TÆNK: Her er den bedste smartphone

Forbrugerrådet Tænk har testet en række af de mest populære og dyre smartphones. Se hvilken de kårer som den bedste lige nu.

iPhone 6

Apple iPhone 6 (Foto: Apple)

Måske så du det nye forbrugermagasin på TV 2, hvor Morten Spiegelhauer rykker ind hos Forbrugerrådet Tænk. Sammen går de ind i forskellige sager på forbrugernes vegne. Hvis ikke du så programmet, så kan du her blive klogere på lidt af det, som første program omhandlede.

I premiere-afsnittet så de nærmere på test af mobiltelefoner, hvor projektleder hos Tænk, Mikkel William Nielsen, tog til et laboratorium i udlandet for at teste fem topmodeller fra forskellige producenter, så det kunne afsløres hvilken telefon der er bedst.

 – Kameratest placerer de nye Nexus enheder i toppen

De fem udvalgte smartphones i programmet var HTC One M9, Apple iPhone 6, Sony Xperia Z3, Nokia Lumia 830 og en Samsung Galaxy S6.

I laboratoriet blev mobilerne testet på forskellig vis – blandt andet en droptest fra 80 centimeters højde med fald ned på en stenoverfalde, en vandtest (der simulerer kraftigt regnvejr) og samtale med og uden baggrundsstøj m.v.

Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6

Da Tænk skulle kåre vinderen af testen var der to smartphones, som måtte dele førstepladsen – nemlig Apples iPhone 6 og Samsung Galaxy S6.

– ”Der er dødt løb mellem de to telefoner. iPhonen er rigtig, rigtig stærk på foto- og videodelen, og den er også rigtig stærk, hvis du skal høre musik via høretelefoner. Fordelene ved Samsung Galaxy S6’eren er, at den allround er god. Den er rigtig god som telefon og har en god holdbarhed. Men vi er ude i marginaler, så vi kan ikke sige, at den ene er væsentligt bedre end den anden,” siger Mikkel William Nielsen til TV 2.

 – Sådan ødelægges smartphones oftest

HTC One M9 indtog femtepladsen, mens Nokia Lumia 820 tog fjerdepladsen og Sony Xperia Z3 endte på tredjepladsen. Du kan på TV2.dk læse nærmere om, hvad der gjorde de forskellige telefoner fik den placering de gjorde.

I øvrigt kommer den nye iPhone 6S også flot ind på listen med anbefalingen “bedst i test” præcis, som tilfældet er med Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S5 og Samsung Galaxy S6, samt iPhone 6. Faktisk klarer Samsung Galaxy S4 og Galaxy S5 sig bedre i testen end de nyere Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge.

Mere til historien

Forbrugerrådet Tænk har ikke kun testet ovenstående fem smartphones, men i alt testet 120 forskellige mobiltelefoner, hvor også den nye iPhone 6S er repræsenteret. Du kan se hele testen her.

Den bedste smartphone i 2023

Mobilbranchen har netop kåret den bedste smartphone i 2023. Er du enig?

(mere…)
Sociale medier forbydes for mindreårige

Et flertal i en amerikansk delstat har stemt for, at sociale medier skal forbydes for børn under 17 år.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Hvad er din yndlings-telefon?

VIDEO: Hvilken telefon er din 'go-to' telefon - og hvorfor?

(mere…)
De 5 bedste gamle smartphone-funktioner, vi savner

Ville du ikke hellere have gode højttalere og et udskifteligt batteri end en foldbar skærm?

(mere…)
Den bedste smartphone – mine 2023-favoritter

TOP-3: Jeg har valgt den bedste smartphone for 2023 – min personlige favorit. Hvad var din?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
20 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram