Google vil installere apps direkte fra søgningen

0

Søg applikationen i Google og installer den uden om Google Play. Bekymrende mener Google-ekspert.

Søgning efter app i Google Play (Foto: MereMobil.dk)
Søgning efter app i Google Play (Foto: MereMobil.dk)

Når du søger efter en applikation i Googles søgemaskine på smartphonen, skal denne kunne installeres direkte fra søgningen uden om Google Play Store.

Ifølge Wall Street Journal tester en lille gruppe Android-brugere funktionen, hvor man kan søge og downloade applikationer fra søgemaskinen. Google selv er temmelig tilbageholdende med informationer om projektet. De vil hverken fortælle, hvor mange der deltager i forsøget, eller oplyse om funktionen bliver permanent, skriver Business.dk.

Af hensyn til blandt andet reklamevisninger og sponsorater har Google en interesse i, at fastholde brugerne på søgetjenesten så de ikke tager skridtet uden om, og åbner Google Play butikken, der ligger som en app på telefonerne.

Allerede i dag kommer populære apps frem med en installer-knap, når der foretages en søgning med Chrome-browseren på smartphonen, men knappen sender nu brugeren over i Google Play, hvorefter man igen skal trykke på installer.

– ”Vi ser en tendens til, at Google selv vil stå for svaret på brugeres forespørgsel direkte i søgemaskinen, uden at sende brugerne andre steder hen. Vi ser det allerede på f.eks. vejrudsigter og flybilletter. Dette kan i sidste ende blive et problem for websites, der lever af trafikken fra Google via de organiske søgninger. Det synes jeg er bekymrende,” siger Google-ekspert Luciano Bellacci fra Waimea Digital til MereMobil.dk.

I Google Play Store på nettet, kan brugerne allerede installere apps direkte på telefonen fra nettet. Det kræver blot, at samme Google-konto benyttes begge sider.

TEST: Nexus 6P  – den ultimative Google telefon

Mere til historien

Et andet sted hvor Google forsøger at levere information direkte til brugeren er i funktionen Now On Tap, der blev introduceret med Android 6.0 Marshmallow. I skrivende stund fungerer dette ikke i Danmark.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer