Qualcomm afslører fede mid- og low range processorer

Qualcomm er langt i front når det gælder mobile processorer, og nu afslører de to nye.

Snapdragon 820 processoren er blevet fremvist af Qualcomm, og den ser ud til at blive noget af et monster. Nu viser det sig, at der også kommer flere muskler i mellem- og lavklasse mobilerne, med Qualcomm's nyeste satsninger.

Der er tale om Snapdragon 617 og 430 som hver især har otte kerner at gøre godt med.

Snapdragon 420 er en otte-kernet Cortex-A53 processor på op til 1.2 GHz, med opgraderet Adreno 505 grafik, samt billedeprocessor som understøtter op til 21 megapixels kameramoduler.

Derudover vil 430'eren understøtte Qualcomm's Quick Charge 3.0, som også lige er blevet fremvist, hvilket skulle give op mod 27 procent forbedring af hastigheden på opladning, sammenlignet med Quick Charge 2.0. Chippen vil også understøtte X6 LTE, og have langt højere upload og download hastigheder.

Endnu hurtigere storebror

Snapdragon 430 er deres satsning i det billige segment, selvom det måske mere lyder som en mellemklasse chip, er det ikke tilfældet.

Der har de nemlig lanceret Snapdragon 617 til det formål, som også er ottekernet Cortez A53, men med en højere frekvens på op til 1.5 GHz. Derudover vil denne chip understøtte endnu højere netværksfrekvenser, med X8 LTE, som har væsentligt højere upload og download hastigheder end X6. Denne chip vil selvfølgelig også understøtte Quick Charge 3.0 og kamera moduler på op til 21 megapixels.

Disse processorer skal tage kampen op mod MediaTek, og vil bringe topforbindelse ned i lav- og mellemklasse segmentet. Det vil formentlig betyde, at det bliver endnu mere retfærdiggjort at vælge en billigere mobil end topmodelerne.

- Så vild er den nye Snapdragon 820

Mere til historien

Snapdragon 617 vil allerede kunne ses i mobiler i udgangen af dette år, hvor 430'eren først vil kunne ses i enheder i andet kvartal af 2016.

Læs også:
- Nokia: Europa får 5G i 2020

Qualcomm bekræfter Snapdragon-event

KORT NYT: Rygterne har svirret om, at Qualcomm ville afholde et Snapdragon-event i denne måned. Det er nu bekræftet.

(mere…)
Snapdragon 8 Gen 1+ præsenteres i næste uge

RYGTE: Skal man tro de seneste rygter, vil Qualcomm præsentere deres næste topmodel indenfor smartphone-processorer i næste uge.

(mere…)
3 telefoner til under 3.000 kroner

KØBSGUIDE: Hvis dit budget til en ny telefon er begrænset, så tjek disse 3 telefoner til under 3.000 kroner.

(mere…)
Første telefon med ny Snapdragon-processor er klar til sommer?

Snapdragon 8 Gen 1 sidder i de fleste Android-topmodeller i dag, men en efterfølger er ifølge rygterne på vej. Rygterne taler om Snapdragon 8 Gen 1+.

(mere…)
Hurtigst med Qualcomm? Motorola rykker på ydelsen

VIDEO: Fuld fart frem! Qualcomm Snapdragon 8 trækker fra Samsung i Motorolas topmodel.

(mere…)
MediaTek er den mest benyttede processor på Android i USA

En ny rapport fra analysefirmaet IDC viser, at MediaTek nu er den processor, som flest Android-producenter benytter i deres smartphones, der er lanceret i USA.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram