TÆNK: Her er den bedste smartphone

Forbrugerrådet Tænk har testet en række af de mest populære og dyre smartphones. Se hvilken de kårer som den bedste lige nu.

iPhone 6

Apple iPhone 6 (Foto: Apple)

Måske så du det nye forbrugermagasin på TV 2, hvor Morten Spiegelhauer rykker ind hos Forbrugerrådet Tænk. Sammen går de ind i forskellige sager på forbrugernes vegne. Hvis ikke du så programmet, så kan du her blive klogere på lidt af det, som første program omhandlede.

I premiere-afsnittet så de nærmere på test af mobiltelefoner, hvor projektleder hos Tænk, Mikkel William Nielsen, tog til et laboratorium i udlandet for at teste fem topmodeller fra forskellige producenter, så det kunne afsløres hvilken telefon der er bedst.

 - Kameratest placerer de nye Nexus enheder i toppen

De fem udvalgte smartphones i programmet var HTC One M9, Apple iPhone 6, Sony Xperia Z3, Nokia Lumia 830 og en Samsung Galaxy S6.

I laboratoriet blev mobilerne testet på forskellig vis - blandt andet en droptest fra 80 centimeters højde med fald ned på en stenoverfalde, en vandtest (der simulerer kraftigt regnvejr) og samtale med og uden baggrundsstøj m.v.

Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6

Da Tænk skulle kåre vinderen af testen var der to smartphones, som måtte dele førstepladsen – nemlig Apples iPhone 6 og Samsung Galaxy S6.

- ”Der er dødt løb mellem de to telefoner. iPhonen er rigtig, rigtig stærk på foto- og videodelen, og den er også rigtig stærk, hvis du skal høre musik via høretelefoner. Fordelene ved Samsung Galaxy S6’eren er, at den allround er god. Den er rigtig god som telefon og har en god holdbarhed. Men vi er ude i marginaler, så vi kan ikke sige, at den ene er væsentligt bedre end den anden,” siger Mikkel William Nielsen til TV 2.

 - Sådan ødelægges smartphones oftest

HTC One M9 indtog femtepladsen, mens Nokia Lumia 820 tog fjerdepladsen og Sony Xperia Z3 endte på tredjepladsen. Du kan på TV2.dk læse nærmere om, hvad der gjorde de forskellige telefoner fik den placering de gjorde.

I øvrigt kommer den nye iPhone 6S også flot ind på listen med anbefalingen "bedst i test" præcis, som tilfældet er med Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S5 og Samsung Galaxy S6, samt iPhone 6. Faktisk klarer Samsung Galaxy S4 og Galaxy S5 sig bedre i testen end de nyere Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge.

Mere til historien

Forbrugerrådet Tænk har ikke kun testet ovenstående fem smartphones, men i alt testet 120 forskellige mobiltelefoner, hvor også den nye iPhone 6S er repræsenteret. Du kan se hele testen her.

Sådan lyder Sonys 10-spors mobilstudie

VIDEO: Music Pro er et mikro-lydstudie i Sony Xperia 1 IV. Vi har testet mulighederne med Music Pro.

(mere…)
5 tips til dig der køber en brugt smartphone

GUIDE: Spring de billigste brugte telefoner over, og bevar din sunde fornuft. Brug disse 5 konkrete råd, når du køber em brugt smartphone.

(mere…)
Tæt på videokameraet i Sony Xperia 1 IV

VIDEO: Hvordan klarer videokameraet i Xperia 1 IV sig mod et DSL-kamera til over 30.000 kroner? Se med her.

(mere…)
Sony Xperia 1 IV rækker ud til de kreative

Det er den kreative elite inden for video og lyd, der skal finde Sony Xperia 1 IV interessant. Den nye topmodel er netop offenligggjort.

(mere…)
Sony Xperia 10 IV er et bud i mellemklassen

Prisen er steget 500 kroner, men telefonen har ikke ændret sig nævneværdigt. Sonys nye bud i mellemklassen er Xperia 10 IV.

(mere…)
3 telefoner til under 3.000 kroner

KØBSGUIDE: Hvis dit budget til en ny telefon er begrænset, så tjek disse 3 telefoner til under 3.000 kroner.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
20 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram