Google vil installere apps direkte fra søgningen

Søg applikationen i Google og installer den uden om Google Play. Bekymrende mener Google-ekspert.

Søgning efter app i Google Play (Foto: MereMobil.dk)

Søgning efter app i Google Play (Foto: MereMobil.dk)

Når du søger efter en applikation i Googles søgemaskine på smartphonen, skal denne kunne installeres direkte fra søgningen uden om Google Play Store.

Ifølge Wall Street Journal tester en lille gruppe Android-brugere funktionen, hvor man kan søge og downloade applikationer fra søgemaskinen. Google selv er temmelig tilbageholdende med informationer om projektet. De vil hverken fortælle, hvor mange der deltager i forsøget, eller oplyse om funktionen bliver permanent, skriver Business.dk.

Af hensyn til blandt andet reklamevisninger og sponsorater har Google en interesse i, at fastholde brugerne på søgetjenesten så de ikke tager skridtet uden om, og åbner Google Play butikken, der ligger som en app på telefonerne.

Allerede i dag kommer populære apps frem med en installer-knap, når der foretages en søgning med Chrome-browseren på smartphonen, men knappen sender nu brugeren over i Google Play, hvorefter man igen skal trykke på installer.

- ”Vi ser en tendens til, at Google selv vil stå for svaret på brugeres forespørgsel direkte i søgemaskinen, uden at sende brugerne andre steder hen. Vi ser det allerede på f.eks. vejrudsigter og flybilletter. Dette kan i sidste ende blive et problem for websites, der lever af trafikken fra Google via de organiske søgninger. Det synes jeg er bekymrende,” siger Google-ekspert Luciano Bellacci fra Waimea Digital til MereMobil.dk.

I Google Play Store på nettet, kan brugerne allerede installere apps direkte på telefonen fra nettet. Det kræver blot, at samme Google-konto benyttes begge sider.

- TEST: Nexus 6P  - den ultimative Google telefon

Mere til historien

Et andet sted hvor Google forsøger at levere information direkte til brugeren er i funktionen Now On Tap, der blev introduceret med Android 6.0 Marshmallow. I skrivende stund fungerer dette ikke i Danmark.

Patentkrigen mellem Google og Sonos fortsætter

Funktionaliteten af ​​Sonos netop lancerede "Sonos Voice Control" er på spil i ny retssag mellem de to tidligere samarbejdspartnere Google og Sonos.

(mere…)
Opgrader dit gamle TV - Apple TV vs. Chromecast

GUIDE: Smart-TV-platformen på din fladskærm er langsom og ikke tidssvarende. Skal du købe Apple TV eller Chromecast?

(mere…)
Google Play runder 10 år – og får nyt logo

Det er 10 år siden, at Google ændrede Android Market til Google Play Store. Det fejres blandt andet med et nyt logo.

(mere…)
Google Maps giver elbiler den strømeffektive rute

Med en opdatering af Google Maps bliver det nemmere, at optimere brændstof eller strøm på sine ture.

(mere…)
Efter Chromebook-forbud: Ønske om klare regler

Både Kommunernes Landsforening og Dansk Industri er bekymrede efter Datatilsynets afgørelse om brug af Chromebooks og Google Workspace.

(mere…)
Google arbejder muligvis på en ny Chromecast Audio

Tilbage i 2015 lancerede Google den første Chromecast. Desværre var den kun på butikshylderne fire år før den blev taget af markedet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram