OLED-skærme på iPhones i 2018

RYGTE: Apple skifter måske deres nuværende LCD-skærme ud til fordel for OLED-skærme.

Apple iPhone 6S og iPhone 6S Plus (Foto: Apple)

Apple iPhone 6S og iPhone 6S Plus (Foto: Apple)

LG og Samsung udvikler og producerer i massevis OLED-skærme, og benytter dem selv på deres smartphones, men nu vil de måske også i fremtiden være på Apples iPhones.

Det er avisen The Korea Times, der beretter om både LG og Samsung, der har udvist stor interesse for, at levere OLED-skærmpaneler til Apple.

– ”Samsung Display har for kort tid siden genoptaget forhandlinger med Apple om, at skulle levere deres OLED-skærme til kommende iPhones, der rammer markedet om nogle år, hvilket jeg forventer er omkring 2018,” sådan har en leder fra The Korea Times udtalt.

Fordelen ved LCD-skærmene Apple benytter er, at der er lave omkostninger ved produktionen af disse – og dette er noget Apple går op i, altså at presse produktionsomkostningerne i bund.

For nogle uger siden udtalte den oftest velinformerede Apple-analytiker, Ming-Chi Kuo, at han ikke mente Apple ville bruge OLED-skærme i deres iPhones før 2018.

Holder rygterne vand, så skal du altså ikke forvente at iPhone 7, der i øvrigt rygtes at være vandtæt, vil få OLED-skærm.

Mere til historien

OLED-skærme adskiller sig fra LCD-skærme ved at have en højere kontrast og mere mættede farver, hvor eksempelvis sort er sort. Desuden er skærmpanelerne strømbesparende og tyndere, samt mere bøjelige.


Avatar

Om Lene Birkeslund

Lene er IT-journalist. Siden 2006 har hun dækket mobilbranchen og utallige produktlanceringer. Hver dag er hun opdateret på den seneste udvikling og kommende trends.