MobilePay misbruges til svindel med falske annoncer

3

Politiet advarer nu mod, at flere er begyndt at svindle med falske salgsannoncer og MobilePay – så pas på hvis du handler på brugte varer.

Danske Bank har hæver inden udgangen af 2015 den daglige beløbsgrænse på MobilePay til 10.000 kroner (Foto: Danske Bank)
Danske Bank har hæver inden udgangen af 2015 den daglige beløbsgrænse på MobilePay til 10.000 kroner (Foto: Danske Bank)

Flere er begyndt at svindle på internettet med falske salgsannoncer og MobilePay via et taletidskort. Så handler du brugt, skal du passe på hvem du handler med. Sådan lyder advarslen fra Sydøstjyllands Politi, som netop nu oplever en stigning i sager, hvor folk er blevet snydt. Det skriver DR.dk.

– ”Der bliver sat en vare til salg på internettet, og så beder man om at få pengene, før man leverer varen. Når pengene er i hus leveres varen aldrig,” forklarer Frede Nissen, der er leder af lokalpolitiet i Vejle, der gennem opslag på Forældreintra har advaret unge og forældre i området om svindlen.

 – Danskerne overfører i rask væk penge på MobilePay

Politiet har svært ved at afsløre svindlen, da bagmændene gemmer sig bag anonyme taletidskort.

Mulighederne for at finde gerningsmændene er dog gode, men fordi de oftest gemmer sig bag anonyme taletidskort kan det tage sin tid.

Danske Bank, som ejer MobilePay, medgiver også at der kan svindles med systemet, men mener det er på et lavt niveau.

-”Vores misbrugsniveau er meget lavt. Det ligger på cirka en sjettedel af det misbrugsniveau, vi har med Dankortet, og det er stadigt faldende,” siger Bo Tolstrup Kristensen, der er chef for nye koncepter i MobilePay.

Danske Bank har også bevidst valgt, at alle – også de med taletidskort – skal kunne benytte MobilePay.

MobilePay hæver beløbsgrænserne igen

Mere til historien

Det er altid en god idé, at passe på hvem man handler med på nettet. Så har du en dårlig fornemmelse med en handel, så overvej om den er det værd. Ligesom det også er fornuftigt at overveje om det er muligt, at afhente varen personligt og overføre pengene der – det er i hvert fald en af måderne hvorpå du kan undgå svindel.

Læs også:
Baggrund: Myterne om sikkerheden i mobilbetaling

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer