Dancell – endnu et dansk mobilmærke

21

Smartphones med dansk afsæt er ID2ME og Lumigon ikke ene om at tilbyde. I Danmark har vi også Dancell. Konceptet er rimelige produkter til attraktiv pris.

Dancell Evolution3 mini
Dancell Evolution3 mini (Foto: Dancell)

Den danske smartphone ID1 har været i alle medier, også her på MereMobil.dk. Netop det danske ophav af telefonen har givet en masse opmærksomhed, men der er også en anden nyere dansk spiller på markedet med navnet Dancell.

I snakken om danske telefoner må vi heller ikke glemme Lumigon. Netop Lumigon har vi gennem tiden skrevet en del om.

Modsat ID2ME og Lumigon så sælger Dancell ikke specieltudviklede smartphones og tablets. Derimod er der tale om kinesiske OEM-produkter påtrykt Dancells logo.

ID 1 – en anderledes Android-smartphone

Betegnelsen OEM kan måske godt skurer lidt i ørerne på vore læsere, men før man dømmer produkterne helt ude, så skal det bemærkes, at kinesiske leverandører efterhånden leverer høj kvalitet til få penge – hvilket vi senest så med Huawei P8 lite og Huawei P8.

Fordelen ved OEM produkterne er, at de kinesiske telefoner i forvejen produceres i rå mængder til det enormt store kinesiske hjemmemarked, der er verdens største smartphonemarked. Derfor kan et mærke som Dancell tilbyde fornuftige produkter til en ganske rimelig pris, da produkterne allerede er udviklede. Tilgengæld må man som forbruger leve med, at der ikke står LG, Sony, Huawei eller Samsung på produktet.

Dancell leverer en hel række forskellige smartphones lige fra små prisvenlige 3G-modeller til under 600 kroner op til 4G LTE topmodeller til over 3.000 kroner. Derudover sælger Dancell også en række tablets, hvoraf nogle modeller har indbygget mulighed for at benytte 3G-forbindelse til netadgang.

Her er Huawei Mate 8

Dancell Evolution+
Dancell Evolution+ (Foto: Dancell)

Prisbillig iPhone klon

En af selskabets prisbillige modeller er en iPhone “look-alike” med navnet Evolution 3 mini. Med et prisskilt på 599 kroner får man både 3G, 4,5 tommer skærm på 480 x 854 pixels, Android 4.4.2 samt en 1,2 GHz MediaTek dualcore processor med Mail-400 GPU, 512 MB RAM og 4 GB intern hukommelse, der kan udvides med Micro-SD kort.

Smartphonen har selvfølgelig også Bluetooth, FM radio, 5 megapixels kamera, 2 megapixels frontkamera, 2.200 mAh batteri samt dual-sim, som gør det muligt at bruge to SIM-kort. Der medfølger endvidere cover og beskyttelsesglas.

Til 999 kroner tilbyder Dancell modellen Evolution+, der har 3G, 5 tommer skærm med 960 x 540 pixels, Android 4.4.2, 1,3 GHz MediaTek MTK6582 Quadcore processor, Mail-400MP GPU, 1 GB RAM, 8 GB intern hukommelse, 13 megapixels kamera og 5 megapixels frontkamera, bluetooth, GPS og 2.800 mAh batteri.

Udover de nævne modeller sælges Dancell også håndværkermodeller til de hårdhændede brugere.

Du kan på Dancells website læse mere om, hvor telefonerne kan købes. Dancell startede i foråret 2015 uden at gøre det store ud af opmærksomheden omkring deres produkter.

Mere til historien

Indenfor andre brancher er brugen af OEM meget udbredt. På f.eks. TV-området sælges OEM produkter i dag under navne som Pioneer og JVC.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
21 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer