Opdater ikke automatisk til iOS 9 om natten

iPhonen har en smart funktion, der gør den automatisk kan opdatere om natten, men funktionen er måske ”lidt” for smart.

Apple iPhone 6S og iPhone 6S Plus (Foto: Apple)

Apple iPhone 6S og iPhone 6S Plus (Foto: Apple)

Når Apple udsender en ny opdatering til iOS, så får du den via en pop-up besked på din enhed, hvis du ikke allerede har opdateret enheden ved at søge manuelt efter den.

 - Ny stor iPhone-opdatering klar - her er iOS 9.1

Men vælger du at takke nej til denne pop-up besked, så spørger enheden om den skal opdatere systemet automatisk i løbet af natten.

En rigtig smart funktion, da du så ikke behøver vente på den opdateres og dermed ikke kan bruge telefonen eller iPad’en imens.

Men… men... Der er et problem forbundet med denne ellers så smarte funktion, hvis du bruger din telefon til vækkeur. Dette har flere læsere af MereMobil.dk tippet os om.

 - iOS 9 er installeret på 6 ud af 10 iOS-enheder

Problemet er nemlig, at lader man telefonen opdatere automatisk i løbet af natten, så bliver dine alarmer deaktiveret og du oplever derfor at få lov at sove til du selv vågner – da alarmen ikke ringer. De vågner i stedet til en skærm der siger ”Hello” og venter på du lige gør telefonen brugbar igen.

Når du har opdateret iOS, så skal du når opdateringen er færdig bekræfte dit iCloud-kodeord, samt lidt andet. Og inden dette er gjort kan du ikke bruge iPhonen – og alarmen ringer altså ikke.

Derfor er det i hvert fald vigtigt lige at tænke over alarmerne, hvis du lader din iPhone eller iPad opdatere automatisk.

Sådan virker 3D Touch

Mere til historien

Problemet er formentlig knap så stort med en iPad, da de fleste nok enten benytter telefonen til vækkeur eller måske et helt almindeligt analogt vækkeur.

Apple udskyder iPadOS 16 – iOS 16 forventes planmæssigt

Det tyder på, at Apple ikke lancerer iPadOS 16 og iOS 16 samtidig, som de normalt ellers gør. Måske forsinkes iPadOS 16 med en måned.

(mere…)
Apple er klar med iOS 15.6 og iPadOS 15.6 opdatering

En ny opdatering er klar til iPhone og iPad, som bringer dem op på iOS 15.6 og iPadOS 15.6. Der er også opdateringer til Apple Watch, Apple TV og Mac.

(mere…)
Sådan er iOS 16 - her er vores førstehåndsindtryk

PREVIEW: Efter lidt over to uger med iOS 16 installeret på min iPhone, er jeg nu klar med mine førstehåndsindtryk.

(mere…)
Disse iPhones understøtter iOS 16

Til efteråret er Apple klar med iOS 16 til iPhone. Se hvilke iPhone-modeller der kan opdateres til iOS 16.

(mere…)
iOS 16 siger farvel til disse telefoner

OVERBLIK: Når Apple til efteråret er klar med den store iOS 16-opdatering, så betyder det et farvel til nogle iPhone-modeller, der ikke kan opdateres til iOS 16.

(mere…)
De vigtigste nyheder i iOS 16

OVERBLIK: Nyhederne omkring iOS 16-opdateringen til iPhone står i kø. Her er de vigtigste.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram