Opdater ikke automatisk til iOS 9 om natten

0

iPhonen har en smart funktion, der gør den automatisk kan opdatere om natten, men funktionen er måske ”lidt” for smart.

Apple iPhone 6S og iPhone 6S Plus (Foto: Apple)
Apple iPhone 6S og iPhone 6S Plus (Foto: Apple)

Når Apple udsender en ny opdatering til iOS, så får du den via en pop-up besked på din enhed, hvis du ikke allerede har opdateret enheden ved at søge manuelt efter den.

 – Ny stor iPhone-opdatering klar – her er iOS 9.1

Men vælger du at takke nej til denne pop-up besked, så spørger enheden om den skal opdatere systemet automatisk i løbet af natten.

En rigtig smart funktion, da du så ikke behøver vente på den opdateres og dermed ikke kan bruge telefonen eller iPad’en imens.

Men… men… Der er et problem forbundet med denne ellers så smarte funktion, hvis du bruger din telefon til vækkeur. Dette har flere læsere af MereMobil.dk tippet os om.

 – iOS 9 er installeret på 6 ud af 10 iOS-enheder

Problemet er nemlig, at lader man telefonen opdatere automatisk i løbet af natten, så bliver dine alarmer deaktiveret og du oplever derfor at få lov at sove til du selv vågner – da alarmen ikke ringer. De vågner i stedet til en skærm der siger ”Hello” og venter på du lige gør telefonen brugbar igen.

Når du har opdateret iOS, så skal du når opdateringen er færdig bekræfte dit iCloud-kodeord, samt lidt andet. Og inden dette er gjort kan du ikke bruge iPhonen – og alarmen ringer altså ikke.

Derfor er det i hvert fald vigtigt lige at tænke over alarmerne, hvis du lader din iPhone eller iPad opdatere automatisk.

Sådan virker 3D Touch

Mere til historien

Problemet er formentlig knap så stort med en iPad, da de fleste nok enten benytter telefonen til vækkeur eller måske et helt almindeligt analogt vækkeur.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer