Apple fjerner adblockers fra App Store

Apple har fjernet adblocker-applikationer fra App Store pga sikkerhedsproblemer.

mobilreklameDa Apple for en måneds tid siden frigav den nyeste version af deres mobile styresystem, iOS 9, var det første gang de gjorde det muligt, at brugerne kunne installere adblockers i Apples Safari-browser.

 – Reklamefri browser til iPhone og Android

Ved at bruge applikationerne så kan de få elimineret reklamer, samt stoppe indsamlingen af data fra brugeren om surfmønstre og præferencer. Ved at blokere reklamer og andre scripts sættes surfhastigheden i vejret og batteriet bliver mindre belastet, men altså kun i Safari-browseren.

Men applikationen ”Been Choice” fjerner både reklamer og tracking i tredjeparts-applikationer, som eksempelvis Facebook eller New York Times, direkte på telefonen. Ja, faktisk fjernede den også reklamer i Apples nyheds-app ”News”. Det skriver DR.dk.

 – Adblockers hitter i Apples App Store

Nu har Apple så imidlertid fjernet applikationen fra App Store efter den har været tilgængelig i et par dage.

– ”Vi har fjernet et par apps fra App Store, som installerer rodcertifikater, der muliggør overvågning af kundernes netværksdata, som kan bruges til at kompromittere SSL / TLS sikkerhedsløsninger. Vi arbejder tæt sammen med disse udviklere for hurtigt at kunne få deres apps tilbage i App Store samtidig med, at vi sikrer, at kundernes privatliv og sikkerhed ikke er i fare,” lyder en udtalelse fra en talperson i Apple.

Blokeringsapplikationer der er designet til Safari-browseren, har ikke mulighed for at indsamle diverse data om brugerne.

Mere til historien

Adblockers er både godt og skidt. Da mange hjemmesider lever af indtægterne fra annonceringen, så kan det betyde flere hjemmesider ikke længere har eksistensgrundlag. Der er en kæmpe stigning i brugen af adblockers.

Temu-appen er populær – men køb ikke dette

Forbrugerrådet Tænk er klar med en advarsel mod varer, som du skal gå udenom på den populære shopping-app Temu.

(mere…)
Denne app oplader kun elbilen når strømmen er billigst

Din elbil ’tankes’ kun når der er billig strøm. Angiveligt kan op til 30 procent af udgiften til strøm spares.

(mere…)
Fartkontrol-apps overvåger dig konstant

Saphe og Drive One kan tracke din adfærd døgnet rundt. Det samme gør Rejsekort-appen. Det kan være et problem, siger Datatilsynet.

(mere…)
Hold øje med strømpriserne – og spar penge

Selvom strømpriserne netop nu ikke er skyhøje, så er der stadig penge at spare ved at holde øje med priserne.

(mere…)
Svenskere stikker ulovligt parkerede biler med ny app

Svensk firma er klar til, at rulle stikker-app ud til store dele af Sverige.

(mere…)
Denne app giver et estimat på om du får penge tilbage i skat

Nu kan kan du få et pålideligt estimat på, hvad der i vente, når der gives adgang til årsopgørelsen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram