, hvor pris og kvalitet balancerer flot.

(mere…)
Xiaomi 12 test - lille telefon med store kræfter

TEST: Vil du have en telefon med flagskibskræfter, men er ikke villig til at betale flagskibspriser, så er Xiaomi 12 et kig værd.

(mere…)
Min mening om Xiaomi Redmi Note 11 Pro

EP108: Jagter du en telefon til lidt under 3.000 kroner, så er Xiaomi Redmi Note 11 Pro måske et bud? Her får du min mening på nogle få minutter.

(mere…)
Xiaomi er bedst lige nu

VIDEO: Xiaomi 12 Pro er den bedste Android-telefon netop nu. Se testen af den nye topmodel her.

(mere…)
Xiaomi 12 Pro test | den svedigste topmodel

TEST: Xiaomi slår Samsung, OnePlus og Motorola på målfoto. Læs min Xiaomi 12 Pro test så ved du, hvorfor dette er en vindermobil.

(mere…)
Xiaomi 12 Lite – de fulde specifikationer er lækket

Rygterne svirrer om, at Xiaomi 12-serien får endnu et medlem. Nu er specifikationerne lækket på det, som måske er den nye Lite-model.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram