Billige telefoner går lettere i stykker

3

Smartphones til en lav pris har højere risiko for at gå i stykker, end eksempelvis en dyr iPhone 6S, viser en ny holdbarhedstest.

Fire budgettelefoner i holdbarhedstest mod iPhone 6S (Grafik: SquareTrade)
Fire budgettelefoner i holdbarhedstest mod iPhone 6S (Grafik: SquareTrade)

Du får hvad du betaler for. Så enkelt kan testresultaterne fra SquareTrade udlægges, efter den seneste holdbarhedstest som indeholder budgetvenlige smartphones. SquareTrade er et forsikringselskab der har speciale i forsikringer af elektronik.

I testen indgår Huawei P8 Lite, Microsoft Lumia 640, Motorola Moto X Style og Sony Xperia E4. Disse blev sat op imod iPhone 6S, der af SquareTrade betragtes som den mest holdbare smartphone til dato.

Telefonerne blev udsat for nedsænkning i vand, tab og bøjning.

Ødelagt mobil? Få en anden med det samme

Det store taber blev Moto X Style. Da resultatet stod klart udtalte SquareTrade: ”Vi har ikke i årevis set en smartphone gå så let i stykker, som tilfældet er her”.

Vinderen af testen i budgetkategorien blev Microsoft Lumia 640, som næsten er lige så holdbar som iPhone 6S, selvom prisen er væsentligt lavere.

I vandtesten, hvor telefonerne blev holdt under vand i 10 minutter, tabte Huawei P8 Lite. Den gik kold lige så snart vandskorpen blev brudt. Huawei holdt heller ikke i bøjetesten. Den bøjede allerede ved 27 kilo. Til sammenligning holder iPhone 6S til et pres på hele 77 kilo mens Lumia 640 klarede 59 kilo, og lå dermed bedst blandt budgettelefonerne.

Huawei P8 Lite er den telefon i testen, som holder bedst til et fald med skærmen nedad. Her er risikofaktoren nede på én, hvilket er den bedste score. Her ligger iPhone 6S på 7 ud af 10 point.

Test: iPhone 6S bøjer ikke men har skrøbelig skærm

Top 5: De mest holdbare

  1. iPhone 6S (risiko 4)
  2. Microsoft Lumia 640 (risiko 4,5)
  3. Sony Xperia E4 (risiko 5)
  4. Huawei P8 Lite (risiko 6)
  5. Motorola Moto X Pure (risiko 8)

Video: Se budgettesten

Mere til historien

Tests fra SquareTrade skal tages med et vist forbehold, da deres tests ikke indeholder samme vurderinger fra test til test. Resultaterne kan således ikke sammenlignes på kryds af hinanden. Eksempelvis scorede iPhone 6S 4,5 point i en test mod iPhone 6S Plus og Samsung Galaxy Note 5. I denne test indgik også varmepåvirkning, hvilket ikke er tilfældet med denne budgettest, vi her har omtalt.

Læs også:
Sådan ødelægges smartphones oftest
Kæledyr elsker gadgets – men ikke omvendt

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer