Ekspert: Pas på mystiske venneanmodninger på Facebook

0

Har du en profil på Facebook, så har du formentlig også oplevet, at få venneanmodninger fra personer, som du ikke kender. Pas på disse.

Facebook-at-workDe fleste personer, der har en Facebookprofil, har nok oplevet, at fremmede personer ofte med enten meget underlige navne eller også brugere, der ikke har mange venner på det sociale netværk, har sendt dem en venneanmodning.

Og de venneanmodninger skal du passe på.

Fox2now har talt med en Facebook-ekspert om årsagen til disse spøjse venneanmodninger og helt som ventet, så fortæller denne ekspert, at det ofte handler om fusk og bedrag.

Professor på University of South Florida, Grandon Gill, fortæller til Fox2now, at personerne bag disse venneanmodninger formentlig håber på, at få adgang til dine personlige oplysninger – og altså i sidste ende dine penge. Det skriver Dagens.dk.

 – 90 procent tjekker Facebook fra mobilen

Ved at acceptere deres venneanmodning får de adgang til dine private oplysninger, der i værste fald kan føre til identitetstyveri eller anden form for svindel. Du kan eksempelvis også opleve, at de skriver til dig via Messenger og tilbyder pengelån eller andet – men uanset hvor presset du er økonomisk her i juletiden, så sig nej!

Det er vigtigt altid kun at tilføje venner på Facebook, som du også kender ude i den virkelige verden. En god regel er ikke, at tilføje nogen, som du ikke vil hilse på hvis du møder dem i supermarkedet.

Har du spottet en svindler på din profil (eller et andet sted på Facebook), så anmeld denne profil til Facebook, der derefter kan få denne blokeret.

 – Farlig advarsel på Facebook er fusk

Det er generelt vigtigt at huske uanset om det er Facebook eller andre steder på internettet (eller den virkelige verden), at bruge fornuften.

Mere til historien

Facebook har tidligere denne måned lanceret en ny selvstændig applikation, der hedder Notify. Applikationen er pt. ikke tilgængelig for danskerne.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer