Huawei's kommende processor er et bæst

Med Snapdragon 820 samt chips fra Apple og Samsung, er det en nødvendighed med hastighed. Lige præcis det, er at finde i Huaweis nye Kirin 950 SoC.

Huawei

Huawei domicil i København (Foto: MereMobil.dk)

Huawei har længe kørt sit eget løb, når det gælder om SoC (System On A Chip) i deres mobile enheder, men hvor de førhen har været lidt lavtydende i forhold til konkurrenterne, bliver deres næste chip lidt af et bæst.

SoC'en hedder Kirin 950. Det er en otte-kernet processor, hvor der er at finde fire hurtige ARM Cortex A72 kerner, som har en frekvens på op til 2,53 GHz, kombineret med fire strømbesparende ARM Cortex A53s kerner på op til 1,8 GHz.

Processoren er ledsaget af en Mali T880 GPU (grafikprocessor), som leverer den dobbelte ydeevne i forhold til den forhenværende GPU i Kirin SoC'en.

Ligeledes giver processoren 40 procent flere muskler end Kirin 930, og 60 procent mindre strømforbrug, hvilket også kommer sig af den anderledes arkitektur, der gør sig gældende i den nu 16 nm store SoC.

Der vil desuden være en i5 hjælpeprocessor (ikke at forveksle med i5 fra Intel) at finde i den nye SoC, som skulle holde styr på forskellige sensorer, og eftersigende være "always sensing". Det skulle hjælpe gevaldigt med strømforbruget, så med både Doze i Android 6.0 og denne hjælpe processor, skulle de kommende Huawei-enheder kunne holde strøm som en champ, når det gælder stand-by. Det er i hvert fald forventningen.

Både processorerne i de nye iPhones samt dem fra Qualcomm i Android-enhederne har tilsvarende hjælpeprocessor (co-processor).

Huawei kan nu spille op med de store

Kigger man på benchmarks af den kommende SoC, ser det aldeles lovende ud.

Den scorede hele 1710 point i Singlecore og hele 6245 point i multicore i GeekBench benchmark, hvilket ligger over Samsung's nyeste Exynos 7420, der ellers hidtil har scoret mest i multicoretesten.

Web-TV: Se Huaweis kæmpe MediaPad

Mere til historien

Den nye processor er nok lige rundt om hjørnet, da den nok vil være at finde i den kommende Mate 8 fra Huawei.

Huawei mistænkes (igen) for overvågning

Noget tyder på, at Huawei systematisk overvågede gæsterne på deres stand ved Mobile World Congress. Arrangøren ser med alvor på sagen.

(mere…)
Huawei Mate 50-serien lanceres internationalt

En international lancering med Mate 50-serien er på vej. Det er dog uvist, hvilke lande den lanceres i.

(mere…)
Huawei overhaler Apple inden om

Når Apple i dag muligvis præsenterer en iPhone med satellitforbindelse, så har kineserne allerede taget broden af nyheden.

(mere…)
Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Huawei røg fra toppen til bunden på få år

Straffet. Ja, det var hvad Huawei blev, da amerikanerne indførte de mange forbud i handelskrigen, som for alvor tog livet af Huawei.

(mere…)
Kinesiske telefoner skal smides i skraldespanden

Forsvarsminister opfordrer til, at ejere af kinesiske telefoner, skiller sig af med dem. En dansk ekspert bakker op.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram