Opdater ikke automatisk til iOS 9 om natten

iPhonen har en smart funktion, der gør den automatisk kan opdatere om natten, men funktionen er måske ”lidt” for smart.

Apple iPhone 6S og iPhone 6S Plus (Foto: Apple)

Apple iPhone 6S og iPhone 6S Plus (Foto: Apple)

Når Apple udsender en ny opdatering til iOS, så får du den via en pop-up besked på din enhed, hvis du ikke allerede har opdateret enheden ved at søge manuelt efter den.

 - Ny stor iPhone-opdatering klar - her er iOS 9.1

Men vælger du at takke nej til denne pop-up besked, så spørger enheden om den skal opdatere systemet automatisk i løbet af natten.

En rigtig smart funktion, da du så ikke behøver vente på den opdateres og dermed ikke kan bruge telefonen eller iPad’en imens.

Men… men... Der er et problem forbundet med denne ellers så smarte funktion, hvis du bruger din telefon til vækkeur. Dette har flere læsere af MereMobil.dk tippet os om.

 - iOS 9 er installeret på 6 ud af 10 iOS-enheder

Problemet er nemlig, at lader man telefonen opdatere automatisk i løbet af natten, så bliver dine alarmer deaktiveret og du oplever derfor at få lov at sove til du selv vågner – da alarmen ikke ringer. De vågner i stedet til en skærm der siger ”Hello” og venter på du lige gør telefonen brugbar igen.

Når du har opdateret iOS, så skal du når opdateringen er færdig bekræfte dit iCloud-kodeord, samt lidt andet. Og inden dette er gjort kan du ikke bruge iPhonen – og alarmen ringer altså ikke.

Derfor er det i hvert fald vigtigt lige at tænke over alarmerne, hvis du lader din iPhone eller iPad opdatere automatisk.

Sådan virker 3D Touch

Mere til historien

Problemet er formentlig knap så stort med en iPad, da de fleste nok enten benytter telefonen til vækkeur eller måske et helt almindeligt analogt vækkeur.

Apple opdaterer allerede

Få dage efter iOS 17 blev frigivet, er Apple klar til at rette sikkerhedsfejl.

(mere…)
Sådan gør du iPhone super-brugervenlig for ældre

TIP: Apples nye brugerflade kan vinde indpas hos ældre eller brugere med funktionsnedsættelser. Læs hvordan du aktiverer den simple brugerflade.

(mere…)
Har du hørt, at din iPhone lyder anderledes?

Lyt godt efter… Din iPhone lyder ikke længere, som den plejer.

(mere…)
Google opdaterer ikke længere Pixel 4a

Google siger farvel til Pixel 4a. Den understøttes ikke længere med Android- og sikkerhedsopdateringer.

(mere…)
iOS 17 er klar – download den nu

Apple har netop frigivet den ny store softwareopdateringer iOS 17, iPadOS 17 og watchOS 10. Se alle iOS 17-nyhederne her.

(mere…)
Du kan hente iOS 17 i næste uge

Apple er klar med den næste store opdatering til iPhone og iPad i næste uge, hvor de frigiver iOS 17 og iPadOS 17 til alle.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram