Microsoft og Google har afsluttet patentkrig

0

De to store teknologi-giganter har begravet stridsøksen og afsluttet en 5 år lang patentkrig – i fremtiden vil de samarbejde.

Googles nye logo fra 1. september 2015
Googles nye logo fra 1. september 2015

20 verserende patentsager mellem Microsoft og Google er nu endelig afsluttet uden for retten efter fem års juridisk tovtrækkeri, da de to selskaber har indgået en aftale. Det skriver Dr.dk.

Detaljerne omkring aftalen er dog yderst begrænsede.

– ”Som en del af aftalen vil firmaerne frafalde alle verserende retssager om patentkrænkelser, herunder sagerne der vedrører Motorola Mobility,” sådan lyder meddelelsen i en kort pressemeddelelse fra Google og Microsoft.

 – Google og LG indgår stor patentaftale

Motorola nævnes særskilt, da Google har ”arvet” retssager mellem Microsoft og netop Motorola, da Google opkøbte Motorola.

Microsoft
Microsoft i Washington (Foto: Microsoft)

Og disse patent-stridigheder startede faktisk netop med Motorola blev sagsøgt af Microsoft tilbage i 2010 for, at have brugt nogle af deres patenter i Motorolas bud på Android-telefoner. Motorola svarede dog igen, da de mente Microsoft havde brugt nogle af deres patenter i spillekonsollen Xbox.

 – Microsoft scorer kassen på Android-patenter

– ”Google og Microsoft har aftalt at samarbejde om visse patentsager og forventer at arbejde sammen på andre områder i fremtiden til gavn for vores kunder,” skriver de to selskaber også i pressemeddelelsen.

Dermed ligner det lidt, at Google og Microsoft har indgået en aftale a la det, som Google også har med blandt andet Apple, LG og Samsung.

 – Google og Apple dropper patentkrige i fremtiden

Mere til historien

Generelt ser det ud til, at Microsoft også med deres nye topchef Satya Nadella har ændret strategi og i stedet vil samarbejde med konkurrenter. Senest var Microsoft også på scenen under Apples lancering af iPad Pro.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer