Google og LG indgår stor patentaftale

Google og LG har tidligere arbejdet tæt sammen, og nu kommer de også til at samarbejde om udveksling af patenter.

LG har produceret både Nexus 4 og Nexus 5, i de tilfælde har selskaberne arbejdet tæt sammen, og udviklet mange følsomme oplysninger med hinanden, nu tager de skridtet videre.

LG G3

LG G3 (Foto: MereMobil.dk)

Selskaberne har nemlig offentliggjort at de det næste årti ikke bare vil dele deres nuværende patent-kartotek, men også alle fremtidige patenter de måtte indhente. Det skriver LG i en pressemeddelelse.

– Apple og Google dropper patentkrige i fremtiden

Først på året var det Samsung, der indgik en lignende aftale med Google, en aftale der ligeledes betyder selskaberne skal dele, og kan bruge, hinandens patenter.

Patent-aftalen betyder at begge selskaber vil kunne låne hinandens patenterede features, hvilket vil kunne få betydning i fremtidige LG produkter, og kommende Android versioner.

– Microsoft scorer kassen på Android-patenter

For de store patentdomstole, betyder det dog mindre arbejde, da aftalen vil betyde selskaber ikke vil kunne bekrige hinanden i retten.

Mere til historien

Patenter har i årevis trukket overskrifter i teleindustrien, specielt Samsung og Apple har kæmpet i alverdens patentdomstole.

Tags: ,

Avatar

Om Jacob Smidt

Jacob er mobilfreak med en forkærlighed til Android. Han har tidligere været en fast del af den daglige nyhedsdækning, men bruger nu sin fritid på at skrive om seneste nyt. Ud over bred viden om Android og Google, har han også en stor forståelse for IT og elsker at lege med nye gadgets.