Slut med Instagram og Snapchat unden forældregodkendelse

3

Livet kan måske blive surt for de teenagere, som elsker at bevæge sig rundt på de sociale medier, hvis nye stramme EU-regler for databeskyttelse vedtages.

Facebook
Facebook

Nye stramme EU-regler for databeskyttelse er måske på vej. De ventes i hvert fald vedtaget i løbet af denne uge. Og vedtages de, så kan de måske rumme nye krav for børn og teenagers brug af internettet og de sociale medier. Det skriver DR.dk.

Noget af det nye ved de måske kommende regler er, at det nu kan blive ulovligt for internetgiganterne – og alle andre – at indsamle og behandle data om børn/unge under 16 år, hvis man ikke har forældrenes godkendelse. Tidligere har kravet været 13 år, men er altså i sidste øjeblik blevet ændret til 16 år.

 – Ekspert: Pas på mystiske venneanmodninger på Facebook

Den nye aldersgrænse har overrasket mange også advokat og ekspert i persondataret Michael Hopp.

– ”16-års grænsen er noget af det mest ugennemtænkte i forordningen, jeg har set. I USA er aldersgrænsen 13 år, og her er der meget besvær for virksomhederne med at finde ud af, hvordan man skal overholde reglen. Blandt andet er det svært at lave et system, hvor man er sikker på, at man har fat i en forælder og ikke et barn, der lyver,” siger Michael Hopp fra advokatfirmaet Plesner.

Michael Hopp er også spændt på, hvordan de har tænkt sig at håndhæve denne regel, da han ikke mener, at unge på 15 år vil spørge deres forældre om lov for at få en konto på Instagram eller Facebook.

De nye regler lægger dog op til, at bøderne for overtrædelse kan blive voldsomme – ja, faktisk helt op til fire procent af selskabernes omsætning.

 – 400 millioner bruger Instagram

Hvordan forhandlingerne ender er endnu uvist, men de nye regler forventes altså vedtaget i løbet af denne uge. Vedtages de nye EU-regler, så ventes de at skulle gælde fra 2017.

Mere til historien

De nuværende regler stammer fra 1995, hvilket er længe før internettet blev hvermandseje, og altså kun forsøgt moderniseret siden.

Læs også:
 – Mobilbanker slår sociale medier i 2019

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer