Få hjælp til skilsmissen på mobilen eller computeren

0

Et nyt digitalt hjælpemiddel er klar fra Statsforvaltningen til de der gennemgår en skilsmisse. Programmet hjælper med at takle sorgen og meget andet.

Samarbejde efter Skilsmisse fra Statsforvaltningen
Samarbejde efter Skilsmisse fra Statsforvaltningen

There’s an app for everything – ja den sætning bruges tit i mobilbranchen og det er efterhånden ikke helt forkert. Nu er Statsforvaltningen også klar med en ny applikation, der skal hjælpe med at takle sorg, bodeling og børn under skilsmissen.

Det nye program fra Statsforvaltningen hedder SES (Samarbejde efter Skilsmisse) og kan bruges både på en smartphone, tablet eller computer.

Og for knap to uger siden er ”Samarbejde efter Skilsmisse” blevet et fast tilbud til nyskilte fra Statsforvaltningen. Programmet indeholder 18 forskellige moduler, der er både øvelser og informationer om de typiske faldgruber under en skilsmisse, samt hjælp til hvordan man bliver bedre til at rumme sorgen.

Nogle af øvelserne går ud på at lave en vredesdagbog, skrive brev til den tidligere partner og derudover er der også et debatforum, hvor der kan udveksles erfaringer m.m.

Samarbejde efter Skilsmisse fra Statsforvaltningen
Samarbejde efter Skilsmisse fra Statsforvaltningen

Bag idéen til ”Samarbejde efter Skilsmisse” er psykologen Søren Sander, som gennem mange år har arbejdet og forsket i skilsmisser. Programmet er blevet testet af 500 nyskilte siden juli og er nu klar til alle der bliver skilt eller separeret.

Det er af forskningsmæssige hensyn kun personer, der er blevet skilt eller separeret efter den 1. november 2015 via Statsforvaltningen, som har adgang til ”Samarbejde efter Skilsmisse” programmerne og applikationen. Disse vil modtage en invitation og et link sammen med skilsmissebevillingen.

Du kan læse meget mere om ”Samarbejde efter Skilsmisse” her, du kan også se en film og projektet her.

Mere til historien

I 2014 blev i alt 19.435 par skilt i Danmark, hvilket er det højeste antal skilsmisser nogensinde på ét år. Det er i øvrigt 23 procent flere end der i gennemsnit er blevet skilt hvert år igennem de seneste ti år.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer