Huawei’s kommende processor er et bæst

Med Snapdragon 820 samt chips fra Apple og Samsung, er det en nødvendighed med hastighed. Lige præcis det, er at finde i Huaweis nye Kirin 950 SoC.

Huawei

Huawei domicil i København (Foto: MereMobil.dk)

Huawei har længe kørt sit eget løb, når det gælder om SoC (System On A Chip) i deres mobile enheder, men hvor de førhen har været lidt lavtydende i forhold til konkurrenterne, bliver deres næste chip lidt af et bæst.

SoC’en hedder Kirin 950. Det er en otte-kernet processor, hvor der er at finde fire hurtige ARM Cortex A72 kerner, som har en frekvens på op til 2,53 GHz, kombineret med fire strømbesparende ARM Cortex A53s kerner på op til 1,8 GHz.

Processoren er ledsaget af en Mali T880 GPU (grafikprocessor), som leverer den dobbelte ydeevne i forhold til den forhenværende GPU i Kirin SoC’en.

Ligeledes giver processoren 40 procent flere muskler end Kirin 930, og 60 procent mindre strømforbrug, hvilket også kommer sig af den anderledes arkitektur, der gør sig gældende i den nu 16 nm store SoC.

Der vil desuden være en i5 hjælpeprocessor (ikke at forveksle med i5 fra Intel) at finde i den nye SoC, som skulle holde styr på forskellige sensorer, og eftersigende være “always sensing”. Det skulle hjælpe gevaldigt med strømforbruget, så med både Doze i Android 6.0 og denne hjælpe processor, skulle de kommende Huawei-enheder kunne holde strøm som en champ, når det gælder stand-by. Det er i hvert fald forventningen.

Både processorerne i de nye iPhones samt dem fra Qualcomm i Android-enhederne har tilsvarende hjælpeprocessor (co-processor).

Huawei kan nu spille op med de store

Kigger man på benchmarks af den kommende SoC, ser det aldeles lovende ud.

Den scorede hele 1710 point i Singlecore og hele 6245 point i multicore i GeekBench benchmark, hvilket ligger over Samsung’s nyeste Exynos 7420, der ellers hidtil har scoret mest i multicoretesten.

Web-TV: Se Huaweis kæmpe MediaPad

Mere til historien

Den nye processor er nok lige rundt om hjørnet, da den nok vil være at finde i den kommende Mate 8 fra Huawei.

Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Hvad har Huawei gang i?

Huawei har på egen hånd skabt telefoner med et 5G-chipset.

(mere…)
Mistanke: Huawei etablerer chipfabrikker med statsstøtte

Brancheorganisation mener, at den blacklistede kinesiske mobil- og teknologigigant Huawei omgår amerikanske sanktioner.

(mere…)
EU lukker Huawei og ZTE ude

Topleder i daværende TDC delte i bogstaveligste forstand seng med kinesisk tech-gigant, skriver velanset amerikansk medie.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram