Google vil installere apps direkte fra søgningen

Søg applikationen i Google og installer den uden om Google Play. Bekymrende mener Google-ekspert.

Søgning efter app i Google Play (Foto: MereMobil.dk)

Søgning efter app i Google Play (Foto: MereMobil.dk)

Når du søger efter en applikation i Googles søgemaskine på smartphonen, skal denne kunne installeres direkte fra søgningen uden om Google Play Store.

Ifølge Wall Street Journal tester en lille gruppe Android-brugere funktionen, hvor man kan søge og downloade applikationer fra søgemaskinen. Google selv er temmelig tilbageholdende med informationer om projektet. De vil hverken fortælle, hvor mange der deltager i forsøget, eller oplyse om funktionen bliver permanent, skriver Business.dk.

Af hensyn til blandt andet reklamevisninger og sponsorater har Google en interesse i, at fastholde brugerne på søgetjenesten så de ikke tager skridtet uden om, og åbner Google Play butikken, der ligger som en app på telefonerne.

Allerede i dag kommer populære apps frem med en installer-knap, når der foretages en søgning med Chrome-browseren på smartphonen, men knappen sender nu brugeren over i Google Play, hvorefter man igen skal trykke på installer.

– ”Vi ser en tendens til, at Google selv vil stå for svaret på brugeres forespørgsel direkte i søgemaskinen, uden at sende brugerne andre steder hen. Vi ser det allerede på f.eks. vejrudsigter og flybilletter. Dette kan i sidste ende blive et problem for websites, der lever af trafikken fra Google via de organiske søgninger. Det synes jeg er bekymrende,” siger Google-ekspert Luciano Bellacci fra Waimea Digital til MereMobil.dk.

I Google Play Store på nettet, kan brugerne allerede installere apps direkte på telefonen fra nettet. Det kræver blot, at samme Google-konto benyttes begge sider.

TEST: Nexus 6P  – den ultimative Google telefon

Mere til historien

Et andet sted hvor Google forsøger at levere information direkte til brugeren er i funktionen Now On Tap, der blev introduceret med Android 6.0 Marshmallow. I skrivende stund fungerer dette ikke i Danmark.

Google Pixel 8a – de seneste rygter om den billigere Pixel

Specifikationerne er afsløret på den kommende Google Pixel 8a i netop lækkede oplysninger.

(mere…)
Google Gemini skal måske drive AI-funktionerne i iOS 18

Måske får iPhone i iOS 18 indbygget AI-funktionalitet, som er leveret af konkurrenten Google Gemini.

(mere…)
Google I/O 2024 datoen – hvad skal du forvente?

Google har netop offentliggjort datoen for dette udviklerkonference. Her er, hvad du skal forvente.

(mere…)
Android 15 vil tillade tracking når mobilen er slukket

Når Android 15 frigives er en af nyhederne, at en enhed kan findes, selvom den er slukket.

(mere…)
Google klar med nye funktioner til Pixel

Google har frigivet deres seneste Pixel Feature Drop, som indeholder en masse nye funktioner.

(mere…)
Denne app giver et estimat på om du får penge tilbage i skat

Nu kan kan du få et pålideligt estimat på, hvad der i vente, når der gives adgang til årsopgørelsen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram