Nu er Tizen større end BlackBerry

0

Det mindre og forholdsvis ukendte styresystem Tizen er nu større end det tidligere populære styresystem BlackBerry.

Samsung Z1 er baseret på TizenSamsung Z1 er baseret på Tizen
Samsung Z1 er baseret på Tizen

Der var engang, hvor styresystemet BlackBerry var populært særligt på det amerikanske marked og hos større erhvervskunder. Her elskede folk RIM BlackBerry, men disse tider har efterhånden længe været forbi.

Mobilmarkedet er nu domineret af styresystemerne Android fra Google efterfulgt af Apples iOS.

Og i nogle år har det så været Microsoft og BlackBerry der har indtaget henholdsvis tredje og fjerdepladsen ifølge Gartner, Strategy Analytic og IDC’s lister over andelene på smartphone-markedet.

 – Samsung vil udfordre iOS og Android med Tizen

Men nu er BlackBerry blevet overhalet af Samsungs styresystem Tizen OS og altså ikke længere at finde på fjerdepladsen. Det viser nye tal fra Strategy Analytics.

Tizen OS findes blandt andet i flere af Samsungs nye smart TV, nogle smartphones og i det nye smartwatch Samsung Gear S2, der i øvrigt kom til salg i de danske butikker i fredags.

TEST: Samsung Gear S2 – ringen er det fede

Om BlackBerry overlever som mobilproducent på den lange bane er uvis. Men deres nye smartphone, som er med Android og ikke deres eget OS, er netop blevet afsløret i september måned. Navnet bliver BlackBerry Priv. En telefon, som har fokus på privatlivet. Det skriver PhoneArena.com. Hvornår denne kommer på markedet er endnu ikke oplyst.

Mere til historien

Om der kommer flere telefoner på markedet med BlackBerrys eget styresystem, BlackBerry OS 10, er endnu uvist.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer